Fognini porazil Lajoviče a v Monte Carlu slaví první titul z turnaje Masters!

21. 4. 2019, 14:45
Aktuality 141
ATP MONTE CARLO - Fabio Fognini na antuce v Monte Carlu ve svém prvním finále na turnaji Masters 1000 porazil 6-3 6-4 Srba Dušana Lajoviče, který hrál finále vůbec poprvé v kariéře, a získal svůj nejcennější titul. Na cestě za ním jednatřicetiletý Ital vyřadil i světovou trojku Alexandera Zvereva či jedenáctinásobného šampiona a druhého hráče světa Rafaela Nadala.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fabio Fognini letos pouze na Australian Open vyhrál dva zápasy po sobě. Do Monte Carla dorazil s mizernou formou, když z posledních devíti zápasů vyhrál pouze jeden. A na antuce měl bilanci 0-4. 

Navíc i v Monaku to vypadalo, že ani na pátý pokus si nepřipíše první letošní výhru na antuce a se sedmým z osmi posledních turnajů se rozloučí už po svém úvodním vystoupení. S Rusem Andrejem Rubljovem prohrával 4-6, 1-4 a čelil celkem pěti brejkbolům, ale vývoj dokázal otočit a nabyl dlouho hledané sebevědomí.

To postupně narůstalo, neboť v dalším zápase Fognini porazil světovou trojku Němce Alexandera Zvereva, otočil duel s Chorvatem Bornou Čoričem a ve včerejším semifinále překvapil i skalpem jedenáctinásobného šampiona a světové dvojky Rafaela Nadala. Toho na antuce porazil už potřetí, což před ním dokázali jen tři tenisté.

A tak si dnes jednatřicetiletý Ital zahrál poprvé ve finále turnaje Masters 1000 a proměnil ho v nejcennější titul. Osmadvacetiletého Srba Dušana Lajoviče, který v Monte Carlu vyřadil Davida Goffina, Dominica Thiema či Daniila Medveděva a poprvé v kariéře hrál finále turnaje ATP, porazil v prvním vzájemném střetnutí 6-3 6-4.



"Jsem unavený, ale strašně šťastný, protože jsem vyhrál velký turnaj, o což jsem celou kariéru usiloval. Teď se bavíme o kategorii Masters, po kterých jsou už jen grandslamy. Takže ty jsou další na řadě," uvedl Fognini po vítězství téměř v domácím prostředí.

Pochází totiž ze San Rema, vzdáleného zhruba 40 minut jízdy od Monte Carla, kde jako malý trénoval. "Takže tenhle klub znám velmi dobře. Moji přátelé a rodina jsou teď hodně šťastní, protože jsem se zapsal do historie tohoto turnaje. Přitom jsem vstoupil do sezony hrozně, takže tohle je neuvěřitelné," dodal Fognini.

Ve svém celkově 19. finále Fognini získal 9. titul, z toho osmý na antuce. Zisk 1000 bodů manžela bývalé vítězky US Open Flavie Pennettaové posune na post světové dvanáctky, čímž Ital o jednu pozici překoná své nejlepší umístění.

Lajovič, který cestou do finále neztratilani set, vyletí ve světovém žebříčku na 24. místo a o osmnáct příček tak vylepší své dosavadní maximum.



Fognini se v Monte Carlu stal nejníže nasazeným šampionem od vítězství Brazilce Gustava Kuertena, který na tamní antuce v roce 1999 triumfoval rovněž jako turnajová třináctka. Osmadvacetiletý Lajovič se mohl stát prvním nenasazeným vítězem.

Fognini bude příští týden plnit roli nasazené osmičky v Barceloně, Lajovič se pokusí potvrdit svou formu na menším turnaji ATP 250 v Budapešti.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.585.030 dolarů
nedělní výsledky (21. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Fognini (13-It.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Škugor (7-Chorv.) - Haase/Koolhof (Niz.) 6-7(3) 7-6(3) 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

141
Přidat komentář
smazaný uživatel
K diskusii o Nadalovi a RG...

Myslim si, a to by som sa kludne aj stavil, ze ak Nadal nevyhrá RG tento rok, tak ho vyhrá inokedy..

Kazdy ma právo na výpadok, ale nemyslim si, ze prehrá a tým pádom uz nevyhrá nikdy. Takto to u legiend nefunguje...Navyse v specialnej spojitosti Nadala s Parizom.
Reagovat
panzer.dragon
Ja to vidim tak 50:50 ze ho jeste nekdy vyhraje, jako muze, ale taky nemusi. Staci aby se dobre vyspal Kyrgios kteryho nadal chytne nekde druhej treti zapas a muze bejt pro letosek s nadalě hotovo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios na antuke urcite nie...

Rafa, hoci aj keby hra zle, tak moze vypadnut s 3-4 hracmi...Na 3 vitazné..

Na RG 2018 rozhodne nehral svoj top a v podstate to úplne v pohode stačilo...
Reagovat
panzer.dragon
Je pravda, ze rafa nemusi hrat top tenis a stejne na antuce postupuje, musi se nekdo zbejcit (coz uz by konecne par lidi mohlo :), fognini ukazal ze to jde) a proste se s tim nemazat.

Ted to nemyslim jako bezduchy hejtovani, ale zatim je tu urcitej prislib zajimavy antukovy sezony.

Mozna ve vysledku od Rogera i celkem ok tah si zahrat antuku, Roger krasny vysledky mimo antuku, na antuce po prvnim poradnym turnaji chaos, by se to mohlo hezky protnout ;)
Reagovat
Nola
kto to ma ako byt?

jediny, kto ho porazil, ked bol vo forme bol Soderling, hral presne tym stylom ako Fabio v semi, takto dokaze zahrat iba par hracov, ale vacsinou iba na Masters na 2 vitazne sety, vyhnat Rafu von z kurtu a zabit to na opacnej strane, Soderling to vydrzal cely zapas, nebal sa hrat Rafovi do FH, ale k tomu je treba kvalitny BH
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling vyhral cez dva TB, rozhodne to nebolo na jednu bránku...

Fognini hral dobre druhy set, ale nehral lepsie ako inokedy, ci minuly rok v Rime. Ved si sám prehral 3-krat servis...Nadal bol úplne v lese, totálne mimo...
Reagovat
Nola
ale vyhral a to je podstatne, nepustil Rafu do 5.setu, 5.setov hral na RG nakoniec iba s Isnerom a Djokovicom, ak ho chce niekto porazit musi to dokazat v 3 - 4 setoch....

Fabio nehral lepsie ako inokedy? to ma teda podrz, hral s takou intenzitou, ze Rafa iba pozeral ako okolo neho lietaju lopticky, mohol dostat kanara a ty tu napises, ze to bolo cele iba o Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka, videl som ako Fognini hral, bud v klude...Ved neboli ani výmeny, nič...Rafa velmi kazil, Fogna hral dobre, ale videl som ho hrat s Rafom uz aj lepsie.
Reagovat
turista
Ale pětiseťáky už dnešní Rafa Nadal prakticky nikdy nikde nevyhrává.
Reagovat
Ondra979
Kyrgios asi ne, ale uz by se nekdo z mladsich vytahnout mohl. Prece jen ten vykonnostni deficit bude Rafa pocitovat cim dal vic, hlavne pohybove a i regeneracne uz to nebude jako driv. Jestli to neda letos, tak pristi rok to bude mit zase o neco tezsi, letos jeste urcite muze vyhrat, ale bude to mit podle me tezke a bude zranitelnejsi, doufam, ze se najde nekdo a vystrili ho jako FAbio :]
Reagovat
smazaný uživatel
Tím inokedy si tak jistý nejsem. Nadal je extrémně soutěživý hráč, chce vyhrávat, určitě to nevzdá snadno, ale podle mě je dost velký realista, aby poznal, že tělo už ho vítězit nenechá.

Čistě fyzicky je na tom hůř než o pět let starší Federer. Takže zase tolik šancí už mít nebude.

Tipuju, že to přespříští rok definitivně zabalí.
Reagovat
smazaný uživatel
Z pozicie top hraca to nezabalí a na velké turnaje sa zatial vie dat dokopy..

Tieto scenare o posramotenom zdravi a konci kariery su tu uz od 2009..
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Já jsem ho prvně odepsal v roce 2014. A převezl mě mnohokrát. Ale buďme realisti, pravděpodobnost, že rozsudek tenisové smrti nad Rafou tentokrát vyjde, je rok od roku vyšší.

Takže je podle mě stále bezpečnější sázet proti němu :)
Reagovat
Kozoroh
Letošní a příští RG jsou dle mě jeho poslední šancí na titul. Aby vyhrál RG v 35 letech s jeho stylem hry a opotřebením, to mi přijde jako utopie.
Reagovat
Roger_Federer
Tady stebou plne souhlasim, je to blbost odepisovat Nadala tady..u neho v obyvaku..
Muze vyhrát i za 5let, pokud se mu to sejde a bude hrát.
Reagovat
turista
V 38 letech už hrát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o výpadek, ale o věk. Bez brutálního fyzického fondu je Nadal prakticky neškodný. Celou kariéru hraje vše přes silový tenis, perfektni obranu a rychlost. Tyto tři vlastnosti ztrácí s věkem na sile a delsi zápasy budou čím dal náročnější. Souhlasím s tím, ze vzhledem k minulosti bude Nadal na RG určitě favorit číslo jedna. Je to nejlepší antukar historie tenisu, ale této nadvláda se pomalu ale jistě blíží svému konci. Je logické, ze antukari půjdou do tenisového důchodu jako první, když jsou jejich těla nejvíce opotrebovana. Na hardu má Nadal problem už několik sezon, neodehraje 2 turnaje po sobě bez skrece a je otázkou, kdy se tato situace přenese i na antuku.
Reagovat
turista
Podpora bude velká. Ale bude muset překonat Djokiho, který už je z toho poaustralského poklesu frustrovaný a potřebuje nutně nějaký titul z té antuky.
Reagovat
Nola
co to zase meles? stale si ides to svoje, frustrovany si akurat ty....

Djoki sa zatial nedostal do ziadneho semi, a ak chce prekonat Rafu musi sa dostat do finale....

bud si nasadeny provokater, alebo si na praskoch, inak si neviem vysvetlit tvoje blbe predikcie
Reagovat
gigin
:DDDDD
Nolda by si měl pravidelně číst turistovy glosky. Lepší medicína, jak Imaz.
Reagovat
Nola
najskor sa musi naucit slovensky :D, snad sa Vajda stavi, aby mu tie nezmysly, ktore nemaju hlavu ani patu a postradaju akukolvek logiku bude tlmocit
Reagovat
Nola
oprava - mohol tlmocit
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava č.2: česky :)
Reagovat
Nola
pravda :D
ale myslim, ze Vajda s cestinou nebude mat problem....
Reagovat
gigin
:DDDDD já fakt nemůžu už
Reagovat
turista
Stejně jste tady do mně šili před loňským Wimbledonem. A nepřesvědčivý Novak ho nakonec vyhrál.
Reagovat
spaniel
I rozbite hodiny jdou dvakrat za den spravne.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Tvoje příspěvky mi vždycky zvednou náladu. Ty jsi lepší komik jak Okamura. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa nahodou turista páci, lebo je to nevyliecitelný optimista...

Skoda, ze uhundraná ceska a slovenská povaha toto nikdy nebude vediet ocenit.
Reagovat
panzer.dragon
teď koukam, rafovi bude v červnu 33?! no do háje.. v podstatě veterán, sem si nějak nevšimnul
Reagovat
Kozoroh
V tomto a vyšším věku vyhráli RG pouze Rosewall v roce 1968 (první otevřený ročník turnaje) a Gimeno v roce 1972.
Reagovat
turista
No Rafa asi bude pomalu následovat Berďu.
Reagovat
Patik
Fábio gratulácia..Barcelona nepodstatná..Madrid ten ti nejde..oddýchni a pome do Ríma po ďalší Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
pochybujem. teraz bude mat lazo plazo :)
Reagovat
Patik
Tiež si myslím..podľa mňa odstúpi z Barcelony..Madrid mu nikdy nešiel mám pocit ..ale má dobrú formu na antuke domáci Rím by mohol skúsiť..podpora z tribún tam bude veľká obzvlášť po zisku Masters.
Reagovat
dappe
Fognini jeden z dvojice Řím - RG zahraje dobře.
Reagovat
turista
V Římě nevyhraje.
Reagovat
turista
Antuková sezóna je hned zajímavější když to není one mans show.
Reagovat
annah
Tak tak. Presne receno.
Reagovat
Patik
Už ju možno aj konečne začne niekto sledovať..navyše tam bude tento rok aj Federer..tak antuka bude mať najvačšiu sledovanosť za posledné 3 4 roky možno by som povedal.
Reagovat
gigin
Tak určitě.
Reagovat
Patik
Ver tomu že tam ďaleko stúpne sledovanosť..minimálne prvý Rogerov zápas v Madride ľudia budú sedieť aj na kurte.
Reagovat
gigin
Já jsem reagoval na tvou první větu. Jakože kdyby Federer nehrál antuku, tak jako kdyby nebyla. Antuka už ho ale nepotřebuje.
Reagovat
Patik
Antuka ho už nepotrebujeˇto je pravda..samozrejme že antuku ľudia sledovali aj doteraz..ale čo som si všimol tak ľudia sa akoby o tie antukové turnaje nezaujímali..pozrieť si ich pozrú ale vnímajú ju inak ako zvyšok sezóny..a nie sú to len nejakí fanúšikovia Federera..vačšina ľudí je proste zvyknutá na určitý priebeh tejto antukovej časti vedia o čom a o kom to proste bude a nejako ich to nefascinuje..aspoň takí dojem to u mňa budí keď čítam rôzne príspevky a komentáre mimo tenis portálu.
Reagovat
gigin
Vidíš, ale třeba triumf Fogny v MC podle mne otřásl tenisovým antukovým světem. Začíná to být zajímavé. Člověk se těší, co bude dál. Visí tu spousta otazníků, do toho se nasere Fedex svou účastí na cihle.. Jako mi to přijde interesantní část sezóny. A to jsem vzpomněl jenom střípky toho, co se může stát. Vždycky se někdo na každém turnaji může zbláznit, v uvozovkách zbláznit.
Reagovat
Patik
podľa mňa toto môže byť konečne zaujímavá antuková časť..no uvidíme som zvedavý.
Reagovat
gigin
Veď už je. Nebo win FF v MC ti přijde fádní?
Reagovat
Patik
No tak myslím že už je a ešte aj bude..Fábio zabil ten stereotyp a trošku to tu a tam osviežil svojím víťazstvom.
Reagovat
panzer.dragon
radši bych win FFF :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa nemoze za to, ze antuka bola vzdy jasna a o trofeje sa realne bojovalo len mimo nej :)
Reagovat
Patik
ľudia nechodia 11-12 rokov do kina každý rok na rovnaký film s rovnakým hercom..pozrú si ho raz v kine raz doma a prestane ich zaujímať lebo už vedia o čom bude..zato ale film nemôže že už nieje pre diváka atraktívny..možno len pre pár ľudí ktorí sú závislí len na jednom žánri a jednom hercovi..lebo v iných filmoch sa ich herec neobjavuje.
Reagovat
Roger_Federer
Krásná metafora..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo si myslia, ze sa v iných neobjavuje..

Lebo sú slepí a hluchí, ze ano :)
Reagovat
Roger_Federer
Naopak, svým způsobem Rafa přesně může zato, že antukova cast sezony se stala v podstatě nudnou, a to nemluvim o uspesnem preneseni "antukove hry" na ostatni povrchy..
Kdy od roku 2010 z big 4 vladnou 3 vraceci a jeden tenista :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opakujem, nudná preto, ze vies, ze tam nemoze tvoj kon vyhrat..

Moj kon moze vyhrat kdekolvek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Moj koň mohl vyhrát kdekolvek. Teď má co dělat na antuce. Už je mínus 640 bodů za MC.
Reagovat
spaniel
Jj, zvladl to dokonce 6x za 15 let. Opravdu to hrozi na kazdem GS neskutecne. Pred TM se z tveho kone uplne klepeme.
Reagovat
Roger_Federer
TM je nepodstatny turnaj, nikoho prece nezajima.
Podstatne jsou granslemi a do soboty ještě Monte Carlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy si uvedomis o kolkokrat je jednička menšia od šestky..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A že nula je více, než šest.
Reagovat
spaniel
Trosku od veci vzhledem k tvemu komentu, ze muze vyhrat kdekoliv. Rec nebyla o RG. Kdekoliv...
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelona- Rafovi tam hrozí Tsi, Thiem a finalista..

Slušná previerka. Bude pod tlakom, ten turnaj bude "musiet" vyhrat, aby sa dostal do kludu..

Inak to uz bude pripomínat sezóny 2014/2015 kedy sa mu vo warm up pred RG vobec nedarilo. V 2014 ten Pariz ale napokon vyhral..
Reagovat
smazaný uživatel
Je o půl dekády starší.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně Baca bude po vývoji událostí v MC hodně atraktivní turnaj. Sem s ním :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal RG nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu si :)
Reagovat
smazaný uživatel
Piš pis. Já si za tímto názorem stojim od USO18. Dokonce mám vsazeno na Thiema, což moc nevypadá. Nadal je za mě úplně hotovy, bude rad za jeden titul z antuky. Pokud to bude jinak, tak jsem se mýlil a veřejné to přiznám.
Reagovat
Patik
Ja by som vsadil na Djokoviča..na tých Masters je síce biedny..ale zobral posledné tri grandslamy..a na French Open má slabosť..po minuloročnej prehre s Cecchinatom do toho pôjde ešte viac..nech bude stáť vo finále proti komukoľvek..tipol by som to na 3-1 na sety pre neho..najvačší favorit Nadal samozrejme ale ak sa títo dvaja stretnú tak nato aby Nadal vyhral to bude musieť dať v troch setoch..a to nehrozí že Djokovič neuhrá ani set..a aby Nadal lietal 5 setov proti Djokovičovi neni šance už s jeho telom.
Reagovat
smazaný uživatel
Možné to je, ale mně to přijde neopodstatněné :) Prostě týpek po měsíční pauze skončil v semi. Vypadal nepřesvědčivě, ale těžko věřit tomu, že se nezlepší.
Reagovat
dappe
Trochu problémem je to, že jeho výkony šly na turnaji zápas od zápasu dolu, takže těžko říct proč. V Barceloně lze očekávat od něj i Thiema zlepšení a zřejmě to jeden z nich vyhraje. Na RG čekám grandslamové prosazení od Zvereva.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v kterém roce? :)

Pokud nevyhraje RG RN, taky čekám nějakého mlaďocha.

Já jsem viděl až ten zápas s Pellou, a i tam měl fáze, kdy hrál blbě, ale pak zapnul a podobal se sám sobě. S Fabiem to přišlo, až když hrozil kanár (málem jsem napsal kanál).

Těžko říct. Nadal je ve fázi, kdy nevím, co od něj čekat. Když hraje blbě, působí, jako by už neměl žádnou zbraň. Připomíná mi starého Hewitta. Pak se ale zas nějak probere a hraje to svoje topspinové běsnění.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi napsal přesně a výstižné. Jeden z největších problému Nadala je to, ze nemá mimo antuku moc zbraní. Na hardu to jde vidět posledních par let. Hraje cross FH, FH DTL a BH cross. To je celá jeho taktika, což by až tak nevadilo, kdyby nestavel celou svou strategii na fyzické sile, která s vekem a opotrebovanim logicky upadá. A když se tohle projevuje už i na antuce, tak lze předpokládat, ze jeho kariéra je na svém konci. Protože pokud nemá Nadal fyzičku na 110%, tak nemá moc jak vyhrát. A MC to ukázalo. Čím déle turnaj trval, tím Rafa hrál hůř. Takže protože nevěřím tomu, ze vyhraje v Paříži 7 zápasu na 4 vítězné. To jenom abych ti upřesnil mé tvrzení, ze Nadal podle mě French Open letos nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten mobil mě přivede do hrobu. Na 3 vítězné samozřejmě. :)
Reagovat
dappe
Pořád to je jen jeden turnaj, do své alespoň průměrné formy se stále může dostat a poté bude zase velkým favoritem. A i kdyby přijel na RG třikrát nebo čtyřikrát poražen, tak bych ho neodepisoval. Při dobrém losu, kde ho nebudou čekat příliš náročné zápasy až třeba do semifinále, může vyhrát vlastně kdykoli.
Reagovat
spaniel
Jj, odepisuji tady nekoho, koho prohry na antuce jdou spocitat na prstech. Aby za mesic nebeceli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty v klidu. Ať klidně Rafa vyhraje. Je to můj názor, který nemusí být správný. Píšu to, co vidím. Za mě Nadal proste v pohodě není. Od USO hraje úplně tužku a jeho forma v turnajích s každým kolem klesá.
Reagovat
Roger_Federer
Narovinu, nazor dobrý je tvůj, ale Nadal prohral na RG 2x v zivote..
Vzdy tady bude top favorit.
A hlavně porazit Nadala na Pařížské antuce na 3 sety,neni to same jako ho porazit zapase na 2vítězné sety...
Reagovat
panzer.dragon
Za me se rafa porazi spis sam na RG, ustve se tam a neda to fyzicky/zdravotne, jak se rika budou ho muset odnest nohama napred :) nebo ho vynese v zubech djokovic.. coz bych ja osobne byl asi nejradsi v ramci goat debaty, ze by rafa dostal dvakrat nalozino od djoka na RG, to by uz najednou byla rafova pozice na rg min respektovana
Reagovat
spaniel
Proc by mela byt min respektovana? Nikdo na zadnem GS nedokazal to co on tam...to ze s vekem zacne prohravat, je nevyhnutne.
Reagovat
panzer.dragon
Zatim tam v podstate nema rafa soupere, pokud by dostal dvakrat v rade od djoka na rg nalozino (+i jinde), vnimal bych to jako ze se situace meni a ze uz neni rg takova rafova nedobytna pevnost
Reagovat
Roger_Federer
Tohle presne neni stale schopny pochopit a respektovat Forehend..
Prostě vek neni jenom cislo a i Rafova hegemonie na RG jednou zkonci úplně..Ale souhlasim se Spanielem podcenovat a odepisovat Nadala na Rg je blbost, za mesic bude úplně jinde..a dojde az do finale.
Reagovat
Ondra979
presne tak, vsak se brzo docka i on s Rafou, jsem pak na nej zvedav. Ale jestli uz letos, to neni jiste, RG je jina soutez a ma tri vitezne bude tezsi ho porazit, navic den volna. To by mohl byt problem, kdyby treba musel hrat 2 tezke petisetaky po sobe, ale s tim se asi neda moc pocitat, zatim nebyli lidi..
Reagovat
smazaný uživatel
Min respektovaná :)

Myslim, ze Rafa ma v Parizi s respektom vystarané na 3 zivoty, s velkým predstihom.

Ak mu chcel niekto ubrat z lesku, mal na to Djokovic s Federerom xy prilezitostí, ked bol v plnej sile a forme.. A nie v roku 2015, kedy isiel Nadal do Pariza s bilanciou 0/4 antukových titulov..Djokovic to stastie mal, Federer nie..Pripadne v case, kedy bude mat 33 rokov..

To uz skor ta Soderlingova vyhra sa dá brat vaznejsie, Rafa predtym vyhral Rim a nic nenasvedcovalo skratu.
Reagovat
panzer.dragon
Pokud by letos porazil djok rafu na rg tak by to neslo takhle vysvetlovat, jakoze tenkrat rafa nemel dost titulu a letos zase ze neco.. proste druha porazka v rade od djoka na rg.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, mal by to teda Djokovic tusim 2:6, ci 2:7 ci ako vlastne..

V celkovych cislach by sa to aj tak stratilo...Ale aspon by slo o finále, kedze skor sa asi ani nebudu moct stretnut...Finále váhu ma, samozrejme.
Reagovat
panzer.dragon
Jde i o trend a to opomijis v celkovy bilanci, pokud prohraju posledni dva zapasy ze sedmi neni to z pohledu trendu uplne idealni zalezitost (i presto ze v celkovy bilanci vedu)
Reagovat
annah
Tak úplnou tužku Rafa nehrál, když došel na AO do finále. Jinde ho limitovaly ty zdravotní problémy. Nejspíš se zmatori a zase bude favorit. Roger vyletěl v roce 2017 hned zkraje v Dubaji a pak vyhrál IW a Miami. Rafa to může mít podobně.
Reagovat
turista
Ano ale už nebude tak silný jako v letech 2017 a 2018. Léta běží a drží se provozuschopný už je silou vůle.
Reagovat
Patik
Tipol by som to tak na semifinále RG a koniec.
Reagovat
SwissMaestro
Ve 3. kole teoreticky loučící se Ferrer.....
Reagovat
smazaný uživatel
To bude velmi smutný zápas.

Feru je legenda, nech to tam kludne vyhrá celé.
Reagovat
a.magerova
Gratulace veliká !!!
Reagovat
mahycek
Ano, ano, Barcelona začne, ale mám vážné pochyby, že Rafa
se nedostane ani do semifinále.
Reagovat
Torn
Jsem to nějak časově nestihl, ale Fóňovi přeju ten titul. Mám rád jeho hru, i když se chová jako vejce někdy, tak u něj mi to až tak nevadí. Jeho BH mám nejradši na okruhu. :D Tak hurá na záznam aspoň. :D
Reagovat
EllNino
Skvělé :)
Reagovat
Mayo
Fabio je veľký tenista. Takze titul (nová hnusná trofej) je v správnych rukách.
Reagovat
makro99
Bravo Fabio. Ale o to víc teď bolí ten Jirkův puchýř; v MC mohl mířit hodně vysoko...
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už začne ta Barca!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, Roger...Tak uz aj Fábio, vidis...Ake je to jednoduché, ked sa to vie
Reagovat
Kozoroh
Rafa má taky pár turnajů s nulou - Miami, Paříž-Bercy.
Jediný, kdo nemá na Masters podnicích žádné resty, je No1e :-))
Reagovat
Davor1
Miami ani Bercy nie sú podstatné. Podstatná je nula v kolónke TM.
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
turista
Jedině Nole má Golden Masters. Jeho dva největší soupeři už na něj nedosáhnou.
Reagovat
dappe
Nevyhrál Hamburg :)
Reagovat
Pe3k
A OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Každému něco chybí. Rogerovi ale nic :)
Reagovat
turista
Roger nemá MC a Řím.
Reagovat
turista
OH nemá, to je fakt.
Reagovat
turista
Ten se už dávno nepočítá.
Reagovat
Davor1
Gratulácia Fabiovi, krásny titul, ktorý už zrejme ani sám nečakal, o to viac sa z neho tešil. Ak môžu mať Masters tituly tenisti ako Sock či Dimitrov, tak Fogna medzi víťazmi MC je to správne meno.

Je to aj dôkaz, že v súčasnej dobe je v ATP možné vyhrať prvý veľký titul aj v neskoršom tenisovom veku, Wawrinka sa zaradil medzi legendy až na hrane tridsiatky a po nej, Fognini s Isnerom dali prvý veľký titul aj najlepšie kariérne umiestnenie po tridsiatke, bolo by fajn, keby sa raz dočkali aj dlhodobí top hráči ako Monfils, Nishi, Raonič či Gulbis... :-)
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
Pe3k
směješ se tomu poslednímu slovu, co?
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
Davor1
Ale ja to myslím vážne :DDD
Veľmi by som mu to prial :)
Reagovat
Nola
nezabudol si na Autistu nahodou? :DDDDD, ak Gulbis tak aj Princezna, ci?
Reagovat
Davor1
Nezabudol, len som nechcel Gigina dráždiť :DDD Ale pravdupovediac, celkom by som to prial aj jemu :) A na koho som ozaj zabudol, tak to je Gasquet :)
Reagovat
gigin
Ďakujem bratia a sestry :))))
Reagovat
SwissMaestro
Fognini, že je větším tenistou než Dimitrov? To snad ne :D
Reagovat
Davor1
Nehovorím, že väčší, pre mňa sú na podobnej úrovni.
Reagovat
Roger_Federer
Kdo je Gulbis ?otomto hraci
Jsem 10 let neslyšel.
Reagovat
Kozoroh
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Players to win their first Masters 1000 titles (last 17 events)

Zverev (Rome, 2017)
Dimitrov (Cincinnati, 2017)
Sock (Paris, 2017)
Del Potro (Indian, 2018)
Isner (Miami, 2018)
Khachanov (Paris, 2018)
Thiem (Indian Wells, 2019)

?and @fabiofogna (#RolexMCMasters, 2019)
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/JeuSetMaths/status/1119969804876693504
Reagovat
Nola
FF ma uz obviazane komplet cele telo, ktovie ci nastupi v Barce.... myslim, ze vsetci vitazi Monte Carla od cias Rafy maju v zbierke aj RG :D pripoji sa Fabio?
Reagovat
Fandina
Fábio řádí, raduje se, jako kdyby vyhrál GS nebo TM. Či co :D. Ale tak ano, MC je také vysoko :-)).
Reagovat
No-le
Právěže jeho projevy radosti se mi zdály takové sympaticky přiměřené, jako že se neděje bůhvíco... jen tak si to tam od chodil žádná velká vítězná gesta.
Reagovat
Nola
Fogna, nadhera, najlepsi antukar turnaja berie titul, Lajo nehral vobec spatne, niektore vymeny fakt paradne, Flavia ma USO a Fabio Monte Carlo, Monte Carlo, ktore patrilo vzdy Rafovi, sialene
Reagovat
Kozoroh
Skoro vždy. No1e v MC získal 2 tituly.
Reagovat
Nola
aj Stan ma titul z MC
Reagovat
turista
Aspoň je ta antuka zajímavější. Neustálé tituly Nadala už jsou pro antukový tenis kontraproduktivní.
Reagovat
kada.tom
Fogninimu náleží gratulace, na Masters se načekal, ale nakonec se dočkal :-)
Reagovat
Pe3k
Gratulace k životnímu titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na konci roku 2016 Fabia prebral Franco Davin, byv. coach del Potra. Fabio bol vtedy na 49. priecke. Odvtedy vyhral 5 turnaje, 4 na antuke, z toho svoj prvy Masters, jeden na harde. Hral finale, sf na hardoch, indooroch, vyrovnal svoje rebrickove mximum 13. a klope na dvere top10. Po tridsiatke! Milujem.

https://media2.giphy.com/media/l1J9LKh1tJ2HUt1MA/giphy.gif
Reagovat
Roger_Federer
Výborný, vyfackal Rafu a probral titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Týden od 15. do 21. dubna 2019 vejde do dějin jako "éra", kdy byl nejlepší hráč na světě Fabio Fognini.

Jsem zvědav, jestli to Fab dokáže ještě protáhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
On je vynikající, ale jakmile to jeho ego vyskočí moc vysoko, osud mu dá hned za uši.
Reagovat
Davor1
Taký upgradnutý Kližan...
Reagovat
Nola
tento rok to vyzera na tour, ze ma sancu na titul snad aj nas Martinko...
Reagovat
Davor1
jj, najprv ale musí opäť spadnúť aspoň do druhej stovky, aby mal znovu nejakú motiváciu snažiť sa :D
Reagovat
Mayo
Nerazzurri fackuje Duška podľa očakávania.
Reagovat
smazaný uživatel
Některé údery jsou fantastické.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist