Francie díky třem bodům Mladenovicové vyhrála po 16 letech Fed Cup

10. 11. 2019, 08:16
Aktuality 108
FED CUP - Francouzské tenistky jsou nástupkyněmi českých reprezentantek na fedcupovém trůnu. O své třetím titulu a prvním po 16 letech rozhodly v závěrečné čtyřhře Kristina Mladenovicová s Caroline Garciaovou, které v Perthu porazily Ashleigh Bartyovou a Samanthu Stosurovou. Mladenovicová bodovala také v obou dvouhrách, dnes zdolala světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.
fedcupový tým Francie (© AFP)

Kristina Mladenovicová i Ashleigh Bartyová, které před týdnem slavily triumfy na Turnaji mistryň, vyhrály své sobotní dvouhry suverénně, Australanka dokonce neztratila ani game. Jejich dnešní vzájemný duel za stavu 1-1 na zápasy naopak přinesl bitvu trvající dvě a půl hodiny.

Druhá deblistka světa Mladenovicová se po první ztracené sadě zvedla a zápas otočila. Zvítězila 2-6 6-4 7-6, když v rozhodujícím tie-breaku skvěle podávala a vyhrála ho 7-1. Po mečbolu si šťastně lehla na sluncem rozpálený kurt.

"Bojovala jsem o každý míč a přesně takhle miluju hrát tenis. I po první ztracené sadě jsem věřila. Jsem na sebe pyšná," řekla šestadvacetiletá Mladenovicová, která ukončila sérii patnácti fedcupových výher Bartyové. "Ona byla ten, kdo útočil, využila o trochu víc šancí a byla odměněna," konstatovala Bartyová.

Aktuálně 40. hráčka světa Mladenovicová letos porazila Bartyovou i na antuce v Římě a ve vzájemné bilanci se tak ujala vedení 2-1. S členkami Top 10 si vylepšila bilanci na 17-25, světovou jedničku porazila podruhé. Poprvé si letos v Dubaji vyšlápla na Naomi Ósakaovou.


Vítězný bod mohla přidat třiatřicetiletá Pauline Parmentierová, na kterou kapitán Julien Benneteau úspěšně vsadil už v dubnovém semifinále proti Rumunkám. Tentokrát mu ale tah nahradit Caroline Garciaovou nevyšel a Parmentierová před třinácti tisíci diváky prohrála 4-6 5-7 s Ajlou Tomljanovicovou.

Francouzskou hrdinkou se stala Mladenovicová, která po dvouhrách uspěla i v rozhodující čtyřhře po boku Caroline Garciaové. Francouzky zdolaly Ashleigh Bartyovou a Samanthu Stosurovou 6-4 6-3.

Čtyřhru začaly výborně Australanky, ale vedení 2-0 bylo jejich jediné v utkání. Francouzky pak za stavu 5-4 prorazily podání Bartyové. Mladenovicová s Garciaovou ve druhé sadě vedly 3-0 a za stavu 5-2 ještě dva mečboly při servisu Stosurové neproměnily. Mladenovicová ale při svém podání duel ukončila.

 


"Byl to šílený víkend pro každého," řekla Garciaová, jež se dokázala pro čtyřhru vzpamatovat ze sobotního debaklu se dvěma kanáry v singlu. "Zahrály jsme skvělý zápas a bylo to vypjaté. Samozřejmě hodně stresující, ale vypořádaly jsme se s tím velmi dobře," dodala.

"Je to pro nás s Caroline hrozně emotivní, poté co jsme před třemi lety nezvládly poslední krok," připomněla Mladenovicová finále z roku 2016 proti České republice, ve kterém doma ve Štrasburku francouzský pár prohrál rozhodující čtyřhru s Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou.

"Dneska jsme chtěly tuhle malou odvetu rozhodnout pro sebe. Je to nepopsatelné," rozplývala se šťastná Mladenovicová. 

Zářil i kapitán Julien Benneteau, který ještě vloni krátce po oficiálním ukončení kariéry pomohl jako hráč Francouzům vyřadit v semifinále Davis Cupu Španělsko a vedení fedcupového týmu se ujal před osmi měsíci. "Právě teď jsem ten nejpyšnější muž na planetě," radoval se sedmatřicetiletý Benneteau. "Jsem pyšný na holky v týmu. Zasloužily si to. Usilovaly o tenhle titul strašně dlouho," dodal.

Francouzky slavily třetí fedcupový triumf, předešlé dva fedcupové tituly získaly v letech 1997 a 2003.

Finále v Perthu, kde za dva dny přišlo do hlediště 26.951 diváků, což je druhá nejvyšší návštěva na finále, bylo poslední v současném formátu soutěže. Od příštího roku se uskuteční od 14. do 19. dubna na antuce v Budapešti závěrečný turnaj, kterého se zúčastní dvanáct týmů. Každý zápas tam bude mít dvě dvouhry a čtyřhru.

• FED CUP 2019, FINÁLE •
Austrálie / Perth, tv. povrch
kompletní výsledky (09. - 10. 11. 2019)
Austrálie - Francie 2-3
sobota 9. listopadu
Tomljanovicová - Mladenovicová 1-6 1-6 ... 0-1
Bartyová - Garciaová 6-0 6-0 ... 1-1
neděle 10. listopadu
Bartyová - Mladenovicová 6-2 4-6 6-7(1) ... 1-2
Tomljanovicová - Parmentierová 6-4 7-5 ... 2-2
Bartyová/Stosurová - Garciaová/Mladenovicová 4-6 3-6 ... 2-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

108
Přidat komentář
Dobry-den
Světová jednička úplně vybouchla. S Mladenovičovou. :D A pak i v deblu. :D
Reagovat
com
jojo Bartyovka dneska zaslouzi gratulku :D
Reagovat
Fandina
OT ... tohle mě moc pobavilo. Je to rebelka :-))).

https://www.extra.cz/images/thumbs/88/13/881398d-244150-fd-0d0000000-0d0250784-1d0000000-0d9059561-sector_740x416-crop.jpg
Reagovat
FulnekUltras
Klokanky dnes nejspíš totálně semlelo domácí prostředí. V Budapešti to bude už úplně o něčem jiném - a s odstupem si myslím, že jednorázově (!) by to mohlo být pro FC zajímavé zpestření.
Reagovat
blixa
I ty, Brute ? Kterej Soros tě uplatil ???!! :D
Reagovat
FulnekUltras
tak jako pěkný jarní výlet, no... ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
Kiki vs Austrálie 3:2 ...bravo Kristino.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 je sexy
Reagovat
Petur_Fisk
Taky mám pro ni "slabost"...:)
Reagovat
blixa
Ale jo ... z postele bych ji nevyhnal ... :D
Reagovat
Petur_Fisk
:)
Reagovat
VlS
Abys to přežil :-)
Reagovat
tommr
a ukázala se o víkendu v tom nejlepším světle. Naopak Bajin, kterej od ní utek jako srab by ted měl zpytovat svědomí ...
Reagovat
lars
mozna Kiki mela special. motivaci ukazat byvalemu trenerovi, jak kvalitni tenistku opustil
Reagovat
tommr
myslím si, že Mladenovicová by měla o mimořádnou motivaci postaráno i bez Bajina ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýnka má na víc, ale to už se ví dávno.
Reagovat
blixa
Proč ? Udělal perfektně svoji práci, dostal ji herně nahoru. Teď už stačí běžný trenér.
Reagovat
Mantra
souhlasím, to co měl, to udělal
Reagovat
Petur_Fisk
A jakým způsobem neměl podepsat smlouvu na další sezónu, aby nebyl srab?
Reagovat
tommr
mohl pokračovat a odejít až v okamžiku kdy by bylo nad slunce jasný, že už se Mladenovicová dál neposune ...
Reagovat
Petur_Fisk
To ale znamená pokračovat celý příští rok, protože kdyby to zabalil v průběhu roku, tak by ho někteří označili ještě za většího sraba.
Člověk by musel znát detailně celé pozadí jejich spolupráce a jejich vztahu. Jestli jim vyhovoval způsob vzájemné komunikace atd. atd.
Bajin to vzal dost drsně celé na sebe a to všeobecně v dnešní době není příliš obvyklé...Také si mohl vymyslet "milion" pseudodůvodů, jak to naopak často obvyklé je.
Byl to normální pracovní vztah a jedna strana neprodloužila - toť vše.
Titul "srab" mám já osobně rezervovaný pro jiná individua a kdybych je tady měl jmenovat např. jen z české politiky, tak by mi stránka nestačila...:)
Reagovat
VlS
Mám podobnej názor, dávat rady, co kdo měl, nebo neměl dělat, když nikdo nevíme jaké vztahy tam jsou a jakápanuje atmosféra je zcestný.
Reagovat
paddy
Trenér se ve všech sportech vyhodí podle potřeby a nikdo majitele/manažery nekritizuje, že mohli počkat. Tak funguje kapitalismus. Jestli to udělá zaměstnavatel, tak proč by to nemohl udělat zaměstnanec.

Každopádně ve větším problému se vždy ocitne zaměstnanec. Hledá volná místa, kde má plno protikandidátů. Zaměstnavatel vypíše konkurz a vybere si nejlepšího.

Pokud víte, co je monopol, tak na trhu práce existuje monopson, ale v obráceném gardu. Obyčejný člověk je v pozici spotřebitele i zaměstnance vždy v nevýhodě.

Mimochodem, proč nikdo nelituje Vydru? Kvitová udělala to stejné jako Bajin.
Reagovat
com
Kvitova je hvezda, tu si nikdo brat do huby nesmi
Reagovat
blixa
Já nevím, ale tipnul bych si, že "výpověď" podal Vydra. A ještě by mě zajímalo, kdo to je ten "obyčejný člověk" a kde se pěstujou ? Já jsem ještě nikoho takového nepotkal :D
Reagovat
Petur_Fisk
Doporučuju Čapka...:)
Můj oblíbený.
Reagovat
blixa
Znám :D Jednak se ten román jmenuje "Obyčejný život", je silně autobiografický a jen neobyčejný člověk jako Čapek si může dovolit filozofování na toto téma ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
https://www.databazeknih.cz/knihy/obycejny-zivot-16434?c=all - 1. věta.

Všichni jsme neobyčejní a současně jsme všichni obyčejní, záleží jen na úhlu pohledu - nazvěme to třeba revolučně "jednotou a bojem protikladů"...:)
Reagovat
paddy
Překvápko se dokonalo, ale Benneteau coaching jsem nepochopil. Proč včera hrála Garcia a dnes Parmentier, a proč místo nich nehrála Cornet?
Byla Barty unavená? Měla dnes dva pokusy. Je vidět, že být světovou jedničkou dnes nic neznamená.
Reagovat
tommr
Benneteau to naopak udělal velice dobře a chytře pošetřil Garciu na rozhodující debl. Kdyby se podobně rozhod Pála v zápase s Rumunskem tak ve finále hrály naše holky ...
Reagovat
EllNino
A třeba taky ne ...
Pro paddyho, Cornet je ve Fedu dlouhodobě tragická
Reagovat
dunphy
Cornet je hlavně zraněná.
Reagovat
paddy
Benneteaua je v tom opět namočený - vzít zraněnou hráčku je opravdu skvělý tah
Reagovat
paddy
4hra se už vůbec nemusela hrát, kdyby hrála Cornet místo Parmentier. Garcia je letos tragická a 2 kanáry to prokázaly.

Ušetření sil je logické, ale ona primárně neměla vůbec hrát singl. Francouzky měli letos kliku i v předchozích zapasech. Slabý tým, špatný coaching ve F, ale přesto titul :)
Je to stejné jako s Bartoli, hodně lepších hráček nemá GS jako ona. Francouzky jedou...
Reagovat
tommr
ve FC se rozdíly mezi hráčkama hodně smazávají a nemyslím si, že by Cornetová měla větší šanci než Parmentierová. Benneteau si mohl navíc za stavu 2:1 dovolit všechno vsadit na debla ...
Reagovat
paddy
Kdyby FR hrály doma, tak budu souhlasit, ale hrály venku.
Reagovat
tommr
což byla pro Francii v deblu spíš výhoda, protože Stosurová je doma dlouhodobě tragická ...
Reagovat
EllNino
Cornet ve FC pravidelně selhává ... a Pauline holt věřil, že to zvladne podobně jako v semi
Reagovat
paddy
A proto letos Cornet porazila ve FC Mertens :)
Reagovat
EllNino
Tak to byla svetla vyjimka ... :)
Reagovat
EllNino
Bilance 4/14 v singlu
Reagovat
EllNino
Pěkný příběh, od prohraného finále proti nám na domácí půdě, přerušení reprezentace ze strany Caroline (což nesla Kiki hodně trpce) až k nádhernému vítězství na půdě favorizovaných Australanek ...

Ash je mi líto, po sobotě asi trochu ztuhla, nešlo to tak hladce jako proti zoufale slabé Caroline (ta byla někdy 4. na světě, kde že ty sněhy jsou) ...

Nakonec to Kiki vzala celé na sebe, 2 a pul bodu ve finále je parádní výkon :) A krásné emoce nazávěr ...

Tohle už asi nikdy neuvidíme, Budapešť příští rok bude jen stínem téhle elektrizující atmosféry
Reagovat
misa
V Budapešti na turnaji WTA jsou opravdu trapné návštěvy, takže se dá čekat obdobný zájem i při FC.
Reagovat
misa
Důstojné návštěvy tak budou muset zajistit cizinci, uvidíme, jaký zájem si nový formát získá.
Reagovat
tommr
no Čechů tam bude asi hodně pokud budou hrát naše nejlepší hráčky ... :)
Reagovat
Petur_Fisk
Češi by tam mohli vytvořit téměř domácí prostředí.
Reagovat
FulnekUltras
společně s Rumuny
Reagovat
Petur_Fisk
To je pravda.
Reagovat
FulnekUltras
a ve finále by byla ideální odveta za letošek ;-)
Reagovat
Nola
Benetka konecne dokracal k titulu :D tomu to snad prajem najviac, mozno by mohol byt skvelym zenskym koucom, nejaka tenistka vraj hlada noveho trenera...
Reagovat
kada.tom
Gratulace Francouzkám :-)
Reagovat
Nola
Kiki s Caro v objati, nejde im nepriat, v tom debli hrali paradne obe
Reagovat
smazaný uživatel
Ash neunesla zodpovědnost. Kdyby porazila Kiki, tak by šla do případné čtyřhry s lepším pocitem.
Kiki ve čtyřhře strhla i Caroline.
Pěkné emoce.
Reagovat
Nola
Kiki rozdielovou hrackou, favoritky som nemala, ale Kiki si to uhrala, skvela v oboch disciplinach, Caro sa pri nej neskutocne zvihla, luto mi je Ash, ale niekto prehrat musel
Reagovat
com
Bartyovka prave zklamala celou Australii :D
Reagovat
dadaft
nejvíc sama sebe, je velká patriotka, tohle bude hodně bolet ........ mohly vyhrát po letech fed cup doma............
Reagovat
lars
to asi jo. mozna , ze by Barty "vymenila"" vyhru v tomto FC za TM
Reagovat
dadaft
ne možná, zcela určitě.
Reagovat
Fandina
Jupíííííííííííííííííííííííííí nádhera holky moje francouzské.

V deblu jsem víc věřila Stosur Barty. Nakonec je to obráceně!!!!!! Jupí moje Garcia.
Reagovat
Petur_Fisk
Ty musíš letos kvůli Caroline asi hodně trpět.
Reagovat
Fandina
:-)) Ano, včera dva kanáry mě vyděsily. Nicméně dneska v deblu byla sice Kiki lepší, ale jinak, na výhru jsou v deblu potřeba dvě. Takže super.
Reagovat
Fandina
A jinak samozřejmě, je to bída, dva roky nic moc. Pořád si myslím, že má na víc a místo tatínka by to možná chtělo nového trenéra. O taťku nepřijde :-)) a do kariéry přijde nový pohled.
Reagovat
Petur_Fisk
Loni jsem si říkal, že je to krátkodobý pokles a letos jen zíral. Co za tím asi je? Těžko to bude jen únava materiálu z tatínka. Mimochodem doma mu říkáme bankovní úředník...:)
Reagovat
Fandina
:-)) joooooooo, vypadá jak přísný úřada :-)). Faktem je, že holky mají období nahoru a dolů, ale dva roky je fakt dost. A pořád si myslím, že kdyby přišel nový trenér, tak by se uvidělo. A nebo má to nejlepší za sebou.
Reagovat
George_Renel
francouzského kouče pošetřit Caroline na čtyřhru. To nepochopí jen tenisový analfabet.
Totéž měl udělat Pála, nasadit do singla Markétu a Katka by šla odpočatá do debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Obetovat bod v ktorom si favorit, aby si posetril hracku do stvorhry, kde je favorit súper :)

Georgio opad boduje :)
Reagovat
George_Renel
Potrefená analfabetická husa se ozvala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si také teliatko, ze aj keby dás vsetky svoje peniaze na cislo 36 v rulete a vyhras. Tak by si nevedel rozdiel medzi stastim a dobrým strategickým rozhodnutím :)

Peknú nedelu do Deb1lova prajem, Giorgio :)
Reagovat
Fandina
Ty jsi tak ubohý, že nad tebe není. Je mi tě líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že si sa ozvala. Vás dvoch totiž vnímam rovnako, najma intelektom :)

Harry a Lloyd..Si dáma, vyber si prvá.
Reagovat
Fandina
Jj, jsme dobrá dvojka. Nezáviď!!
Reagovat
George_Renel
Ty jsi neskutečný blbec.
Dál si nemíním kazit neděli. Hezké poslední slovo přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby som to zhrnul.

Giorgio sa bije po hrudi, ze trénerovi vysiel obyčajný risk. A risk považuje za racionálny, napriek tomu, že sa dá tento krok, legitíme vyvrátit, už len kurzami na zápas. Inými slovami, to čo je nelogické považuje za logické, ale pozor: Az po boji :)

A ako pravý úbožiak, generál po vojne, osočuje druhu stranu, ktorá si to nemyslí, dokonca ju nazve termínom analfabet, ktorého význam ani evidentne nepozná, kedze ho pouzil nesprávne..

A ked mu niekto nastaví zrkadlo, tak sa hystericky zduje, na záver vyhroží svojou malou pästičkou a pobere sa spat smerom, smetisko dejín...

Peknú nedelu, opatovne.
Reagovat
FulnekUltras
Objektivní pohled "zvenku" nikdy nezaškodí. Vémola už včera taky akutně potřeboval "vypnout" - a Češi explodovali nadšením. ;-)
Reagovat
dadaft
obraťte to holky moje a Austrálie vám bude ležet u nohou ...
Reagovat
dadaft
tak ne
Reagovat
Davor1
Tak to nakoniec Mladenovič pre Francúzov vybojovala. Dve výhry zo singlu a v debli jasne najlepšia na kurte. Celkovo je ten rozdiel v kvalite deblu ohromne veľký, Austrálčanky sú slabé ako čaj, Ash zo začiatku hrala dobre, ale keď videla, že Stosur je totálne marná a drevená, tak išla aj jej úroveň výrazne dole. śkoda, veril som, že Ash urobí 2 body v singli a ten tretí nejako doklepú, ale nakoniec si to ani nezaslúžia, napriek neskutočným divákom a atmosfére, pretože Francúzky sú herne úplne inde v tom debli.

Celkovo ale finále strašne slabé, aj keď sa to dostalo do piateho zápasu, ale až na jednu dvojhru to absolútne nemalo nejakú top úroveň, okrem Mladenovič sklamali prakticky všetky aktérky, Barty dnes pokazila obidva zápasy, Stosur je už úplná paródia na tenistku, akurát Tomljanovič asi bude spokojná, že zvládla poraziť slabú Parmentier a tak aspoň vynútiť ten piaty zápas.

Austrália tak bude na FC čakať ďalších sto rokov...
Reagovat
brixner
Austrálii fandím kvůli Sam!
Jenže i Francouzky mám rád...
Ale atmosféra parádní!
Reagovat
JOHNNY
To je úplná paráda ta atmosféra a člověk už se těší až v lednu zase začne Aussie Open. Jaký to rozdíl proti tomu co jsme mohli sledovat v předchozích týdnech na mrtvých kurtech v Číně...
Reagovat
dadaft
tak tak, "australská" část sezóny je parádní ,,,,,,,,,,
Reagovat
com
tak a jeste setik :)
Reagovat
dadaft
a jéjej, je zaděláno na národní tragédii :((
Reagovat
cabuna
Parádní zápas .
Reagovat
Bee
Pošlete mi prosím někdo stream na čtyřhru?
díky...
Reagovat
Krisboy
http://live.harleyquinnwidget.live/freelivematch/7491172803430380.html
Reagovat
Bee
díky!!!
Reagovat
cabuna
http://live.harleyquinnwidget.live/streamvideo13/barty-stosur-vs-garcia-mladenovic-live-stream-5063847.html
Reagovat
smazaný uživatel
Francuzsky coach to hrubo precoachoval.

Garcia by si to postrazila.
Reagovat
Nola
videl si ju vcera hrat? hrozne predstavenie....
Reagovat
smazaný uživatel
A videla si Tomjanovic?..

Kazdy zápas je iny, ze ano.
Reagovat
Nola
Alju som vcera nevidela, dnes ano, priemerny tenis z oboch stran, Caro zrejme Benetka nepostavil schvalne, ta vcerajsia demontaz sa nej musela prejavit hlavne psychicky a to nie je dobry prislub pre dalsi zapas... stvorhra je uz ina kava, tam nehra sama, vzdy sa mozes dvihnut pri vykone spoluhraca
Reagovat
smazaný uživatel
Aj na Tomjanovic sa to mohlo prejavit.

Ci prehrat dvakrat 1:6 je iné ako 0:6?
Reagovat
Nola
OK, ale do hlavy hracok nevidis, mozno nechcela nastupit Caroline a Benetka nemal na vyber
Reagovat
EllNino
věř nebo ne, ale je :) 0:6 0:6 je pro psychiku jako rána pěstí ... 1:6 1:6 je sice taky hrozný, ale přeci jen tam jsou ty dvě hry ... navíc García hraje Fed Cup pravidelně a má zkušenosti, pro tu to bylo o těžší tahle prohra, zatímco Ajla si včera trochu vybrala nováčkovskou daň, nebyla první ani poslední, dneska hrála o poznání lépe, navíc nehraje debla, prostě dostala druhou šanci ...
Reagovat
smazaný uživatel
???
Reagovat
slacker
Proc nehrajou Mladenovicova a Tomljanovicova v jednom tymu Jugoslavie?
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
FulnekUltras
protože maj blbý rodiče
Reagovat
Krisboy
Nechce se mi to hledat, ale nejsou všechny čtyři holky na kurtě GS vítězky v deblu? Australanky samozřejmě navíc i v singlu. Nadupanej zápas hodný rozhodujícího zápasu finále Fed Cupu :)
Reagovat
dadaft
navíc hrané v neskutečném kotli...

uvidíme, jaká bude atmosféra na závěrečném turnaji v tom novém formátu Fed Cupu.
Reagovat
Krisboy
Jj, jedna z mých oblíbených arén. Hopman Cup jsem měl vždycky rád :)
Reagovat
dadaft
tak Alja to zvládla, dnes si připsala možná nejdůležitější výhru dosavadního života...
Reagovat
Krisboy
Debl bude velice zajímavej. Rozhodne to Sam :)
Reagovat
com
Jesti nastoupi Garcia a Mladenovic, tak to vyhrajou :)
Reagovat
dadaft
no, Sam má tendence se před domácím publikem lámat, tak snad to nerozhodne tímhle směrem, ale dobrou hrou ......... bude to souboj špičkových deblových párů ......................... spoléhám na to, že je Garcia totálně z formy...
Reagovat
com
spis je ted z formy Stosurka :D
Reagovat
dadaft
není z formy, viděl jsem všechny její zápasy s Zhang na TM a hrála dobře, až na ten blikanec v koncovce semifinále,,,,,,,,,,,,,,,, jak říkám, doufám, že se to nebude opakovat...
Reagovat
tommr
dalo se ovšem čekat, že podobnej blikanec předvede i tady v rozhodujícím zápase a to tím spíš že hrála na domácí půdě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist