Gauffová v Aucklandu pokračuje v dominanci. Koviničové povolila jen dva gamy a má na dosah třetí titul

7. 1. 2023, 05:30
Aktuality 5
WTA AUCKLAND - Cori Gauffová v novozélandském Aucklandu nadále potvrzuje roli největší favoritky a nasazené jedničky. Osmnáctiletá Američanka v semifinále za hodinu a čtvrt deklasovala Danku Koviničovou z Černé Hory a ani ve svém čtvrtém zápase na turnaji neztratila set. O třetí titul se světová sedmička utká s kvalifikantkou Rebekou Masárovou ze Španělska, jež je ve finále poprvé v kariéře.
Cori Gauffová (© AFP)

Cori Gauffová byla už po zveřejnění losu letošního ročníku podniku ASB Classic, který se do kalendáře vrátil po třech letech, jasnou favoritkou a jedinou zástupkyní z Top 30 pořadí. Tuto roli zatím finalistka loňského French Open plní na výbornou.

V novozélandském Aucklandu ještě neztratila jediný set a v semifinále za hodinu a čtvrt deklasovala 6-0 6-2 Danku Koviničovou. V premiérovém vzájemném souboji s Černohorkou sice čelila čtyřem brejkbolům, ovšem tři hrozby odvrátila a soupeřce dovolila uhájit jen jeden ze sedmi gamů na servisu.

Osmnáctiletá hvězdička je ve finále poprvé od senzačního loňského tažení na pařížské antuce a celkově počtvrté. Zatímco v červnu na French Open neuspěla, předloni v Parmě i před čtyřmi lety v linecké hale přebírala trofej pro vítězku.

O třetí triumf si zahraje s kvalifikantkou Rebekou Masárovou (h2h 0-0). 23letá Španělka, jež je dcerou švýcarské matky a slovenského otce, ve svém druhém semifinále a prvním po sedmi letech porazila 6-3 6-3 Belgičanku Ysalinu Bonaventureovou a do finále turnaje WTA postoupila poprvé v kariéře.

Masárová překonala své maximum ze Gstaadu 2016, kde si tehdy necelé dva měsíce po triumfu na pařížské juniorce a pár týdnů před 17. narozeninami odbyla úspěšný debut na okruhu WTA. Od té doby v hlavní soutěži vyhrála jediný zápas, než dorazila na probíhající úspěšnou misi na Novém Zélandu.

Vítězka juniorského French Open 2016 a finalistka Australian Open 2017 Masárová letos odehrála šest zápasů a vyhrála všech dvanáct setů. Ve světovém žebříčku vyletí poprvé od Top 100 (minimálně na 94. místo).

• WTA 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (7. 1. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Gauffová (1-USA) - Koviničová (7-Č. Hora) 6-0 6-2
Masárová (Šp.) - Bonaventureová (Belg.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proti Rebece bude Coco velkou favoritkou, ale třeba další neobroušený španělský diamantík (se slovenskými kořeny) překvapí.

Pome, Rebekasmile
Reagovat
hanz
Rebča je ta pinkalka bez koncovýho úderu?
Reagovat
dadaft
Co si budem povídat, ambice u Gauffů jsou asi jasné -- letošek by měl být tím rokem, kdy začne vyhrávat grandslamy.........................
Jiné ani být nemůžou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Loni bojovala hlavně s psychikou a servisem, tak uvidíme, nakolik se v tom zlepšila...
Reagovat
hanz
No už teď je jasný, že z Korýska žádná druhá Sirda (jak většina médií předpokládala) nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist