Gasquet smetl Soedu, Davyděnka čeká Del Potro

22. 2. 2012, 09:59
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Richard Gasquet na úvod domácího klání v Marseille nezaváhal a zahraje si už o čtvrté letošní čtvrtfinále. O něj ve Francii svedou bitvu také Rus Nikolaj Davyděnko s Argentincem Del Potrem.
Richard Gasquet

Richard Gasquet vstoupil do domácího halového turnaje v Marseille drtivou výhrou. Pátý nasazený Francouz v duelu s Japoncem Go Soedou odvrátil všech sedm brejkbolů a vyhrál hladce 6-0 6-2.

O již čtvrté letošní čtvrtfinále se osmifinalista Australian Open utká s Rusem Igorem Kunicynem, který splnil roli favorita proti Španělu Bautistovi-Agutovi. Gasquet už jednou - loni ve Wimbledonu - Kunicyna hladce porazil.

Zajímovou dvojici - Nikolaje Davyděnka a Juana Martína Del Potra - svedl los proti sobě už ve druhém kole. Zatímco Argentinec, čerstvý finalista z Rotterdamu, měl v úvodním kole volný los, ruský hráč se rozehrál proti Němci Andreasi Beckovi, s nímž potvrdil vzrůstající formu.

Třicetiletý Davyděnko se s o sedm let mladším Jihoameričan utká celkově popáté. Všechny tři vzájemné duely v hale vyhrál Rus, Del Potro uspěl ¨pouze v Davis Cupu hraném na antuce. Ovšem už přes dva roky spolu nehráli.

Kromě Del Potra měli v 1. kole volný los také domácí Tsonga, Američan Fish a Srb Tipsarevič. Z Čechů startuje Lukáš Rosol, kterého na úvod čeká Ukrajinec Dolgopolov.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 512.750 eur)
úterní výsledky (21. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (5-Fr.) - Soeda (Jap.) 6-0 6-2
Goffin (Belg.) - Mannarino (Fr.) 6-2 1-0 skreč M.
Olivetti (Něm.) - Bachinger (Něm.) 6-4 6-3
Kunicyn (Rus.) - Bautista-Agut (Šp.) 6-4 6-4
Mahut - Clement (oba Fr.) 6-3 6-4
Davyděnko (Rus.) - A. Beck (Něm.) 6-1 7-5
K. Beck (SR) - Mathieu (Fr.) 7-6(2) 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist