Geralda Melzera vyprovodil za 31 minut hry. Proč vůbec nastoupil, zlobil se po výhře Rosol

5. 11. 2013, 14:33
Aktuality 18
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáš Rosol dnes předvedl jedno z nejrychlejších vítězství ve své kariéře. Do challengeru v Bratislavě, kde obhajuje titul, vstoupil drtivou výhrou nad Geraldem Melzerem, kterého z kurtu vyprovodil za pouhých 31 minut hry.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se po US Open dostal do dobré formy. Na pěti ze šesti turnajů ATP byl minimálně ve 2. kole, ve Vídni dokonce v semifinále potrápil Tommyho Haase a před týdnem v Paříži sebral set světové trojce Davidu Ferrerovi. 

Dobré rozpoložení se osmadvacetiletý rodák z Brna snaží prodat i nyní na challengeru v Bratislavě, kde z pozice nasazené jedničky obhajuje svůj loňský triumf. Dnes se v úvodním zápase utkal poprvé s Rakušanem Geraldem Melzerem a se 175. hráčem světa neměl vůbec žádné slitování. 

Rosol zápasu od úvodních výměn zcela dominoval a v prvním setu soupeři nadělil 'kanára'. Ani v druhé sadě český tenista nepolevil, a i když odevzdanému soupeři dovolil uhrát čestný game, za pouhých 31 minut hry byl ve 2. kole. Bratra bývalé světové osmičky Jürgena Melzera smetl 6-0 6-1, když získal 52 ze všech 70 fiftýnů. Po podání prohrál pouze 4 z 32 výměn.

Český tenista ale z bleskového postupu velkou radost neměl, naopak se zlobil na soupeře, který zápas odchodil. Melzer totiž podle webu slovakopen2013.sk nastoupil se zraněním prstu, ale chtěl zkusit hrát.

"Proč vůbec nastoupil? Jestli je zraněný, tak má ukončit sezonu. Klidně místo něj mohl nastoupit lucky loser a i mě by pak zápas dal mnohem víc," zlobil se Rosol po jednoznačném utkání. "Co z toho měl? Jen si kazí jméno," dodal český hráč.

Ve druhém kole si Rosol mohl zopakovat loňské finále s Bjornem Phauem, německý tenista ale už v 1. kole prohrál 3-6 6-7 s Ante Pavičem. Se čtyřiadvacetiletým Chorvatem Rosol dosud nehrál.

Před rokem byl Rosol po triumfu v Bratislavě u vítězství českých tenistů v Davisově poháru. Skvělý závěr loňské sezony si 43. tenista žebříčku ATP může zpakovat i letos, neboť nechybí v nominaci Jaroslava Navrátila na finála v Srbsku, které se hraje už příští víkend v Bělehradu.

Už včera do 2. kola postoupil Jiří Veselý, který po pauze zaviněné zraněním achilovky otočil vývoj utkání s Francouzem Lucasem Pouillem. Nyní má dvacetiletý rodák z Příbrami dva dny volna, během kterých v Londýně převezme cenu pro Hvězdu zítřka.

Ve čtvrtek se Veselý, který sezonu zakončí příští týden na challengeru v Helsinkách, utká s Damirem Dzumhurem z Bosny a Hercegoviny. S tím hrál už loni na antuce v Košicích, kde však neudržel vedení 6-4 a 5-2, neproměnil mečbol a tehdy se do svého prvního challengerového čtvrtfinále nedostal. Dnes už má ale na kontě tři tituly.

Ve slovenské metropoli startuje také Jan Hájek, který do soutěže vstoupí až ve středu duelem s domácím Adrianem Sikorou. Nasazenou dvojkou je Australan Bernard Tomic.

- CHALLENGER BRATISLAVA -(Slovensko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)pondělní a úterní výsledky (04. - 05. 11. 2013)
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (1-ČR) - G. Melzer (Rak.) 6-0 6-1
Veselý (6-ČR) - Pouille (Fr.) 4-6 6-3 6-4
Kubot (5-Pol.) - Ignatik (Běl.) 6-3 6-2
Stachovskij (8-Ukr.) - A. Martin 7-5 6-4
Dzumhur (Bos.) - A. Beck (Něm.) 6-3 6-4
Pavič (Chorv.) - Phau (Něm.) 6-3 7-6(4)
Berankis (Lit.) - Gawron (Pol.) 7-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Fandina
letos v Bratislavě obhajuje loňský titul, ale podle mě je letos challenger slilněji obsazen, takže to nebude nic lehkého. A držím palce, aby dneska porazil Pavice. Luky ... pojď pojď pojď!
Reagovat
nouma
Sem zvedavej jak si dnes s Pavicem poradíš. Doufám že vyletíš.
Reagovat
letityfanousek
Většinou bývá zvykem, že nasazená jednička hraje ten den mezi posledními, takový bonbonek pro diváky aby viděli to nejlepší naposled. Koukám, že Rosol je spíš takový kyselý bonbon pro pořadatele i pro diváky, že ho dávají jako prvního. Obecně řečeno Češi hrajou ve světě pravidelně co nejdřív, nejsou populární, spíš naopak. A Rosol je toho jasným příkladem, dnes hraje jako první. V Londýně je to to samý. Zajímalo by mne, který český hráč je nejoblíbenější na okruhu.
Reagovat
Fandina
Dneska v Londýně nehraje nasazená jednička poslední, poslední, jako top večera hraje Berdych. Takže názor, že jedničky hrají jako poslední nemusí být vždycky uplatňován. Je to různé. Jestli se nepletu, tak ve Wimbledonu naopak bývalí vítězové zahajují celý turnaj prvním zápasem na centr kurtu. Jinak každý má jiné oblíbence a oblíbenost jak známo roste s tím, koho nejvíc vidíme na kurtech. Ten kdo je tam častěji, najde si víc fanoušků, než ten, kdo je vidět málo.
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že s našima na velkejch turnajích pěkně vymetají. Jedním z důvodů je bohužel i to, že jejich hra většinou není příliš divácky atraktivní což platí zejména pro Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha ...
V případě Bratislavy se mi ale jejich OOP nejeví jako nějak diskriminační. Je přeci logický, že pořadatelé si na nejlepší divácký časy dávají domácí hráče a to tím spíš, že se dá čekat, že v silný konkurenci brzo skončí. A pro Lukáše první zápas na centru nepředstavuje žádnou nevýhodu - spíš právě naopak ... :)
Reagovat
Frick
má pěknou švagryňu :-)
Reagovat
Frick
NTS v Blavě má asi 4000 míst, tušim. Jaká je největší, ryze tenisová, aréna u nás? Najde nějaká, kde by bylo aspoň 1000 sedadel? Nicméně méně je někdy více. Když nemáme žádné NTS, tak se musí hrát v hokejových halách, kde se získá mnohem vyšší kapacita.
Reagovat
smazaný uživatel
At radsi drzi hubu, on, ktery se kolikrat zdrzi na kurtu jen o deset minut dele. Nesnasim tyhle namysleny frajery, kdyz na to ani nemaji...s Berdychem v zavesu.
Reagovat
Padme
:)) Taky to trošku nechápu, ale s tím zdržením o pár minit déle to je celkem trefné :)) Béďa je proti tomuhle dost elegán ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale chovani nasich tenisovych "hvezd" se mi absolutne nelibi...
Ve srovnani s jinyma zadnych extra vysledku nedokazali a mam pocit, ze k nejakemu zlepsovani taky nedochazi. Jen maji vzdy plnou pusu reci..proc a jak atd.
At se Rosol ohlidne na posledni mesice svych her a pak teprve nekoho hodnoti. Proc jsou ti nasi tak nesoudni????
Reagovat
VlS
nejvyšší čas abys zaujal jejich místa a vše napravil
Reagovat
Fandina
Nevím co je na Rosolovi nesoudného. Možná si nepochopil jeho vyjádření. Řekl, že hrál s protivníkem, který byl nemocný a nemohl proto podat úplný výkon. Lukáš by raději hrál s někým, kdo hraje naplno, takže to nemá žádnou souvislost s nesoudnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Blava CH. je letos výborně obsazený turnaj, na úrovni některých ATP turnajů. ... Nemáme si vzít příklad?
Reagovat
tommr
je vidět, že není Melzer jako Melzer ... :)
Jinak je ale Lukáš v dost blbý situaci. Letos je v Bratislavě mnohem silnější konkurence (Sijsling, Tomic) a i kdyby se mu přesto podařilo obhájit titul tak stejně ztratí body do žebříčku. Bratislava je totiž letos v nižší kategorii a za titul je tak jen 100 bodů místo lonskejch 110 ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Na nejaký zápas sa pôjdem cez týždeň určite pozrieť. Rád by som videl Veselého trebárs..
Reagovat
Roger_Federer
Můžeme se va čtvrtek potkat jako loni v bistru nebo posilovně na kávě..
Reagovat
smazaný uživatel
Budem mať svetlo modrú bundu..Paradoxne vo farbách Rafovho trička :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se planuju dojet, jak to tam vypada v patek? Je treba si rezervovat listky a jakou tribunu doporucujeye?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist