Gaston dostal premiérovou pozvánku do francouzské reprezentace

10. 11. 2021, 19:18
Aktuality 1
Nominaci francouzských tenistů, kteří budou ve finále Davisova poháru prvním soupeřem českého týmu ve skupině, rozšířil Hugo Gaston. Jednadvacetiletý hráč minulý týden postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters v Paříži a následně poskočil ve světovém žebříčku o 36 míst na 67. příčku. V daviscupovém výběru je poprvé.
Profily hráčů
Hugo Gaston

"Hugo si vedl v Paříži úžasně, předváděl mimořádnou hru," uvedl kapitán francouzského týmu Sébastien Grosjean. Gastonovu pouť soutěží v hale Bercy ukončil až druhý hráč světa Rus Daniil Medveděv.

Tento týden Gaston startuje na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Miláně. Včera nevyužil mečbol proti Sebastianu Kordovi, dnes večer ho čeká duel s Italem Lorenzem Musettim.

Francouzům budou chybět všichni tři aktuální členové Top 50 Haël Monfils, Ugo Humbert a Benoit Paire. Po omluvence od Humberta doplnil kapitán Grosjean tým ještě o Adriana Mannarina. V Nominaci jsou také Richard Gasquet, Arthur Rinderknech a deblisté Pierre-Huguese Herbert s Nicolasem Mahutem.

Čeští tenisté se utkají s Francouzi na úvod základní skupiny C v Innsbrucku 25. listopadu, o tři dny později nastoupí proti Britům.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdo to je Hael Monfils?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist