Fognini se konečně dočkal výhry, uspěl v divokém zápase

13. 2. 2015, 07:51
Aktuality 12
Italský tenista Fabio Fognini se dočkal prvního vítězství v letošním roce. Třetí nasazený hráč turnaje v Sao Paulu ztratil v souboji s Argentincem Schwartzmanem po vyhraném setu osm her v řadě, závěr zápasu ale zvládl a zvítězil 6-3 1-6 a 6-2.
Fabio Fognini

Bývalý třináctý tenista světa Fabio Fognini se na kurtech trápí už od loňského léta a v letošní sezoně šel zatím od porážky k porážce. Po třech prohrách v Hopman Cupu vypadl v Sydney i na Australian Open v prvním kole a až v Sao Paulu ukončil svou černou sérii.

Třetí nasazený hráč odstartoval utkání s Diegem Schwartzmanem lépe než jeho soupeř, který v prvním setu využil jediný z osmi svých brejkbolů a sadu prohrál 3-6. Fognini ještě v úvodu dalšího setu sebral Argentinci servis, aby pak divákům připomněl, proč se mu v posledních měsících nedařilo. Favorit ztratil čtyři podání a dohromady osm her v řadě a rázem v rozhodujícím setu prohrával 0-2.

Fognini už letos prohrál čtyři zápasy, v nichž získal první set, včetně souboje s Adamem Pavláskem na Hopmanově poháru, avšak tentokrát závěr utkání zvládl. Od stavu 0-2 získal Ital šest gamů v řadě a zvítězil 6-3 1-6 a 6-2.

"Odehrál jsem solidní první set, a jsem spokojený s tím, že jsem prošel dál," řekl po zápase Fognini. "První zápas na antuce po tak dlouhé době je vždycky těžký. Jsem rád, že jsem prokázal bojovnost, ta mi v poslední době chyběla. Zítra budu mít další příležitost," dodal.

Jeho příští soupeřem je další nasazený tenista Santiago Giraldo. Také Kolumbijec vybojoval postup ve třech setech - v úvodní sadě souboje s Argentincem Carlosem Berlocqem využil jediný z pěti brejkbolů, po zbytek zápasu už byl ale při proměňování svých šancí stoprocentní a zvítězil 4-6 7-5 a 6-3.

"Je to hodně těžký soupeř, velký bojovník," řekl Giraldo na adresu soupeře, se kterým prohrál čtyři předchozí vzájemné zápasy. "Za to vítězství jsem moc rád. Dokázal jsem překonat těžký moment, když jsem prohrál první set, pak jsem vedl o brejk ve druhém a náskok jsem ztratil. Měl jsem pocit, že chybuju víc než obvykle, hrál jsem trochu úzkostlivě, ale věřil jsem, že dokážu vyhrát," dodal.

Kližan: Nejhorší diváci za 10 let
Ani druhý turnaj na Golden Swing se nepovedl Martinu Kližanovi. Poté, co se před týdnem v Quitu nedokázal vypořádat s těžkými podmínkami ve vysoké nadmořské výšce a prohrál ve druhém kole s pozdějším šampionem Estrellou, končí ve stejné fázi turnaje i v Sao Paulu. V Brazílii se nesrovnal s neslušnými fanoušky a s domácím Joaem-Olavem Souzou prohrál 6-3 3-6 2-6.

Tentokrát si pětadvacetiletý slovenský tenista postěžoval na chování publika, které bylo především ve třetím setu až přehnaně bouřlivé. To přímo z místa potvrdili i někteří domácí diváci.

"Nejhorší diváci za posledních deset let mého pobytu na turnajích. Zapomněli, že hrajeme tenis a ne fotbal," napsal Kližan na svém facebookovém profilu.

Výsledky - Sao Paulo (antuka, dotace 505.655 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Fognini (3-It.) - Schwartzman (Arg.) 6:3, 1:6, 6:2
Giraldo (6-Kol.) - Berlocq (Arg.) 4:6, 7:5, 6:3
Lajovič (Srb.) - Verdasco (7-Šp.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4
Sousa (Braz.) - Kližan (8-Slov.) 3:6, 6:3, 6:2
Vanni (It.) - De Bakker (Niz.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj, sleduju tenis krátce, koukal jsem na Fogninoho videa a jedno mě zarazilo.
https://www.youtube.com/watch?v=UUGwFPLHhB8

Proč Eumpire neuznal ten míček? Pořád mluvil cosi o ?call in the same time?. Nechápu to, Fognini zahrál míček, chtěl Hawkeye a tam byl míček IN. Tak co řešil Umpire? Může mi to někdo vysvětlit, prosím?
Reagovat
Fandina
Vidím to prvně a také to nechápu. Podle mě měl Fognini ošizen o fiftýn.
Reagovat
Fandina
oprava ... byl ne měl ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím. Ale stejně mě zajímá, co řešil rozhodčí.
Reagovat
smazaný uživatel
S timhle jsou v tenise stale problemy;)
Kdyz je hrac na servisu, a protihrac si nesahne na mic...a ukaze se na jestrabu, ze byl IN, tak hrac dostava normalne fiftyn...celkem standartni postup, ale mozno videt fakt vyjimky...i v tak jasnych situacich...
....no a behem vymeny, to je jeste horsi;)

Kdyby Ryan si na ten mic ani nesahl, tak by ten fiftyn Fogna podle mne asi dostal...jenze on si sahl jeste ve chvili, kdy ten aut byl hlasen carovym, tedy tady ta argumentace, > v te same chvili...takze se empajr rozhodl opakovat vymenu...
....jako lidsky vzato...podle mne by to Ryan nedal zpet do kurtu ani nahodou...jenze si sahl na mic no....takze jakby technicky vzato opakovani mice muze empair na Fognu vytahnout...ale je to takove spis necitlive rozhodnuti...

To se Fognovi nelibilo...proto hned chtel Supervisora...ale choval se jak choval;) doslovne dle vzoru McEnroe...;) Takze mohl nakonec byt vlastne rad, ze mu empajr jeste nevzal fiftyn...za vulgarni kecy...na tohle pravo ten na sedacce ma...

Da se rict, situace muze byt casto jakakoliv, ale Empajr ma nakonec vzdycky pravdu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle. Už chápu. Díky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
n.z.;)
Reagovat
PH94
Přesně tak :) Každopádně tady se ani nedivím, že se Fognini tak rozčílil...
Reagovat
SwissMaestro
Za ty nadávky bych mu minimálně ten fiftýn sebral....
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale dokáže být i vtipný. :D

https://www.youtube.com/watch?v=Q1C16WzZAvY
Reagovat
smazaný uživatel
Požádal o něj pozdě. Podle mě.
Reagovat
PH94
Škoda, že má takovou zvláštní povahu...určitě to mohl dotáhnout ještě dál :) Ale aspon je s ním sranda :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist