Francouz Paire slaví v Bastadu premiérový titul, ve finále zdolal Robreda

26. 7. 2015, 15:49
Aktuality 8
ATP BASTAD - Vítězem antukového turnaje v Bastadu se stal nenasazený Benoit Paire. Francouzský tenista v dnešním finále zdolal dvojnásobného šampiona Španěla Tommyho Robredo a v 26 letech vybojoval svůj první titul na okruhu ATP.
Profily hráčů
Benoit Paire

V roce 2012 na antuce v srbském Bělehradu ani o rok později v hale před domácím publikem v Montpellier nedokázal Benoit Paire přetavit finále v premiérový titul. Dočkal se až dnes ve Švédsku, když vyhrál podnik ATP 250 v přímořském Bastadu.

Šestadvacetiletý Francouz ve finále hraném v chladném a větrném počasí zdolal místního šampiona z let 2006 a 2008 Tommyho Robredo. Letos druhého nasazeného Španěla porazil bez ztráty podání 7-6 6-3 a oplatil mu porážku z jediného vzájemného střetnutí.

V prvním setu oba tenisté odvrátili po dvou brejkbolech a rozhodnout musel tie-break. V něm Paire nejprve odvrátil dva setboly a pak při své první šanci na ukončení sady zahrál povedený kraťas. V druhé sadě už francouzský tenista nečelil jedinému brejkbolu. Brejk na 4-2 potvrdil čistou hrou a zápas ukončil po 93 minutách hry esem.

Paire cestou za trofejí neztratil ani set a vyřadil všechny tři nejvýše nasazené hráče. V druhém kole přehrál jedničku Belgičana Davida Goffina a ve včerejším semifinále si poradil i s obhájcem titulu Uruguaycem Pablem Cuevasem.

62. hráč světa Paire, jenž byl před dvěma lety i 24. hráčem světového žebříčku, se stal šestým hráčem, který v této sezoně vybojoval premiérovou trofej na okruhu ATP. Před ním slavili Jiří Veselý (Auckland), Victor Estrella (Quito), Jack Sock (Houston), Dominic Thiem (Nice) a Denis Istomin (Nottingham).

Třiatřicetiletý Robredo má po dnešku finálovou bilanci 12-11, když všechny tituly slavil na antuce.

Oba finalisté se nyní přesunou do Německa na podnik ATP 500 v Hamburku, kde vyzvou domácí tenisty. Paire se střetne se zkušeným Kohlschreiberem, Robredo s mladíkem Zverevem.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 494.310 eur
nedělní výsledky (26. 07. 2015)
• Dvouhra - finále •
Paire (Fr.) - Robredo (2-Šp.) 7-6(7) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Chardy/Kubot (2-Fr./Pol.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-7(6) 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Tommy byl dnes jediny poraženy finalista, ktery hezky pogratuloval vítězi.
Reagovat
a.magerova
Tož gratuluju, ale kapku větší radost bych měla z Tommyho :-))
Reagovat
smazaný uživatel
První titul? Trochu překvapení. Ale došel si pro něj suvereně, neztratil ani set a vyřadil nasazenou jedničku Goffina a nasazenou dvojku Robreda :-)
Reagovat
tommr
no vzhledem k tomu jakej je to magor je spíš překvapení, že to k tomu titulu dokázal dotáhnout ... :)
Reagovat
SwissMaestro
Proč vůbec nehraje "Benetka" ?
Reagovat
EllNino
byl na operaci
Reagovat
SwissMaestro
díky...snad ten jeden titul dokáže vyhrát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist