Francie je ve finále Hopman Cupu

5. 1. 2012, 11:53
Aktuality 3
Pokud čeští tenisté postoupí do finále Hopmanova poháru, utkají se v něm s Marion Bartoliovou a Richardem Gasquetem. Francouzští reprezentanti rozhodli o své účasti ve finále v dnešním přímém souboji se Španělskem, který vyhráli už po dvouhrách.
Richard Gasquet

První bod pro Francii získala Marion Bartoliová, který porazila 6-2 a 6-4 Anabel Medinaovou. Po drtivé výhře nad Jarmilou Gajdošovou si tak připsala další cenné vítězství, které pro její zemi znamenalo vedení 1:0 na zápasy.

Zatímco Medinaová odjede z Perthu bez jediného vítězství a její frustrace vyústila ve slovní rozepři s trenérem v úvodu druhého setu, na Bartoliové byla patrná spokojenost s úvodem sezony. "Během loňského roku jsem dřela na fyzičce a pořád se zlepšuju. Doufám, že to letos bude znát. V roce 2011 jsem měla dobrou sezonu, ale letos chci být ještě lepší," uvedla Bartoliová.

Za stavu 1:0 na zápasy mohl o postupu rozhodnout už Richard Gasquet v mužské dvouhře, v níž nastoupil proti Fernandu Verdaskovi. A Francouz nezaváhal: první set získal hladce 6-2, v dalším rychle sebral Verdaskovi znovu podání a byl tak blízko důležitému vítězství. To mu Španěl nechtěl darovat, při vlastním podání odvrátil tři mečboly a čtvrtý za stavu 5-4 pro Gasqueta. Pátý mečbol už ale 19. hráč světa využil a zápas vyhrál stejným výsledkem jako jeho týmová kolegyně - 6-2 6-4.

"Myslím, že na servisu a z bekhendu jsem hrál dobře. Ani jednou mě nebrejknul," konstatoval po své výhře Gasquet, který v Perthu vyhrál všechny tři singly.

Bartoliová s Gasquetem, kteří už za rozhodnutého stavu smíšenou čtyřhru nehráli, zařídili Francii druhou finálovou účast v historii od roku 1998, kdy Mary Pierceová a Cédric Pioline podlehli Slovensku. O první triumf na Hopman Cupu se utkají s vítězem skupiny A, kterým může být jeden z tria ČR, Dánsko a Bulharsko. V nejlepší pozici je před závěrečným duelem česká dvojice Petra Kvitová, Tomáš Berdych, kterou v pátek čeká Dánsko.

Svůj poslední duel ve skupině B dnes odehráli také Australané a čínští tenisté. V souboji dvou týmů, které byly ve skupině B před dneškem stále bez vítězství, uspěli domácí, kteří o zisku svého prvního bodu rozhodli ve smíšené čtyřhře.

Třetí zápas debutující Číny měl naprosto stejný průběh jako ty předchozí. Vítězka Roland Garros Na Li nejprve vyhrála svou dvouhru, dnes 6-3 a 6-2 nad Jarmilou Gajdošovou. Poté její kolega Wu Ti, na 424. místě žebříčku papírově nejslabší účastník turnaje, podlehl 4-6 5-7 bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi, a v závěrečném mixu hraném na jeden set dokonala Austrálie obrat zásluhou výhry 8-5.

Výsledky - Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (Austrálie):

Skupina B:
Francie - Španělsko 2:0

Bartoliová - Medinaová 6:2, 6:4, Gasquet - Verdasco 6:2, 6:4. Smíšená čtyřhra se nehrála.

Austrálie - Čína 2:1
Gajdošová - Na Li 3:6, 2:6, Hewitt - Wu Ti 6:4, 7:5, Gajdošová/Hewitt - Na Li/Wu Ti 8:5.

Konečná tabulka:
1. Francie 3 3 0 7:1 15:3 3
2. Španělsko 3 2 1 4:4 9:10 2
3. Austrálie 3 1 2 3:6 8:13 1
4. Čína 3 0 3 3:6 6:12 0

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak od rozlosování to spělo k souboji ČR vs Francie-tudiž očekavané finále.jen ne že bych to česku nepřál ale favorizoval bych Francii možná už po dvouhrách.Budu rád když se budu mylít.o vítězství rozhodne nejspíš vědší chuť a tu prostě vidím na straně kohoutu-:)
Reagovat
smazaný uživatel
Francúzsko vs. Česko bude veľmi atraktívny duel, tie dvojhry si zrejme nenechám ujsť...
Reagovat
smazaný uživatel
v tom s tebou 100% souhlasím :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist