Gasquet v Bělehradu smetl Rochuse, čeká ho Seppi

5. 5. 2010, 08:51
Aktuality 3
ATP BĚLEHRAD - Francouzský tenista Richard Gasquet na čtvrtém turnaji v řadě zvládl minimálně úvodní kolo. V Bělehradu zametl s Belgičanem Olivierem Rochusem a o čtvrtfinále se utká s Itale Seppim.
Richard Gasquet

Bývalý sedmý hráč světa Richard Gasquet se už posedmé utkal s Blgičanem Olivierem Rochusem. Naposledy se z drtivé výhry radoval Francouz, který v Bělehradu vyhrál ještě jednoznačnačnějším rozdílem.

Gasquet po servisu ztratil jen osm míčků, využil pět z devíti brejkbolů a za 55 minut soupeře zničil 6-0 6-1. 

Finalista ze Sydney, jež se pokouší o návrat mezi elitu po loňské 'kokainové afeřé', se v dalším kole utká se Seppim. S tím má vzájemnou bilanci vyrovnanou.

Ital Andreas Seppi měl v úvodním kole mnohem více práce. Stejně jako před rokem se utkal s Argentincem Leonardem Mayerem a první set prohrál hladce 2-6, nakonec však i druhý souboj s o tři roky mladším Jihoameričanem vyhrál.

Ve středu do hry zasáhne domácí hvězda Novak Djokovič. Srbský obhájce titulu se v prvním kole utká s Fabiem Fogninim. Ital si připsal pohodlnou výhru nad Chorvatem Skugorem a ukončil sérii pěti porážek v řadě.

S velkou podporou publika bojoval o první výhru na okruhu osmnáctiletý Novakův bratr Marko Djokovič. S italským kvalifikantem Alessiem Di Maurem vyhrál v tie-breaku první set, pak mu však začaly postupně docházet síly a v rozhodujícím dějství dokonce utrpěl 'kanára'. 

"Jasně, jsem zklamaný. Měl jsem šance, ale nevyužil jsem je. A přitom výhra v dnešním zápase mohla hodně znamenat: na Futures bych už nemusel hrát kvalifikace a zahrál bych si s Wawrinkou," litoval porážky Marco Djokovič.

První vítězství na turnaji ATP si tak připsal jiný osmnáctiletý Srb Filip Krajinovč. V duelu teenagerů zdolal Rusa Donkoje 5-7 7-6 6-1 a o čtvrtfinále si zahraje s Argentincem Zeballosem. Jihoameričan měl v úvodním utkání problémy s Kanaďanem Polanským, který na poslední chvíli zaskočil za nemocného Tipsareviče.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 424.950 eur) -
úterní výsledky (04. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Seppi (8-It.) - Mayer (Arg.) 2-6 6-2 6-4
Gasquet (Fr.) - O. Rochus (Belg.) 6-0 6-1
Ouanna (Fr.) - Cipolla (It.) 6-3 6-1
Fognini (It.) - Skugor (Chorv.) 6-3 6-1
Krajinovič (Srb.) - Donskoj (Rus.) 5-7 7-6(7) 6-1
Di Mauro (It.) - M. Djokovič (Srb.) 6-7(5) 7-5 6-0
Zeballos (Arg.) - Polansky (Kan.) 2-6 6-4 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm to nevím Gas je v poho ale Fed vždy byl a bude někde jinde a bez koksu..
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem zvědav, jak daleko dojde Gasquet na grandslamech. Je to bývalá světová sedmička, takže doufám, že se mu aspoň párkrát povede porazit elegána. To zas tak těžké nebude, protože Rožírek poslední dobou prohrává s outsidery jako je Gulbis, avšak bude ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš se fakt už na to vykašlat? Trošku se opakuješ nemyslíš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist