Forejtek v Ostravě zdolal Slováka Kovalíka a má na dosah třetí čtvrtfinále v řadě

25. 4. 2022, 16:25
Aktuality 0
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Jonáš Forejtek do challengeru v Ostravě vstoupil vítězstvím 7-5 6-4 nad o osm let starším Slovákem Jozefem Kovalíkem, který v žebříčku figuruje o 70 míst výše a byl už v elitní stovce. O třetí čtvrtfinále v řadě bude 21letý Čech bojovat se šampionem předchozí akce v Praze Sebastianem Ofnerem, nebo Dmitrijem Popkem.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© Martin Sidorják)

Jonáš Forejtek sahal po vyrovnání svého maxima na challengerech (semifinále) na cihle v Murcii i Praze a další šanci možná bude mít v Ostravě, kde pokračuje série českých antukových challengerů.

Jednadvacetiletý Čech začal cenným skalpem o osm let staršího Jozefa Kovalíka, jenž v žebříčku figuruje o 70 míst výše a už byl na 80. příčce. Slováka po necelé hodině a půl zdolal 7-5 6-4, nabídl mu jediný brejkbol a utkání zakončil sérií čtyř vyhraných gamů.

O třetí čtvrtfinále v řadě bude rodák z Plzně usilovat proti šampionovi předchozí akce v Praze Sebastianovi Ofnerovi, nebo nasazenému Dmitrijovi Popkovi.

Do turnaje by měli zítra vstoupit Dalibor Svrčina, finalista letošní australské juniorky Jakub Menšík, Zdeněk Kolář a ještě Lukáš Rosol s Pavlem Nejedlým, kteří zvládli dvoukolovou kvalifikaci.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist