Garciaová se chce zaměřit na dvouhru. Ukončila spolupráci s Mladenovicovou

6. 3. 2017, 14:07
Aktuality 6
Další úspěšný deblový pár končí. Vítězky loňského French Open Kristina Mladenovicová/Caroline Garciaová už spolu nenastoupí. Ukončení spolupráce, která trvala déle než rok, iniciovala Garciaová, jež se chce soustředit pouze na dvouhru. Informaci oznámila prostřednictvím svého twitterového účtu Mladenovicová.
Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová v neděli na svém twitterovém účtu oznámila překvapivou informaci. Úspěšné francouzské deblové duo Kristina Mladenovicová/Caroline Garciaová už tenisoví příznivci na turnajích neuvidí.

Důvodem je rozhodnutí o pět měsíců mladší Garciaové, která se chce ve své tenisové kariéře soustředit výhradně na dvouhru. S podobným cílem letos přišla i česká jednička Karolína Plíšková.

Obě Francouzky momentálně figurují na třetím místě deblového žebříčku WTA za Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Lucií Šafářovou. Zatímco Garciaová zřejmě nastoupí k deblu pouze na grandslamech, ve Fed Cupu nebo vůbec a žebříčkem se bude propadat, Mladenovicová si k sobě musí najít novou spoluhráčku.

"Během turnaje WTA v Dubaji mě Caroline Garciaová informovala, že si přeje ukončit naši spolupráci, jelikož se chce soustředit výhradně na dvouhru. Společně jsme dosáhly mnoha úspěchů a nikdy na to nezapomenu," začala své prohlášení na sociálních sítích.

"Chtěla bych poděkovat Caroline i jejímu týmu. Za našimi úspěchy stojí také jejich práce. Já budu čtyřhru hrát i nadále. Jméno nové deblové partnerky oznámím brzy," dodala Mladenovicová.

Garciaová s Mladenovicovou loni společně ovládly domácí French Open a o několik měsíců později na US Open došly až do finále. Od loňského ledna, kdy spolupráci zahájily, si zahrály osmkrát finále. Jejich bilance v bojích o titul je 4-4.

V letošní sezoně se probojovaly nejdále do semifinále na Australian Open a v Petrohradu, kde třiadvacetiletá Mladenovicová získala svůj premiérový singlový titul na okruhu WTA.

Zatímco Mladenovicová, jež si včera zahrála finále v Acapulku, má letošní sezonu ve dvouhře skvěle rozjetou a momentálně figuruje na svém žebříčkovém maximu - 26. pozici, Garciaová na výraznější výsledek stále čeká.

Informace je to sice překvapivá, nicméně rozchod zřejmě ovlivnily i nedávné spory po prohře francouzského fedcupového týmu v letošním utkání prvního kola Fed Cupu ve švýcarské Ženevě, jehož se Garciaová nezúčastnila.

Oslabené Francouzky prohrály 1-4 a musí absolvovat baráž. V souboji o návrat do světové skupiny však na domácí půdě narazí na silné soupeřky ze Španělska. Mladenovicová se nemohla s neúčastí Garciaové smířit.

"Nechápu její rozhodnutí nehrát Fed Cup. Všechny jsme tu bojovaly a všechny si možnosti hrát Fed Cup nesmírně vážíme. Její rozhodnutí mi přijde sobecké. Kdyby tu byla, třeba bychom postoupily," nebrala si servítky Mladenovicová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
gigin
https://www.o2tvsport.cz/nazory/return-vojty-bidrmana-caroline-garciaove-se-nedivim-debl-by-nemel-byt-utechou-pro-neuspesne-singlisty/
Reagovat
FulnekUltras
holt zavětřila individuální šanci - a podřadnější tenisové disciplíny musejí aspoň dočasně stranou. Uvidíme, kam to až s plnou koncentrací na singl dotáhne - loňské finále FC naznačuje, že první desítka by mohla být možná i reálná.
Reagovat
Kozoroh
Garciaová dělá chybu, v singlu nikdy nedosáhne srovnatelných výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co je srovnatelnej výsledek na GS singl x debl. Asi ČF, Čtvrtfinále v singlu je asi víc než titul z deblu, pro nějaké hráčky i osmifinále. Vem si Bryany ty mají hory titulů z deblu, ale takové "halo" kolem nich nikdy nebylo
Reagovat
VlS
Sladké plody nedomyšleného plkání. Jak to chutná Kiki?
Reagovat
Fandina
Trochu je mi to líto, já Caroline dost fandím a máím ráda i debl. S Kiki jim to šlo, tak uvidíme, jak se Caroline bude dařit. Ale v každém případě jí dál držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist