Forejtek na challengeru vyřadil nasazenou trojku, postoupili i Svrčina a Gengel

22. 3. 2022, 16:21
Aktuality 4
ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek na challengeru v Lille navázal na kvalifikaci, když porazil nasazenou trojku a 136. hráče světa Damira Džumhura. V chorvatském Zadaru do hlavní soutěže vítězně vstoupil Dalibor Svrčina, ve švýcarském Bielu uspěl kvalifikant Marek Gengel. Hned v prvním kole se naopak rozloučili Lukáš Rosol se Zdeňkem Kolářem.
Jonáš Forejtek (© ltkliberec.cz)

Jonáš Forejtek v roce 2019 ovládl juniorské US Open, ale na profesionální tour se zatím i vinou častých zdravotních potíží neprosadil a v žebříčku mu momentálně patří až 327. pozice.

Slušný výsledek by mohl uhrát na challengeru v Lille. Jednadvacetiletý Čech ve francouzské hale suverénně prošel kvalifikací a dnes v prvním kole hlavní soutěže přetlačil 7-6(2) 7-5 nasazenou trojku a bývalého 23. a v současnosti 136. hráče světa Damira Džumhura.

Zatímco úvodní dějství měl český talent pod kontrolou, ve druhé sadě prohrával už 2-5. V následujících pěti gamech však soupeři povolil jen šest fiftýnů a po dvou hodinách slavil postup. O první letošní čtvrtfinále na této úrovni bude bojovat proti domácímu Geoffreymu Blancaneauxovi.


V Zadaru postoupil Svrčina, Rosol s Kolářem vypadli
U Dalibora Svrčiny se loni v prosinci objevila srdeční tachykardie a po sérii vyšetření se na kurty vrátil až na konci února na nejnižším okruhu ITF a prohrál hned v prvním kole. Na následujících dvou podnicích ovšem prošel až do finále a v solidní formě pokračuje na svém prvním letošním challengeru.

Devatenáctiletý Čech v Zadaru začal hladkou výhrou 6-2 6-2 nad Matteem Arnaldim. O postup do čtvrtfinále se utká s nasazeným Slovákem Andrejem Martinem, či dalším italským kvalifikantem Riccardem Balzeranim.

Lukáš Rosol naopak skončil hned v prvním kole, když nenašel recept na srbského kvalifikanta a hráče čtvrté stovky žebříčku Miljana Zekiče (3-6 4-6). Český veterán si připsal už třetí porážku v řadě.

Ještě hůře dopadl Zdeněk Kolář a pokračuje v letošní mizérii. Pětadvacetiletý Čech v roli nasazené čtyřky nestačil 2-6 6-7(7) na divokou kartu a hráče šesté stovky žebříčku Hamada Medjedoviče ze Srbska. Zaznamenal tak už pátou porážku po sobě a katastrofální letošní bilanci si zhoršil na 2-7.


Gengel překvapil v Bielu
Marek Gengel na challengeru v Bielu vyhrál už tři zápasy. Šestadvacetiletý český kvalifikant ve dvou tie-breacích porazil bývalého člena elitní stovky Belgičana Rubena Bemelmanse a potřetí v kariéře zvládl první kolo challengeru, poprvé od srpna 2020.

O premiérové čtvrtfinále na této úrovni si zahraje s nasazenou jedničkou Pierrem-Huguesem Herbertem, nebo Bornou Gojem. Do švýcarského města přitom dorazil se sérií čtyř porážek z turnajů ITF.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
vyprovodil Mlynářesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Rosol to je smutný příběh, už to fakt nemá cenu, tohle plácání odnikud nikam.
Reagovat
Mony
Nech ho vidělat alespoň na chleba, když o barák přišel.
Reagovat
EllNino
Tak jsem si naivne myslel, ze i on zautoci na stovku :(

Ostatnim gratulace, Jonas a Dalibor uz maji nejvyssi cassmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist