French Open rozlosováno: Berdych zahájí se Smeetsem

23. 5. 2008, 13:58
Aktuality 0
V Paříži byl rozlosován tenisový grandslam French Open. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se v prvním kole Roland Garros utká se 168. hráčem světa Robertem Smeetsem z Austrálie. Česká jednička mezi ženami Nicole Vaidišová si musí počkat na soupeřku z kvalifikace, kterou může být i krajanka Iveta Benešová.
Losování se zúčastnil i loňský mužský vítěz Nadal a poražená finalistka Ivanovičová

Tomáš Berdych je nasazený jako číslo 11 a na úvod si formu ověří proti Robertu Smeetsovi z USA. Toho zatím v obou vzájemných zápasech porazil. V dalším průběhu turnaje se může utkat v osmifinále s Američanem Jamesem Blakem, kterého porazil v tomto týdnu na Světovém poháru v Düsseldorfu, ve čtvrtfinále by ho pak mohl potkat spolufavorit Novak Djokovič ze Srbska.

V mužské dvouhře je mezi nasazenými i další český tenista Radek Štěpánek. Ten na úvod narazí na domácího Gillese Simona. Třiadvacetiletý Francouz je ve světovém žebříčku na 36. místě a se Štěpánkem ještě nikdy nehrál. V případném třetím kole by jednadvacátého nasazeného hráče mohl potkat první silný soupeř, Španěl Tommy Robredo.

Z českých tenistů se do hlavní soutěže dostali ještě Ivo Minář, jenž nastoupí proti Oscaru Hernandezovi ze Španělska, a Jiří Vaněk, kterého čeká soupeř z kvalifikace. Z té se může probojovat ještě Tomáš Zíb.

Mužská světová jednička Roger Federer narazí na Američana Sama Querreye. Vítěz Australian Open Novak Djokovič v prvním kole narazí na Němce Denise Gremelmayera, pařížský šampion z posledních tří let Rafael Nadal ze Španělska musí počkat na soupeře z kvalifikace.

Vaidišová na jméno soupeřky čeká
Mezi ženami je Nicole Vaidišová jedinou nasazenou Češkou, svou soupeřku však ještě nezná - na úvod se střetne s jednou z úspěšných kvalifikantek, kterou může být i Iveta Benešová. V pavouku dvouhry jsou zatím další čtyři její krajanky. Lucii Šafářovou čeká Němka Sandra Klöselová, Kláru Zakopalovou domácí Virginie Razzanová, Petru Kvitovou Japonka Akiko Morigamiová a Petru Cetkovskou Aljona Bondarenková z Ukrajiny.

Nejvýše nasazená žena Maria Šarapovová se utká s Ruskou Jevgenijí Rodinovou. Loňská finalistka Ana Ivanovičová ze Srbska v prvním kole narazí na Švédku Sofii Arvidssonovou, ve druhém se může potkat se Šafářovou. Její krajanka Jelena Jankovičová se jako turnajová trojka utká s hráčkou z kvalifikace.

Zajímavé odkazy:

* oficiální stránka turnaje *
pavouk turnaje (draw)
scoreboard

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist