Fritz zlomil semifinálové prokletí a v Petrohradu si zahraje o druhý titul

30. 10. 2021, 21:54
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Taylor Fritz v Petrohradu porazil 5-7 6-1 6-3 Němce Jana-Lennarda Struffa, přerušil sérii pěti semifinálových porážek a poprvé od loňského února postoupil do finále. O druhý titul si 24letý Američan zahraje s chorvatským šampionem z roku 2011 Marinem Čiličem.
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz si v polovině října zahrál poprvé v semifinále turnaje Masters 1000, kde porazil Mattea Berrettiniho, Jannika Sinnera či Alexandera Zvereva a poprvé v sezoně vyhrál čtyři zápasy po sobě. 

A stejnou vítěznou sérii nyní natáhl i tento týden na halovém turnaji ATP 250 v Petrohradu. Dnes 24letý Američan porazil 5-7 6-1 6-3 Němce Jana-Lennarda Struffa a přerušil šňůru pěti semifinálových porážek. 

V celkově 6. finále bude 28. hráč světa Fritz usilovat o druhý titul. Na okruhu ATP triumfoval zatím jen předloni na trávě v Eastbourne.

Jeho finálovým soupeřem bude zkušený Chorvat Marin Čilič (h2h 1-0), který si i na druhém podzimním halovém turnaji v Rusku zahraje finále. Po Moskvě se do něj dostal také v Petrohradu po semifinálové výhře 6-3 6-3 nad Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem.

Bývalý třetí hráč světa a vítěz US Open Čilič bude v neděli bojovat o druhý letošní a celkově 20. titul. V Petrohradu může navázat na triumf z roku 2011, kdy na turnaji startoval naposledy.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 932.370 dolarů
sobotní výsledky (30. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Fritz (5-USA) - Struff (Něm.) 5-7 6-1 6-3
Čilič (Chorv.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist