Fognini v prvním zápase po operaci obou kotníků schytal debakl od hráče čtvrté stovky

10. 9. 2020, 19:33
Aktuality 5
ATP KITZBÜHEL - Fabio Fognini se na mužský tenisový okruh nevrátil v dobré formě. Třiatřicetiletý Ital, který na konci května podstoupil operaci obou kotníků, na antuce v Kitzbühelu ve svém prvním zápase od března schytal debakl 1-6 2-6 od kvalifikanta až 303. hráče světa Marca-Andrey Hueslera a roli nasazené jedničky nepotvrdí. Švýcar ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích ATP vyzve Feliciana Lópeze.
Fabio Fognini

Fabio Fognini neměl dobrou formu ani na začátku letošní sezony. Nejlepší Ital v žebříčku ATP se sice dostal do osmifinále Australian Open, ovšem s odřenýma ušima a na dalších třech turnajích ztroskotal hned na úvodním soupeři.

Během více než pětiměsíční koronavirové přestávky si 30. května nechal provést artroskopický zákrok na obou problémových kotnících a dnes na antuce v Kitzbühelu odehrál svůj první soutěžní zápas od března.

V něm se však 33letý Ital v dobré formě nepředvedl. S kvalifikantem a až 303. hráčem světa Marcem-Andreou Hueslerem za 57 minut schytal debakl 1-6 2-6. Nejvýše nasazený si sice vypracoval tři brejkboly, nicméně ani jeden neproměnil, o svůj servis přišel čtyřikrát, v utkání plném chyb z jeho strany trefil jen 44% prvních podání a spáchal šest dvojchyb.

Čtyřiadvacetiletého Hueslera, který si dnes připsal teprve třetí vítězství v hlavní soutěži na turnajích ATP, čeká premiérové čtvrtfinále na hlavním okruhu. V něm švýcarský kvalifikant vyzve Feliciana Lópeze. Osmatřicetiletý Španěl, který si v rakouském horském středisku připisuje svá první antuková vítězství od července 2018, po třech hodinách zdolal 7-5 6-7(4) 7-6(3) nasazeného Argentince Guida Pellu.

Nasazeným hráčům se letos v Kitzbühelu nedaří. Ve druhém kole vypadli také pětka Hubert Hurkacz a trojka Dušan Lajovič, oba nestačili na německé kvalifikanty. O semifinále se tak utkají Yannick Hanfmann a Maximilian Marterer. Hanfmann si semifinále turnajů ATP zahrál pouze v červenci 2017 ve Gstaadu, Marterer jen předloni v dubnu v Mnichově.

O další vyřazení nasazeného hráče se postaral Federico Delbonis. Argentinský kvalifikant porazil 7-5 6-3 turnajovou čtyřku Gruzínce Nikoloze Basilašviliho, který po koronavirové pauze ještě neuhrál ani set. Delbonis ve čtvrtfinále narazí na Miomira Kecmanoviče.

Jediným nasazeným čtvrtfinalistou je světová třináctka Diego Schwartzman, v úvodním zápase měl však nečekané potíže. Se Sebastianem Ofnerem o postup bojoval skoro dvě a půl hodiny, 159. hráče světa nakonec zdolal 6-2 2-6 7-5 a poprvé si v Kitzbühelu zahraje čtvrtfinále. V něm nasazenou dvojku čeká kvalifikant Laslo Djere, jenž přešel přes favorizovaného Itala Jannika Sinnera.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 400.335 eur
čtvrteční výsledky (10. 9. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Huesler (Švýc.) - Fognini (1-It.) 6-1 6-2
Schwartzman (2-Arg.) - Ofner (Rak.) 6-2 2-6 7-5
Hanfmann (Něm.) - Lajovič (3-Srb.) 4-6 6-3 6-4
Delbonis (Arg.) - Basilašvili (4-Gruz.) 7-5 6-3
Marterer (Něm.) - Hurkacz (5-Pol.) 6-1 6-4
F. López (Šp.) - Pella (7-Arg.) 7-5 6-7(4) 7-6(3)
Kecmanovič (Srb.) - Thompson (Austr.) 6-2 6-2
Djere (Srb.) - Sinner (It.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Neva, však ty sa rozjedeš. Vidíš a my si se sojkou myslíme, že si zdechlina, která sa nepohne (sojka se diví, jaktože jsi u všeho skoro včas, jak to prej děláš) a ty zatím kotníky v řiti. Ale tak tutti i gusti sono gusti...
Reagovat
sojka1
ale to ma prave z toho, ze hraje na stojaka, ted mi to docvaklo, to neni na nozky dobry... musim na neho kuknout jeste...
Reagovat
gigin
Prosím tě o to. V zájmu tenisu, v zájmu nás všech!! Black olives matter... Taloši, chápeš... Grazie mille per tutto , sojči!!
Reagovat
sojka1
pozde... :-))
Reagovat
gigin
Říct se mu to musí, tak jak tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist