Francie vede 2-1. Clément s Llodrou v Srbsku otočili dramatickou čtyřhru

4. 12. 2010, 21:11
Aktuality 21
DAVIS CUP - Finále Davisova poháru se začíná pořádně dramatizovat. Blízko druhému bodu v dnešní čtyřhře byli Srbové Troicki se Zimonjičem, dvousetové vedení však nedrželi a první mečbol pro svůj tým získali po dramatickém boji Francouzi Clément s Llodrou.
Arnaud Clément a Michael Llodra

Francii dělí jedna výhra od zisku Davisova poháru. Vedení 2-1 ve finále se Srbskem v Bělehradě jim dnes zajistila dvojice Arnaud Clément a Michael Llodra, která ve čtyřhře porazila ve čtyři a půl hodiny trvající bitvě domácí duo Nenad Zimonjič a Viktor Troicki 3-6 6-7 6-4 7-5 6-4.

"Je to ohromující, tohle je kouzlo Davis Cupu," rozplýval se Llodra. "Báječné! Francouzské publikum a kamarádi na lavičce nám dali křídla," prohlásil Clément.

Francouzští hráči předvedli velký obrat, když se srbskou dvojicí po ztrátě tie-breaku ve druhé sadě poměrem 3-7 prohrávali už 0-2 na sety. "Guy (kapitán Forget) nám řekl, že vyhrajeme třetí, čtvrtý a pátý set a my věřili, že to půjde," řekl Clément. A skutečně, Francouzi poté zlepšili hru a výsledek otočili. Zimonjičovi s Troickým nepomohla ani podpora vyprodané sedmnáctitisícové haly.

Llodra se v utkání trápil, nemohl se trefit do returnu, ale postupem času se zlepšil. "Arnaud byl výtečný a s Guyem mi moc pomohli. Říkali mi, na tohle čekáme patnáct let, tak musíme bojovat," uvedl Llodra, podle kterého rozhodla víra ve vlastní síly a týmový duch. "Na nich bylo v pátém setu vidět, že jsou dole," řekl Francouz.

Srbské duo mělo možnost zápas definitivně zlomit ve čtvrté sadě, za stavu 4-3 však nevyužili řadu brejkbolů. Těch oba týmy zahodili celkem třiadvacet. Francouzům ke zvratu pomohla především klesající úspěšnost podání Troického.

Dnešní bitva by mohla být přezvěstí dramatické neděle. Mečbol bude mít na raketě Gael Monfils, v duelu týmových jedniček ho však čeká domácí třetí hráč světa Novak Djokovič. Vzájemná bilance mluví jasně pro srbskou hvězdu: z pěti utkání dosud neztratil ani jeden zápas.

"Vedeme sice dva jedna, ale pořád jsme strašně daleko od vítězství, bude to ještě velká a těžká bitva," řekl francouzský kapitán Guy Forget.

Pokud Djokovič stav utkání vyrovná, bude o titulu rozhodovat duel mezi Jankem Tipsarevičem a Gillesem Simonem. Domácí kapitán Obradovič by mohl do hry poslat ještě Troického, lodivod hostů Guy Forget má k dispozici Michaela Llodru.

Domácí Srbsko, které v semifinále vyřadilo české tenisty, usiluje o premiérový titul. Francie může slavnou trofej získat podesáté, naposledy se z triumfu radovala v roce 2001.

- FINÁLE DAVISOVA POHÁRU (Srbsko - Bělehrad, tv. povrch / hala) -
kompletní výsledky (03. - 04. 12. 2010)

Srbsko - Francie 1-2
Tipsarevič - Monfils 1-6 6-7(4) 0-6
Djokovič - Simon 6-3 6-1 7-5
Zimonjič/Troicki - Clément/Llodra 6-3 7-6(3) 4-6 5-7 4-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že nastoupí Tipsarevič a ne Troicki, nevíte, kdo z nich byl na lavičce? Za Francii díkbohu nastoupí Llodra, protože Simon byl na lávce. Nebo že by Clement? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pytli, on fakt Bogdan nasadil Troického, to je sebevrah.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super, ze v nedeli se nedohrava jen z povinnosti a na dva sety, ze si opravdu jeste tenis uzijeme.Myslim si, ze tim ze Nole tak strasne chce vyhrat a vsichni domaci si ani nepripousti, ze by to tak nebylo a ten svazujici pocit, ze musis, tak Gael opravdu neni bez sance. Dovede se taky vyhecovat a ta moznost rozhodnout to uz on a byt narodni hrdina je velka vyzva. Ale ja bych radeji rozhodujici az paty zapas, at je to napinave az do konce a taky na pet setu.
Vsak prace pocka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte prosím někdo co se stalo za stavu 5:6 v druhém setu. Byla tam nějaká hádka s empirem. Neviděl jsem to v pořádné kvalitě, tak se chci zeptat kvůli čemu to bylo.Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Srbove si stezovali, ze Francuzi dostali nove prvni podani kvuli hluceni divaku...kvuli necemu takovemu to bylo
Reagovat
smazaný uživatel
Dle Srbu se nezachoval rozhodci stejne v podobnych situacich. Kdyz divaci hluceli pri esu Frantiku, tak to uznal a uder se neopakoval a byl to hned fiftin pro Francouze.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra prace Francie.. Podme si zitra vychutnat posledni kvalitni zapas v teto sezone, ja osobne si myslim ze Monfils vubec neni bez sanci. Francouzi to daj, kdyz nastoupi Llodra
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že v posledním zápase bude hrát za Francouze Llodra, protože jestli bude hrát ten lempl Simon, tak neni co řešit. Vlastně vůbec nechápu jak může takovej labil jako Simon hrát Davis Cup. To už bych tam dal radši Clementa, nebo Gasqueta.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda no... Simon to nezvládá, ale já ho nemusim ani na normálních turnajích. Ještě si vzpomínám, jak naprosto nezvládnul svou roli proti Česku, kdy v zápase se Štěpánkem byl příšernej. Ale já myslím, že případný rozhodující zápas bude hrát určitě Llodra.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci 4hra neni fyzicky narocna ako dvojhra stale hrali dlhy zapas vyse 4a pol hodiny tusim a Llodru mozno nenasadi- predsa len Simon bude cerstvejsi plus neviem ale myslim si ze Simon nehral zle s Novakom- hlavne v poslednej uz to vyzeralo slusne z jeho strany- predsa len Simon ma vyssie sance proti Srb. dvojke- lebo na llodru sa da pripravit, pomaly povrch plus ti treneri nejsu blbi na Llodru su dobre pripravany plus hra s na 3 vitazne ne na 2-c ize ten jeho SV by postupne bol uz neefektivny keby hrac si zvykol atd... podla mna Simon by mal hrat namiesto Llodru.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že fandíš Srbům, protože jinak bys takovouhle hovadinu nemoh nikdy napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano fandim ale pisal som predtym ze som rad ze 4hru vyhralo FRA. Cize tak a co sa tyka prispevku co konretne sa ti nezda? To ze na Llodru sa da pripravit som si isty a napisal som ze Simonovi davam vyssie sance ze vyhra 5ty zapas proti Srb. hracovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím s romismakem, nasadit Loldru by byla chyba. Nevím, co tady vy odborníci z něj po jednom turnaji na extra rychlém povrchu děláte. Stále to je průměrný singlista, který je na pomalejších površích špatný jak zubatá s kosou. A včera byl taky mimo, takže by měl nastoupit Simon. Ale nedivil bych se překvapení, že by nastoupil Clement :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Clement v posledni a nejdulezitejsi dvouhre Francie roku, to by byl sok nejen pro srby. :D
Co dodat ke vcerejsi ctyrhre. Bylo to drama do posledniho mice, nicmene mi prijde, ze vykony vsech ctyr akteru byly kolisave. Troicki byl na zacatku zapasu skvely na servisu, postupne mu dochazel dech. Clement naopak zacal poradne hrat az na konci ctvrteho setu, kdyz odvratil dva BP, od te chvile se zacal rozehravat.
Dnes to bude mit Djokovic tezke, Monfils bude vyhecovan a na kurtu pujde s jedinym umyslem: nechat tam vsechno. Tipuji ale tesnou vyhru Djokovice 3:2 na sety. Je to ale jen muj nazor.
V patem zapase, jestli k nemu dojde, si jakozto nestranny fanousek preji co mozna nejdelsi a nejdramatictejsi zapas. Preci jen ale budu vice drzet francouzum, stejne jako vcera ve ctyrhre.
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim ja sice Srbom ale keby boli vyhrali Srbi je uz rozhodnute lebo Novak zajtra da Monfilsa tam nie je co riesit. Cize vdaka tomu ze vyhrali Srbi 4hru je to uz teraz 2:2 a ta posledna dvojhra bude mat naboj, dramu proste najlepsie mozne vyvrcholenie DC finale rozhodnutie az v 5. zapase- verim ze Srbi to otocia este Simon nehral zle s Novakom ale Tipsarevic by mohol nastupit oddychnuty a hlavne podat znova zivotny vykon v DC sa mu dari. Dnes inac 4hra fantasticky obrat z 0:2 na 3:2 klobuk dole pred Llodrom s Clementom byt 2 sety dole na superovej pode vo vypredanej arene to ziada hlavne psychiku dobru a volu po vitazstve.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic to podle mě bude mít s Monfilsem dost těžké a myslím, že Francie je v současné situaci docela blízko vítězství. Pokud Djokovic vyrovná, tak musí nastoupit Llodra a taky asi nastoupí. V případném rozhodujícím zápase, je pro mě Llodra favorit, at už by hrál s Tipsarevicem nebo Troickim. Ale ještě jednou, Monfils může být hodně nepříjemnej a kdyby náhodou vyhrál, tak by mě to nějak nešokovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasazením Llodry by si Francouzi sami podepsali ortel. Povrch mu jasně nesvědčí, včera krom servisu byl dost špatný, kdežto Simon nebyl zas tak špatný. Já se spíš bojím toho, že Srbové nasadá Troického, to by byla sebevražda. Pátý zápas musí hrát Janko.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš, že když ti Gael vyklepl elegána, tak je neporazitelnej? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meles za hovna? Gael ho nevykleplnul, ale Federer si to prohral sam, tim ze nevyuzil 5 matchballu. Takze asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty demente, kdy uz konecne zjistis, jaky je rozdil mezi tim, kdyz tesne prohrajes anebo dostanes nakladacku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nech ho, u nej je to uplne normalni. Jednou za jednoznacne zapasy oznacil finale Wimbledonu 2008 nebo Australian Open 2009. :DDDDDDDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist