Forejtek na challengeru v Lille odvrátil domácímu Blancaneauxeovi tři mečboly

24. 3. 2022, 06:44
Aktuality 1
CHALLENGER LILLE - Jonáš Forejtek ve francouzském Lille zdolal po odvrácení tří mečbolů 6-1 4-6 7-6 domácího Geoffreyho Blancaneauxe a poprvé od loňského října postoupil do čtvrtfinále challengeru. V něm 21letý Čech narazí na Tunisana Maleka Džazírího.
Jonáš Forejtek (© LTK Liberec)

Jonáš Forejtek v roce 2019 ovládl juniorské US Open, ale na profesionální tour se zatím i vinou častých zdravotních potíží neprosadil a v žebříčku mu momentálně patří až 327. pozice.

Březen ho však zastihl v dobré formě, když vyhrál sedm z osmi zápasů. Po semifinále na turnaji ITF M25 v portugalském Portimau, se dostal do čtvrtfinále na halovém challengeru ve francouzském Lille.

21letý Čech ve Francii prolétl kvalifikací, v prvním kole vyřadil nasazenou trojku a bývalého 23. hráče světa Damira Džumhura a včera vpodvečer si po odvrácení tří mečbolů poradil i s domácím Geoffreym Blancaneauxem

Forejtek ve více než hodinu a půl trvajícím třetím setu prohrával 2-4, ale manko brejku stáhl, za stavu 4-5 odvrátil při svém podání a zápas musel rozhodnout po bezmála tříhodinovém boji tie-break.

Český tenista v něm nejprve nevyužil mečbol a vzápětí byl znovu a hned dvakrát míček od porážky. Klíčové okamžiky v dramatickém závěru ale zvládl a zkrácenou hru nakonec vyhrál 10-8.

Do čtvrtfinále challengeru Forejtek postoupil popáté v kariéře a poprvé od loňského října. O teprve druhé semifinále, kterým by vyrovnal své maximum z loňské pražské Stromovky, si zahraje s bývalým 42. hráčem světa Tunisanem Malekem Džazírím (h2h 0-0).

• CHALLENGER LILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 67.960 eur
středeční výsledky (23. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Forejtek (ČR) - Blancaneauxe (Fr.) 6-1 4-6 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
GaelM
Hodně upracované, ale je moc dobře, že to zvládl. Každý bod se počítá. Doteď ho brzdily zdravotní potíže a covidová omezení, bylo to pro něj určitě těžké. Snad by teď mohl přijít nějaký výraznější posun, výsledkový i herní. Ať se nezařadí do dlouhé fronty nadějných talentů, kteří nezvládli přechod z juniorů na dospělou Tour... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist