Francouzi na úvod Hopman Cupu neztratili ani set

3. 1. 2009, 10:41
Aktuality 4
HOPMAN CUP - Francouzská dvojice Alize Cornetová a Gilles Simon zahájila 21. ročník Hopmanova poháru výhrou, když proti týmu Tchaj-wanu neztratila ani set. V noci z pondělí na úterý je čeká souboj s Itálií.
Gilles Simon a Alize Cornetová

Bez větších potíží zvládl tým Francie úvodní duel jednadvacátého ročníku Hopmanova poháru. Nejprve šestnáctá hráčka světa Alize Cornetová, které nevyšel závěr loňské sezony, porazila dvakrát 6-4 Hsieh Su-wei, jež měla během utkání problémy s krční páteří. Druhý bod přidal Gilles Simon, který měl drobné problémy s Lu Yen-hsun jen v koncovce druhé sady. Francouzská dvojice neztratila set ani v následné závěrečné dvouhře, přestože v úvodním setu prohrávala 2-4.

Skupiny:
Skupina A:
USA #1 (Schaughnessyová, Blake)
Austrálie #4 (Dell`Acquaová, Hewitt)
Německo #6 (Lisická, Kiefer)
Slovensko #7 (Cibulková, Hrbatý)

Skupina B:
Rusko #2 (Safinová, Safin)
Francie #3 (Cornetová, Simon)
Itálie #5 (Pennettaová, Bolelli)
Tchaj-wan #8 (Hsieh, Lu)

Osmnáctiletá Cornetá do Perthu přiletěla teprve v pátek, ale na jejím výkonu to znát nebylo. "Přiletěla jsem až včera a cítila jsem se trochu unavená," přiznala se Francouzka, na které byla nevyspalost vidět na první pohled. "Ale vyhrála jsem ve dvou setech a výhra mě povzbudila, protože soupeřka hrála dobře," dodala.

Naopak Simon je v Austrálii více jak týden, ovšem na svém výkonu trhliny našel. "První set jsem hrál skvěle, ve druhém jsem vedl 3-1, ale ztratil jsem koncentraci. Soupeř začal hrát lépe a nakonec mohl s trochou štěstí druhý set vyhrát on," řekl po vítězném utkání Simon.

V noci z pondělí na úterý Francouze čeká souboj s Itálií. Čtvrtým týmem ve skupině je Rusko, které do Perthu vyslalo sourozence Safinovi. Právě souboj Rusů proti dvojici Simone Bolelli a Flavia Pennettaová bude jediným duelem nedělního programu.

Titul na Hyundai Hopman Cupu obhajují Američané, ovšem místo Mardyho Fishe letos hraje světová desítka James Blake s Meghann Shaughnessyovou, jež nahradila zraněnou Serenu Williamsovou. Ve skupině A narazí na slovenskou dvojici Cibulková/Hrbatý, Němce Lisickou s Kieferem a domácí tým Austrálie. V něm se poprvé od olympiády v Pekingu objeví bývalá světová jednička Lleyton Hewitt, který se léčil po operaci kyčle. Jeho partnerkou bude Casey Dell`Acquaová, která před rokem překvapila osmifinálovou účastí na Australian Open.

Letos se hraje bez české účasti, do pátečního finále postoupí vítězové skupin.

HOPMANŮV POHÁR (Austrálie, Perth) - sobotní výsledky:

Skupina B:
Francie - Tchaj-wan 3-0
Cornetová - Hsieh Su-wei 6-4 6-4
Simon - Lu Yen-hsun 6-3 7-6(6)
Cornetová/Simon - Hsieh Su-wei/Lu Yen-hsun 6-4 7-6(9)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Dina a Marat zatim v singlu bez ztraty setu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Casey Dell`Acquaová??? Ona má opravdu uprostřed jména čárku? Směšné.
Reagovat
skott
Rekl bych, ze Cornet bude slaby clanek, Safins i Penetta s Bollelim je v deblu sfouknou jako svicku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Horní kusadla má ale nádherný. Kamóóón!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist