Gasquet se kvůli zranění zad odhlásil i z Australian Open

29. 12. 2015, 14:00
Aktuality 18
Francouz Richard Gasquet bude po jedenácti letech chybět na Australian Open. Devátý hráč světa se úvodního grandslamu sezony nezúčastní kvůli zranění zad, které si obnovil během nedávno skončené asijské exhibiční ligy IPTL.
Profily hráčů
Richard Gasque

Richard Gasquet má se zády dlouhodobé potíže. Letos v únoru kvůli nim nedohrál zápas v Dubaji, během následujících dvou měsíců pak vynechal turnaje Masters 1000 v Miami a Monte Carlo či čtvrtfinále Davisova poháru s Německem.

Zranění si devětadvacetiletý Francouz obnovil začátkem prosince během exhibiční ligy IPTL a zkomplikoval si tak vstup do nové sezony. Původně vzdal pouze přípravný turnaj v Dauhá, léčba si však vyžádá mnohem více času. Dnes pořadatelé Australian Open oznámili, že se Gasquet úvodního grandslamu nezúčastní.

"Bohužel musíme oznámit, že Richard Gasquet se kvůli zranění zad odhlásil z Australian Open. Přejeme mu brzké uzdravení," napsali na Twitteru organizátoři australského grandslamu, který startuje 18. ledna.


Na Australian Open, na kterém nebyl nikdy dál než v osmifinále, bude Gasquet chybět poprvé od roku 2005. O grandslamový turnaj přijde poprvé od Wimbledonu 2010.

Na okruhu ATP má francouzský tenista na kontě celkem 12 titulů, na grandslamech si zahrál třikrát v semifinále (Wimbledon 2007 a 2015 a US Open 2013), Ve světovém žebříčku se vyšplhal nejvýše na sedmé místo, aktuálně je i přes zdravotní potíže devátý.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Fandina
Tak to je škoda, že má Ríša pořád s těmi zády problémy. Snad po AO. Držím palce Ríšo, go!
Reagovat
skott
odhlášením Gasqueta se do hlavní soutěže vmáčknul Kyle Edmund... což velmi vítám;-)
Reagovat
EllNino
nápodobně :) Britové budou mít v hlavní soutěži 3 zástupce, což je fajn, jinak koukám, že na chráněný žebříček startuje Brian Baker, věčný smolař
Reagovat
skott
no chvíli jsem toho třetího Brita hledal, nemůžu si zvyknout:))
jj, Brian Baker ale jestli se do té doby zase nerozpadne, to je neuvěřitelná vůle, co musí mít... bohužel už jeho dalšímu návratu nevěřím:/
Reagovat
EllNino
já taky nevěřím, ale jednu sezonu měl dost povedenou, pak si zase praskl meniskus a bylo to v háji ...přitom vedl snad 1:0 na sety na AO nad Querrym, takže měl formu ...inu zdraví je vrtkavé
Reagovat
skott
ještě k Brianovi, tady jsem našel nedávný rohovor s ním na ATP stránkách, kde všechny ty trable popisuje, je tam i o jeho přípravě na sezonu a jaká má od ní očekávání... v jeho případě spíš teda ani nemá:-)
http://www.atpworldtour.com/en/news/baker-comeback-feature-2015

na AO nebude zdaleka jediný, kdo se vrací po dlouhé době, je tam dokonce i Galina Voskoboeva, které by už jinak brzo vypršela ta lhůta na protected ranking.
Reagovat
EllNino
:) očekávání veškerý žádný spíš ....

Jinak Galina se podle mě přihlásila hlavně z tohohle důvodu, jinak si myslím, že to pujde prostě zkusit :)
Reagovat
skott
Podle všeho Galina trénuje tvrdě už nějakou dobu, byla i na Floridě v Proworld academy finišovat přípravu s Julií Putintsevou a dalšíma. Překvapuje mě ale, že není nikde na entry listech před Melbourne. Ostatní holky na protected ranking mají aspoň jeden přípravnej turnaj, ale jí jsem nikde nenašel přihlášenou.
Reagovat
EllNino
Nn není nikde přihlášená, třeba Petra Cetkovská je přihlášená do Hobartu a Mebourne, Vania King zase pokud vím do Shenzhenu ...tak snad ví, co dělá :)
Reagovat
skott
přitom třeba do Hong Kongu by se Galina vešla i bez rankingu, Vera se tam rozehrávala poslední sezonu.
Reagovat
EllNino
Myslíš na ten ITF turnaj ? :) Jo tam by se dostala, třeba Alisa to letos vyřešila dobře tím Tureckem :)
Reagovat
skott
jo, kdyby prošla kvaldou tak by nějakou slušnou soupeřku dostala.
Alisa už myslím při dlaším návratu jinou možnost neměla, než začít od píky.
Reagovat
EllNino
jj :) klidně mohla zkusit ....

Alisa musela no, je dobře, že to tak udělala :) ...a koukám, že ranking využil Dima, to je taky dobře :)
Reagovat
skott
pro Dimu je to prý možná poslední rok, pokud se mu nebude dařit.
Reagovat
EllNino
jj :) to jsem si myslel ..a buhví jak to bude zase se zdravím :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo je ten třetí Brit?
Reagovat
EllNino
Murray, Bedene, Edmund ....uznávám, Aljaz není úplně Brit v ppravým slova smyslu :D
Reagovat
smazaný uživatel
ti v tom dělají guláš :) by se tu na to mělo zřídit nějaké ministerstvo, aby v tom dělalo pořádek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist