Gavrilovová šokovala Kerberovou

14. 10. 2016, 10:22
Aktuality 44
WTA HONGKONG - Světová jednička Angelique Kerberová se dál trápí. Dnes nestačila v Hongkongu ve čtvrtfinálovém duelu na Darju Gavrilovovou a jasně prohrála 3-6 1-6. Australanka si v semifinále zahraje s Mladenovicovou, nebo Mattekovou-Sandsovou.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se od triumfu na letošním US Open výsledkově trápí. Od prohrané bitvy s Petrou Kvitovou ve Wuhanu nemůže světová jednička najít svou hru, která jí letos vynesla dva grandslamové tituly.

V Číně se jí nedařilo. V Pekingu prohrála už v osmifinále s Jelinou Svitolinovou, v Hongkongu se trápila proti Sakkariové i Chiricové. Dnes byla nad její síly Australanka Darja Gavrilovová.

Naopak Australanka prošla do čtvrtfinále ve velkém stylu. V úvodním kole ztratila proti Lin Zhu jen dva gamy a Kateřinu Siniakovou snadno porazila 6-2 7-5. Přitom proti české tenistce vedla ve druhé sadě už 5-0, zápas si tak zbytečně zkomplikovala.

I šestý vzájemný duel začala lépe Němka, jež se ujala rychlého vedení 2-0. Jenže od té doby uhrála pouze dvě hry. Kerberové na kurtu chyběla bojovnost. Nedobíhala míče, na které za normálních okolností dosáhne.

„Sezona je už dlouhá, máme za sebou hodně zápasů. Cítila jsem rameno, ale to není omluva,“ řekla Kerberová po prohře s Gavrilovovou.

Před turnajem si stěžovala na potíže s kolenem a zvažovala, zda v Hongkongu bude hrát. „Potřebuju pár dní volna. Jsem unavená a musím to vyléčit, abych byla připravená na další turnaj,“ dodala.

Nicméně Australanka hrála výborně, přiliš nechybovala a většinu krátkých úderů Kerberové trestala vítěznými míči. Darja Gavrilovová uspěla proti světové jedničce Angelique Kerberové až na šestý pokus.

„S Angie jsem hrála šestkrát a konečně jsem vyhrála. Jsem šťastná. Na zápas jsem byla připravená. Nečekala jsem, že vyhraju tak snadno. Myslím, že Angie odehrála letos moc zápasů a trochu se to na ní podepsalo,“ komentovala zápas Australanka.

Němce se tak nepodařilo obhájit loňské finále a Gavrilovová slaví postup do svého vůbec prvního letošního semifinále. V něm se utká s Kristinou Mladenovicovou, která udolala Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Střetly se spolu zatím jen jednou na letošním Australian Open, kde zvítězila v dramatické koncovce třetí sady domácí Gavrilovová.

Roli favoritky potvrdila Dánka Caroline Wozniacká. Turnajová pětka přehrála Qiang Wang 6-3 7-5. Nasazená sedmička Jelena Jankovičová otočila čtvrtfinálový duel s Alizé Cornetovou a zvítězila 3-6 6-4 6-2.

V semifinále tak dojde na bitvu bývalých světových jedniček. Jankovičová totiž vyzve Wozniackou (h2h 5-5).

• WTA INTERNATIONAL HONGKONG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (14. 10. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Gavrilovová (8-Austr.) - Kerberová (1-Něm.) 6-3 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Matteková-Sandsová (USA) 3-6 6-3 7-6(3)
Wozniacká (5-Dán.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 7-5
Jankovičová (7-Srb.) - Cornetová (Fr.) 3-6 6-4 6-2

 

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kerber zatím teda vůbec nehraje jako jednička, Serena byla jednička ale angína nic proti ní ale tak hrozný tenis nehrála ani Safina i Caro hrála 10x pohlednější tenis.
Reagovat
EllNino
Serena bude ráda, když se dá dokupy na TM nebo aspoň do ledna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimtě Serena je borec, ta trhá stromy i z kořenama ta nepotřebuje posilku, Serena jde do lesa a posiluje stromama.
Reagovat
freeteepek
Jede!!!
Reagovat
freeteepek
dne před večerem...
Reagovat
freeteepek
Pro mě žádné překvapení:-)
Reagovat
pockerface
Nic nového pod sluncem. Angie pokračuje jako na houpačce. Takhle se to dělá, vyhrát 2 GS v roce a pak prd. O to víc obdiv Sereně, která po vyhraných GS takové výpadky neměla, nsra rozdíl od Petry, Angie, Garbině, Sam...
Reagovat
dappe
Kerber kromě těch 2 GS hrála i finále Wimbledonu a OH. Vlastně pokud by vyhrála TM, tak by z šesti hlavních akcí roku, byla hned na pěti ve finále :) Takže s těmi jmenovanými tenistkami toho moc společného nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Carolienka super, ešte 2 duely a je to. Držím palce.
Reagovat
tommr
hlasujte pro tým Bucie na stránkách WTA:

http://www.wtatennis.com/news/article/5974271/title/vote-now-wta-doubles-team-of-the-year
Reagovat
VlS
Splněno, ale když si Indie sedne ke compům a zakliká, tak jsme bez šance :-((
Reagovat
Krisboy
Neházej flintu do žita, celá Indie určitě nemá internet :)
Reagovat
Nancy_z
Už jsem hlasovala, jiná volba nebyla :-)
Reagovat
bIbec
tak např jediná tenistka, která má víc fanoušků na FB, je Maria Sarapova.
Santina vyhraje v suchým tričku si myslím.
Reagovat
bIbec
já teda nehlasoval. Nějak nevím. Všecky ty týmy dosáhly pěkných úspěchů.
Reagovat
tommr
já hlasuju pro "naše" holky čistě ze sympatií ... :)
Hodnocení podle výsledků se mi zdá předčasný, protože tam chybí výsledky z TM, který jsou dost zásadní ...
Reagovat
Fandina
Mirza s Hingis už spolu nehrají, tak si myslím, že hlasovat pro ně je trochu mimo. Rusky hrají dobře, ale už pár let. Novým párem jsou Francouzky, tam mám sice oblíbenou Caroline Garcii, které jinak hodně fandím, ale v konci roku jsou na tom výborně Beth s Šafi, takže jasná volba a navíc Šafinka.
Reagovat
bIbec
tak jako když se nemůžu rozhodnout, tak bych třeba mohl taky dát na ty sympatie, nevím. Ale mám obavy, jestli to nebude zaujatý pohled a že budu nespravedlivej! Bych kvůli tomu 3 noci nespal.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/1244886838866324/?type=3

Sim vás, co to adminuje za pitomce? Vy jste tu zprávu o Angíně v Moskvě zaregistrovali ještě i jinde? Jestli jo, tak kde (link)?
Reagovat
bIbec
je to blbost. Ono na twitteru se to dá najít, ale né jako oficiální zpráva.. takže sou dvě možnosti. Buď si to nějakej ňouma vymyslel a někteří lidi mu na to skočili nebo se to opravdu objevilo na stránkách WTA, ale jednalo se o chybnou informaci. Protože prostě oficiálně nenajdeš nikde nic.
Reagovat
Frick
Ne, k tomuto prostě nemám pozitvní vztah. Snad ještě třeba ten chápu ten Šenzen na začátku sezony, když se chce nějaká špičková hráčka dobře rozehrát a nechce to nabitýho Brisbane, ale tohle bylo od těch holek hnaný "přes závit". Sportovní motivace pro jisté účastnice TM a vítězku GS (Angie) nebo vítězku velkého PM turnaje z předešlého týdne musí být skutečně velice minimální...
Reagovat
tommr
znamená mj. i to, že o postu letošní světový jedničky ještě není rozhodnuto a bude se o něj bojovat na TM. Samozřejmě jen za předpokladu, že Serena na TM vůbec pojede ...
Výhra Gavrilovový pak vrhá trochu lepší světlo i na vyřazení Katky Siniakový, která se tak aspoň může utěšovat tím, že prohrála s kvalitní hráčkou, která je ve formě ... :)
Reagovat
VlS
Tak vzhledem ke Katce - asi jí nikdo neviděl jako favoritku, spíš mohla mile překvapit, a škoda, že nepřekvapila, mohla mít hezkej skalp :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No a rázem je Caro největší favoritkou na titul... Jak Caro za stavu 5:4 nedopodávala, tak to bylo v závěru celkem drama, ale nakonec nepotřebovala ani tie-break. :)
Reagovat
kada.tom
nepodceňoval bych Jelenu, pokud přejde přes Cornet, tak to může být zajímavá bitva v SF, ale snad si to Caro pohlídá a vyhraje :-)
Reagovat
VlS
Wang byla docela urputná a málo kazila, ale její servis je dost bída a normální údery nemají razanci a dýlku, většinou někam na kříž a Caro jí mohla tlačit. Holt jí chybí pár centimetrů a pár kilo, když už se nenarodila se švihem. Ale je pečlivá, neriskuje a vydrží dlouho ve výměně. Nic moc pro naše holky.
Reagovat
horska.kraslice
Bětka škoda, skoro měla další skalp Francouzsky. Ale i tak, dumám, jestli je Bětka v takové formě anebo Francouzsky trochu mimo. Finále FC ce blíží....
Reagovat
tommr
asi od obojího trochu. Každopádně je to dobrý znamení jak pro finále FC tak pro deblovej TM ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Lze si jen přát, aby forma vydržela. Ta skvělá Bětčina i ta matnější Francouzek :-)
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenisove-turnaje-zpravodajstvi-doc-/tenis.aspx?c=A161014_120349_tenis_par
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale známe Gavrilovou. Všechno vrátí, doběhne.
Reagovat
slacker
nelzi
Reagovat
kada.tom
chce si dát volno, přitom včera jsem viděl informaci, že má WC do Moskvy ... tak to nechápu
Reagovat
George_Renel
Také ne, hned mě napadlo, proč tam vůbec jezdila...
Reagovat
tommr
zjevně si chtěla pojistit pozici světový jedničky ještě před TM a nepočítala s tím, že na ní dolehne únava takovým způsobem ...
Reagovat
Pavlis
Petra ji asi zaklela, ještě že tak :)
Reagovat
slacker
To je na pokutu jako u krigiose, vypusteni zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, či to tak okato robila ako on.
Reagovat
VlS
Kerberová šokovala Dariu. Špatnej výkon, nezájem vyhrát. Proč tam hraje? Asi startovný jedničce a vypadnout hned v 1. zápasu by asi vypadalo blbě. Tolik vypuštěnejch míčů jsem u Angie ještě neviděl.
Reagovat
PetaM
Hm ... Je to zvláštní, Kerber vede v bilanci 5:0 a najednou s ní prohraje ... Navíc takovým způsobem. Pozici číslo 1 si vybojovala, ale zatím teda rozhodně nepředvádí tenis na úrovni nejlepší hráčky ... Zlatá Serena, ta se aspoň snažila. Dokážu pochopit, asi je Angi bez motivace, dosáhla v této sezóně prakticky všeho ... Na druhou stranu nemá jezdit na takové pouťáky, když jí to nebaví :D
Reagovat
kada.tom
Asi tak, Serena neměla ve zvyku objíždět takovéhle turnaje, snad až na Bastad, kde se v posledních letech párkrát objevila (jednou turnaj ale vyhrála) ... ale holt každá světová jednička je něčím svá. Uvidíme jak dlouho jí Kerber bude ...
Reagovat
smazaný uživatel
přeci není stroj a na takových turnajích Hvězdy potřebují
Reagovat
smazaný uživatel
Zjevně je uondaná. Nemohla pořádně podávat, pořád proklepávala levačku, jak Jirka Veselý. Druhý set ke konci už odevzdávala. Gavra zaslouženě, ale Anží prostě dochází pára. A člověk se po letošku nediví. Na rozdíl od Sereny, Quitové, Azy nebo Mugu si prostě nepomůže servisem, musí to vyběhat. Spolu s Agou a Halep to budou mít vždy náročnější na výdrž, náchylnější na kolapsy tohoto typu.
Reagovat
VlS
Jo, to tak nějak je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist