Francouzi jsou po roce ve finále Davis Cupu, Chorvati v deblu neuspěli

15. 9. 2018, 19:04
Aktuality 8
DAVIS CUP - Tenisté Francie vyhráli v semifinále Davisova poháru v Lille proti Španělsku i čtyřhru a postoupili do finále, v němž budou obhajovat loňské vítězství. Naopak v Chorvatsku domácí tenisté první mečbol nevyužili, Američany udrželi ve hře Mike Bryan a Ryan Harrison.

Třetí bod a nedostižné vedení 3-0 získala domácím v dnešní čtyřhře dvojice šestatřicetiletých veteránů Julien Benneteau, Nicolas Mahut, jež porazila 6:0, 6:4, 7:6 pár Marcel Granollers, Feliciano López.

Pro Francouze vybojovali první dva body ve dvouhrách daviscupový debutant Benoit Paire a Lucas Pouille. Dnešní triumf ve čtyřhře byl emocionální především pro Benneteaua, jenž po US Open ukončil kariéru na ATP Tour a od příštího roku bude kapitánem fedcupového týmu.

Španělé hrají v Lille bez své největší hvězdy a světové jedničky Rafaela Nadala, který léčí zraněné koleno z US Open.

V druhém semifinále v Zadaru vykřesali naději tenisté Spojených států amerických, kteří ve čtyřhře získali první bod a s Chorvatskem prohrávají 1:2. V dnešním dramatickém duelu porazili Mike Bryan s Ryanem Harrisonem 7:5, 7:6, 1:6, 6:7 a 7:6 domácí dvojici Ivan Dodig, Mate Pavič. V pátek na antuce dominovali favorizovaní chorvatští singlisté Marin Čilič a Borna Čorič.

Letos naposledy se hraje Davis Cup na tři vítězné sety a s finálovým duelem na půdě jednoho ze soupeřů. Od příštího roku se bude o vítězi tradiční soutěže rozhodovat na finálovém turnaji pro 18 týmů během jednoho týdne na neutrálním místě.

• DAVIS CUP 2018, SEMIFINÁLE •
páteční a sobotní výsledky (14. - 15. 09. 2018)
Chorvatsko - USA 2-1 (Zadar, antuka)
Čorič - Johnson 6-4 7-6(4) 6-3 ... 1-0
Čilič - Tiafoe 6-1 6-3 7-6(5) ... 2-0
Dodig/Pavič - M. Bryan/R. Harrison 5-7 6-7(6) 6-1 7-6(5) 6-7(5) ... 2-1
Francie - Španělsko 3-0 (Lille, tvrdý povrch/hala)
Paire - Carreňo 7-5 6-1 6-0 ... 1-0
Pouille - Bautista 3-6 7-6(5) 6-4 2-6 6-4 ... 2-0
Benneteau/Mahut - F. López/Granollers 6-0 6-4 7-6(7) ... 3-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
mahycek
Neskutečný, Čilič vedl 1 - 0 na sety nad Querrey a 6 - 1
v tiebreaku ve 2 setu, tak vypínám, bude vést 2 - 0 na sety
A co se stalo ???? Nechápu.
Reagovat
lars
Za USA hraje Querrey jako 5.hrac
Reagovat
Jakub
Výborně, Pairemu jsem nevěřil a vůbec jsem si myslel, že Francouzi pofrčí. No je vidět že sázet na papírově slabší, se vyplatí jen když hraje proti nám. Aspoň to tak zatím vypadá.
Reagovat
Fandina
Mike Bryan řádí v deblu i bez bratra. :-))
Myslela jsem si, že Dodig s Pavicem Bryana s Harrisonem porazí. Ale ono ne.
Reagovat
SwissMaestro
Benetka se chvástal jak to po US Open zapíchne a nic.....poslední léta jsou ty konce kariér divné.
Reagovat
Kozoroh
Hewitt a jeho debly...
Reagovat
FulnekUltras
patří k těm, kterým reprezentace vlastní země v čemkoliv ještě pořád něco říká. Čecháčkové se nechají koupit za hrst pozlacených shnilých fazulek a ještě udělají kupecké chamradi úslužné pukrle.
Reagovat
Jan
Ale Francouzi hlasovali pro nový systém DC. Tak ať si užijí poslední finále starého formátu. Jim to možná vadit nebude, protože i v novém formátu se finálová skupina může občas hrát u nich na rozdíl od nás.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist