French Open navýšilo prémie. Šampioni inkasují 56 milionů

26. 4. 2017, 17:55
Aktuality 6
Prémie na French Open budou letos opět vyšší než v předchozích letech. Podle informací pořadatelů vzrostly odměny proti loňskému roku o 12 procent a tenisté si na Roland Garros rozdělí celkově 36 milionů eur (téměř 968 milionů korun). Vítězové mužské i ženské dvouhry v Paříži inkasují shodně 2,1 milionu eur (56 milionů korun).

Celková dotace druhého grandslamového turnaje sezony se tak zvýšila o čtyři miliony eur, noví šampioni si proti loňsku polepší o 100.000 eur. Podle ředitele antukového podniku Guye Forgeta se nejvíce zvedly prémie pro ty, kteří vypadnou mezi prvním kolem a čtvrtfinále.

Hráči vyřazení v prvním týdnu si v Paříži vydělají o 16 procent víc než vloni. Za prohru v úvodním duelu inkasují tenisté 35.000 eur (941 tisíc korun).

Letošní turnaj začne na antukových kurtech v areálu Roland Garros 28. května a vyvrcholí 11. června. Tituly by měli obhajovat Srb Novak Djokovič a Garbiňe Muguruzaová ze Španělska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
milik254
Maruška už chystá peněženku
Reagovat
MartinPa
Kdyby ti jantaři raději za ty prašule zastřešili alespoň jeden kurt, když už tam, na antuce, nejsou hráči ochotni hrát při zahradním deštíčku...
Reagovat
gigin
Stačily by světla zatím.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo aspoň čelovky hráčom.
Reagovat
Fandina
Miliony povolení a všeho možného, tak snad už to konečně bude. Frantíci jsou v tomhle divní, například vstupenky na RG jsou na jméno, ale to je možná i jinde, když jsem si to koupila na internetu, tak je to tak skoro všude, že tam jméno email uvádíš, ale Francouzi to kontrolují i u vchodu, občanka a nebo pas a mám dojem, že ještě když jdeš na svoje místo na kurtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist