Gaudio si zahraje French Open. Dostal divokou kartu

16. 5. 2009, 08:10
Aktuality 0
Ačkoli je Gaston Gaudio až 395. tenistou světového žebříčku, bude hrát na blížícím se Roland Garros rovnou v hlavní soutěži. Pořadatelé antukového grandslamu udělili argentinskému tenistovi pět let po jeho tamním triumfu divokou kartu.
Profily hráčů
Gaston Gaudio

Nyní třicetiletý Gaudio se stejně jako jeho soupeř z pařížského finále 2004 a krajan Guillermo Coria potýká s dlouhodobou ztrátou formy. Někdejší pátý hráč světa naposledy vyhrál turnaj v roce 2005 v Kitzbühelu a několikrát už uvažoval o ukončení kariéry.

Jihoameričan, jež je posledním vítězem pařížského turnaje před nástupem éry Nadala, se před 14 dny dočkal alespoň triumfu na challengeru v Tunisu.

"Divokou kartu si rozhodně zaslouží, protože turnaj vyhrál a je skvělým antukářem," vzkázala světová jednička z Madridu. Loni hrál na divokou kartu také bývalý vítěz Gustavo Kuerten, který na Roland Garros ukončil kariéru.

Letošní French Open si díky udělení volné karty zahrají také Američan John Isner nebo naděje australského tenisu Bernard Tomič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist