Forejtek v hale v Lille porazil Džazírího a podruhé postoupil do semifinále challengeru

25. 3. 2022, 19:49
Aktuality 1
CHALLENGER LILLE - Jonáš Forejtek v hale ve francouzském Lille porazil 7-6 6-1 Tunisana Maleka Džazírího a podruhé v kariéře postoupil do semifinále challengeru. O premiérové finále si 21letý Čech zahraje s nejvýše nasazeným Litevcem Ričardasem Berankisem (h2h 0-0).
Jonáš Forejtek (© challenger Lille)

Jonáš Forejtek v roce 2019 ovládl juniorské US Open, ale mezi muži se zatím i vinou častých zdravotních potíží neprosadil a v žebříčku mu momentálně patří až 327. pozice.

Březen ho však zastihl v dobré formě, když vyhrál osm z devíti zápasů. Po semifinále na turnaji ITF M25 v portugalském Portimau je mezi čtyřkou nejlepších také na halovém challengeru v Lille.

21letý Čech ve Francii prolétl kvalifikací, v prvním kole vyřadil nasazenou trojku a bývalého 23. hráče světa Damira Džumhura, po odvrácení tří mečbolů zdolal domácího Geoffreyho Blancaneauxe a dnes si poradil s bývalým členem Top 50 Malekem Džazírím z Tuniska.

Forejtek proti 38letému Džazírímu nečelil brejkbolu. Přesto málem prohrál první set, nepříznivý vývoj tie-breaku ale otočil z 2-5 na 7-5 a získal sebevědomí. Ve druhém dějství ztratil po servisu jen pět fiftýnů, zaznamenal tři brejky a zvítězil 7-6 6-1. 

Do semifinále challengeru Forejtek postoupil podruhé v kariéře a vyrovnal svůj nejlepší výsledek z loňské pražské Stromovky.

O premiérové finále si vítěz dvou turnajů ITF zahraje s 87. hráčem světa Litevcem Ričardasem Berankisem (h2h 0-0), jenž plní roli nasazené jedničky.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili domácí tenisté Constant Lestienne a Quentin Halys, jenž vyřadil loňského šampionou Belgičana Zizou Bergse.

• CHALLENGER LILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 67.960 eur
páteční výsledky (25. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Forejtek (ČR) - Džazírí (Tun.) 7-6(5) 6-1
Berankis (1-Lit.) - Galarneau (Kan.) 6-3 6-4
Halys (2-Fr.) - Bergs (Belg.) 7-6(3) 3-6 6-3
Lestienne (8-Fr.) - Fils (Fr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
bardunek666
Elníno zas bude potečený... smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist