Fritz na čtvrtý pokus našel recept na Nišikoriho a přibrzdil návrat bývalé světové čtyřky

28. 7. 2023, 22:59
Aktuality 1
Taylor Fritz (25) až na čtvrtý pokus našel recept na Keie Nišikoriho (33), který hraje od června své první soutěžní zápasy od roku 2021. Nejvýše nasazený přehrál bývalého čtvrtého hráče světa ve čtvrtfinále v Atlantě 6:4, 6:2 a ukončil jeho první vystoupení na nejvyšším okruhu od předloňského října. O druhé finále v letošní sezoně i v Atlantě bude usilovat proti krajanovi Jeffreymu Johnovi Wolfovi (24).
Kei Nišikori (© Profimedia)

Taylor Fritz loni posbíral včetně Masters v Indian Wells celkem tři trofeje, byl kousek od semifinále Wimbledonu a poprvé si zahrál Turnaj mistrů. V letošní sezoně má sice na kontě triumf na domácím podniku ATP 250 v Delray Beach a postoupil už do sedmého semifinále, jenže na ani jednom ze tří grandslamů se nedostal do druhého týdne.

V Atlantě se po skalpu Keie Nišikoriho dočkal své první vítězné série od French Open. Bývalý čtvrtý hráč světa Nišikori se v červnu vrátil po více než rok a půl dlouhé zdravotní pauze a v Atlantě absolvoval svůj teprve čtvrtý turnaj po zranění, první na nejvyšším okruhu.

Statistiky zápasu Fritz - Nišikori

Američan neuhrál v předchozích třech soubojích s Japoncem jediný set, ovšem na domácí půdě mu tentokrát nedal šanci. Nejvýše nasazený si poradil s jedinou brejkbolovou hrozbou, sám využil tři ze čtyř šancí na brejk, na podání dohromady prohrál jen osm bodů a na postup potřeboval jen 70 minut. Nišikori měl v utkání viditelné potíže s kolenem a hůře se pohyboval.

O druhé finále v letošním roce i v Atlantě bude usilovat proti Jeffreymu Johnovi Wolfovi. Jeho krajan ukončil po setech 6:2, 6:3 působení Dominika Köpfera a podruhé v aktuální sezoně a celkově potřetí prošel do semifinále akcí ATP. V sobotu zabojuje o své druhé kariérní finále.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Ugo Humbert a Aleksandar Vukic. Francouzský tenista ve čtvrtfinále porazil 7:6, 6:3 Australana Alexe de Minaura a po dvou letech na okruhu ATP vyhrál tři zápasy po sobě, Australan si poradil dvakrát 6:4 s domácím Christopherem Eubanksem.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• ATP 250 ATLANTA •
USA, tv. povrch, 737.170 dolarů
páteční výsledky (28. 7. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (1-USA) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:2
Humbert (7-Fr.) - De Minaur (2-Austr.) 7:6 (7:4), 6:3
Vukic (Austr.) - Eubanks (5-USA) 6:4, 6:4
Wolf (8-USA) - Köpfer (Něm.) 6:2, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
je tedy poněkud nadnesený. Nemyslím si totiž, že by Fritz najednou našel na Keie recept. Ten se spíš teprve rozkoukává na nejvyšším okruhu a i v článku se píše, že měl v průběhu zápasu problém s kolenem a hůře se pohyboval...
Blíže pravdě by bylo, že Kei tentokrát nenašel recept na Taylora i kvůli zdravotní indispozici.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist