Garciaová přehrála v Zhuhai Stosurovou, v boji o semifinále vyzve Kontaovou

3. 11. 2016, 11:36
Aktuality 7
TURNAJ ŠAMPIONEK - Caroline Garciaová začala Turnaj šampionek v čínském Zhuhai vítězně. V dnešním utkání přehrála Samanthu Stosurovou 6-4 6-3 a o semifinále si zahraje s Johannou Kontaovou. Australanka se s turnajem loučí.
Profily hráčů
Caroline Garciaová; © Jimmie48 Photography

Premiéru na turnaji WTA Elite Trophy má za sebou Caroline Garciaová. Francouzka přehrála Australanku Samanthu Stosurovou, která se s turnajem loučí dvěma porážkami.

Australanka potřebovala k udržení naděje na postup zvítězit ve dvou setech. Ze začátku to vypadalo, že se to Stosurové podaří. Francouzka příliš chybovala a grandslamová šampionka si vypracovala náskok dvou brejků.

Vedení 4-1 ale neudržela, Garciaová zpřesnila hru, a Stosurová dokonce ztratila pět gamů v řadě, čímž přišla o možnost zahrát si v Zhuhai semifinále.

I ve druhém setu byla lepší hráčkou třiadvacetiletá Francouzka. Od základní čáry byla jistější i přesnější a výborně returnovala. Za celý zápas nevyhrála Stosurová po svém prvním ani druhém podání více než 48% odehraných fiftýnů.

Garciaová sice ztratila v úvodu druhé sady servis, podařil se jí však rebrejk a po zbytek zápasu na kurtu dominovala.

Vítězka US Open z roku 2011 nebude na letošní asijskou tour vzpomínat v dobrém.  Úvodní zápas nezvládla ve Wuhanu, Pekingu, Hongkongu a na Turnaji šampionek oba duely rovněž prohrála.

• TURNAJ ŠAMPIONEK •
Zhuhai, tv. povrch, 2,214.500 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 11. 2016)
Azalková skupina
Garciaová (11-Fr.) - Stosurová (8-Austr.) 6-4 6-3
Kaméliová skupina
Shuai Zhang (12-Čína) - Babosová (13-Maď.) 7-6(2) 6-4


Díky dnešní výhře bude mít Garciaová šanci zabojovat při své premiéře na Turnaji šampionek o pozici mezi nejlepšími čtyřmi. Má před sebou ale žebříčkově nejtěžší překážku Britku Johannu Kontaovou, s níž má vyrovnanou bilanci.

AZALKOVÁ SKUPINA TURNAJE ŠAMPIONEK
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Kontaová (1-Brit.) 1-0 2-0 12-6
2. Garciaová (11-Fr.) 1-0 2-0 12-7
3. Stosurová (8-Austr.) 0-2 0-4 13-24

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
všichny pořád šermujou pěstima copa sou to boxéři at dou třebas do ryngu to je hrozný todle furd jedna pěst sem a druhá zastam mněli by jíd včechni boxovad a toby se vydělo kerá je nejlepšý
Reagovat
tommr
má po dnešku v boji o první dvacítku zase o dvě konkurentky mín, protože už jí nemůžou předstihnout Stosurová a Bertensová. Z dvacítky jí ted můžou vystrnadit už jen Garciaová a Zhangová, který by k tomu ovšem potřebovaly získat titul. Tomu by snad ale mohla zabránit Petra ... :)
Reagovat
Fandina
autora článku za přehledný a pěkný popis zápasu. Díky.
Reagovat
hatatytla
nejlepší podání na okruhu? Spíš parodie na podání, na antuce možná ty její kopečky někoho rozhodí, jinde je to slabota.
Reagovat
Vojtaakk
Ty jo vys.at set z vedeni 4:1 s doublebreakem na 4:6, to dokaze opravdu asi jen Sam (v top 100).
Reagovat
blixa
Tssss, to v TOP 100 dokáže skoro každá ! :D
Reagovat
Fandina
hrála dobře od poloviny prvního setu moc nechybovala a dařilo se jí na podání. A líbilo se mi, i jak hrála Sam, ale Caroline byla lepší. Tak držím palce proti Kontě a do semi. Dneska super. Go Caroline.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist