Gasquet si těsně před Wimbledonem zahraje o titul, v Eastbourne ho vyzve López

20. 6. 2014, 20:14
Aktuality 2
Nejvýše nasazený hráč turnaje v Eastbourne Richard Gasquet si na generálce před Wimbledonem zahraje o titul. V semifinále dnes porazil Denise Istomina z Uzbekistánu. Ve finále Francouze vyzve Feliciano López, jenž se probojoval do finále travnatého turnaj již druhý týden po sobě. Minulý týden v Queen's Clubu na titul nedosáhl, povede se mu to v Eastbourne?
Richard Gasquet

Poté, co Richard Gasquet přišel kvůli zranění zad o téměř celou antukovou sezonu, slaví na turnaji v Eastbourne návrat do formy. Na cestě do semifinále ztratil nejvýše nasazený hráč pouze jeden set. V semifinále dnes s přehledem porazil Denise Istomina z Uzbekistánu 6-4 6-2 a postoupil tak do druhého finále v letošní sezoně. Poprvé hrál letos o titul na domácím halovém turnaji v Montpellier, kde však titul nezískal.

"Odehrál jsem dnes velmi dobrý zápas. Bylo důležité, abych hrál koncentrovaně a přesně, protože Denis je náročný soupeř, je to solidní hráč. Dobře jsem podával, ale dařilo se mi i na returnu, což je na trávě důležité, takže jsem rád, že to šlo. Cítím se tu parádně a jsem opravdu spokojený se svou hrou," komentoval Gasquet, jenž má na svém kontě celkem 10 turnajových vavřínů, přičemž dva turnaje vyhrál i na trávě - v letech 2005 a 2006 triumfoval v Nottinghamu.

Ve svém 22. finálovém utkání čeká Francouze Feliciano López, který se do finále travnatého turnaje probojoval druhý týden v řadě. Minulý týden hrál finále podniku v Queen's Clubu, kde ale nestačil na Bulhara Grigora Dimitrova. Třetí nasazený López dnes v semifinále popáté v kariéře přehrál Američana Samma Querreyho, kterého porazil 6-4 7-6.

Ve finále bude proti Gasquetovi nastupovat s negativní vzájemnou bilancí, všech pět vzájemných zápasů totiž se 14. hráčem světa prohrál.

Výsledky - Eastbourne - muži (tráva, dotace 562.340 eur):
Dvouhra - semifinále:
Gasquet (1-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:2
F. López (3-Šp.) - Querrey (USA) 6:4, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - finále:
Huey, Inglot (Fil./Brit.) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 7:5, 5:7, 10:8

Komentáře

2
Přidat komentář
Nola
druhe finále na tráve v rade, dnes to musí vyjsť, vamos Feli
Reagovat
Fandina
už jsem to tu psala, mám obrovskou radost, že Ríšovi se teď daří a samozřejmě držím palce ve finále. S Felim to nebude nic lehkého. Tak go Ríšo go go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist