Gengel po nezdarech na vyšší úrovni slaví titul na ITF. V oblíbeném Egyptu triumfoval po 14 měsících

4. 2., 12:58
Aktuality 1
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel po nepovedené loňské sezoně, během které se neúspěšně pokoušel prosadit na challengerech či v kvalifikacích turnajů ATP a ve světovém žebříčku se propadl ze třetí až do osmé světové stovky, po dlouhých měsících prožívá radost z triumfu. Osmadvacetiletý Čech ovládl bez ztráty setu podnik ITF M15 v egyptském Šarm-aš-Šajchu, kde si poprvé od prosince 2022 zahrál finále a po výhře 6:3, 6:2 nad Bělorusem Aliaksandrem Liaoněnkou ukončil čekání na 9. titul.
Marek Gengel (© Profimedia)

Marek Gengel uzavřel sezonu 2022 postupem do prvního challengerového semifinále a dvěma triumfy na turnajích ITF, ve světovém žebříčku se posunul do TOP 300 a přišel čas posunout se o úroveň výš.

Rok 2023 zahájil nadějně dvěma čtvrtfinálovými zápasy na challengerech v Thajsku, ale zbytek sezony protrpěl. Na challengerech končil v úvodních kolech, v kvalifikacích podniků ATP prohrál všech pět zápasů a neuhrál v nich ani set.

Na začátku letošní sezony se v žebříčku propadl až do osmé světové stovky a rázem musí sbírat body znovu jen na menších turnajích ITF.

Po úvodních dvou nezdarech v katarském Dauhá, kde ve dvou zápasech neuhrál ani set, se vydal do oblíbeného egyptského Šarm aš-Šajchu a okamžitě ukončil čekání na úspěch.

Osmadvacetiletý Čech v pozici nasazené osmičky neztratil v pěti duelech ani set. V sobotním semifinále vyřadil turnajovou jedničku Rusa Marata Šaripova, v nedělním finále přehrál 6:3, 6:2 Bělorusa Aliaksandra Liaoněnka a po 14 měsících se raduje z triumfu.

Gengel vyhrál turnaj ITF podeváté v kariéře a už poosmé právě na jižním cípu Sinajského poloostrova v Šarm aš-Šajchu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
karlosray
Super jen tak dal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist