Fritz hrál poprvé jako člen Top 10. Ve Vídni vyhrál až po odvrácení mečbolu

24. 10. 2022, 21:43
Aktuality 3
ATP VÍDEŇ - Taylor Fritz měl v úvodním kole halového turnaje ATP 500 ve Vídni namále. Americký tenista, který aktuálně v boji o Turnaj mistrů figuruje na první nepostupové pozici, zdolal Jošihita Nišioku až po odvrácení mečbolu a 2 hodinách a 45 minutách boje 6-7 7-6 6-3. Po nedávném triumfu v Tokiu si připsal šestou výhru v řadě.
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz na začátku října vyhrál turnaj ATP 500 v Tokiu, přestože předchozí týden strávil v izolaci kvůli pozitivnímu testu na Covid-19, a poprvé se posunul do Top 10 světového žebříčku. 

První zápas v roli hráče elitní desítky odehrál dnes na další 'pětistovce' ve Vídni, kde měl nečekané potíže. S Japoncem Jošihitem Nišiokou prohrával 6-7 a 4-5 a byl jediný míček od porážky, soupeřův mečbol ale odvrátil a nakonec po 2 hodinách a 45 minutách boje zvítězil 6-7 7-6 6-3.

24letý Američan se letos může poprvé kvalifikovat na Turnaj mistrů. Vítěz tří letošních turnajů včetně podniku Masters 1000 v Indian Wells aktuálně figuruje na první nepostupové příčce, ztrátu na osmého Félixe Augera-Aliassimea dnes stáhl o 25 bodů na 315.

Ve druhém kole se Fritz utká s domácí divokou kartou Jurijem Rodionovem, nebo s Kanaďanem Denisem Shapovalovem.



Výrazně blíže má k postupu na Turnaj mistrů Andrej Rubljov. Nedávný šampion z Gijónu ve Vídni odstartoval hladkou výhrou 6-4 6-1 nad Argentincem Diegem Schwartzmanem a svou neporazitelnost protáhl na pět utkání. Ve druhém kole šampion z roku 2020 a letos třetí nasazený narazí na Grigora Dimitrova, nebo Thiaga Monteiru.

Italský tenista Matteo Berrettini po nedělní porážce ve finále v Neapoli se ve Vídni kvůli zranění nohy nepředstaví. Loňského finalistu Wimbledonu v soutěži s dotací 2,5 milionu eur nahradil Němec Oscar Otte, který v prvním kole kvalifikace vyřadil českou jedničku Jiřího Lehečku, ale pak prohrál s Brazilcem Monteirem.

Nejvýše nasazenými v rakouské metropoli jsou Daniil Medveděv a Řek Stefanos Tsitsipas.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.489.935 eur
pondělní výsledky (24. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •

Rubljov (3-Rus.) - Schwartzman (Arg.) 6:4, 6:1.

Fritz (4-USA) - Nišioka (Jap.) 6-7(4) 7-6(7) 6-3
Čorič (Chorv.) - Halys (Fr.) 3-6 7-5 6-3
Chačanov (Rus.) - Wolf (USA) 7-6(4) 7-5
F. Cerúndolo (Arg.) - Misolic (Rak.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tennisfan77
Nishioka má fakt strašně šílený styl, na ten jeho tenis se nedá dívat.

Aby Fritz vyhrál, musel zejména v koncovce třetího setu výrazně přidat na FH, začít hráč míče více na plocho, díky čemuž ten zápas otočil.

Ale věřím, že hráči typu Shapovalov, kteří nemají pevné nervy, se prostě s japončíkem vyhází a Nishioka tak klidně může vyhrát pár dalších menších titulů na hardu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk ziskal cely tyden cas na turismus... ten Karen do prvniho kola, trochu tricky... letosni sezona pro nej konci. Mel by udrzet top70 do sezony pristi.

Vyhrana kvalifikace nic moc neprinesla. S Denisem ho uz neuvidme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist