Giorgiová je po roce znovu ve finále. O titul si zahraje s Cibulkovou

9. 4. 2016, 21:14
Aktuality 18
Třetí účast, třetí finále. Taková je po dnešku bilance Camily Giorgiové na turnaji v Katovicích, kde díky vítězství nad Lotyškou Ostapenkovou obhájila své loňské umístění. O svůj druhý titul v kariéře si Italka zahraje s Dominikou Cibulkovou, která dnešní semifinále ovládla rovněž ve dvou setech.
Camila Giorgiová (© Radek Rogowski)

Camila Giorgiová měla před tímto týdnem na svém kontě čtyři finálové účasti na okruhu WTA a z toho na dvě dosáhla právě v Katovicích. Že se jí v Polsku daří, dokázala Italka i v dnešním semifinále proti Jeleně Ostapenkové, které na úvod sebrala dvě podání v řadě. Lotyška dokázala srovnat, ale v desáté hře kapitulovala znovu a ztratila tak první set.

V další sadě se diváci dočkali brejku až za stavu 4-3 pro Italku, která už další drama nepřipustila. Při svém servisu proměnila druhý mečbol a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-4 6-3.

"Dneska jsem prostě hrála tak, jak jsem zvyklá, nešla jsem do toho s nějakou speciální taktikou," řekla po utkání Giorgiová, která si pochvalovala podmínky na turnaji. "Tenhle povrch mám moc ráda a díky fanouškům jsou pro mě zápasy v Polsku zážitkem. Doufám, že zítra konečně vyhraju trofej," dodala.

Jediné vítězství dělilo Giorgiovou od titulu už v roce 2014, ale proti byla její finálová soupeřka Alizé Cornetová. Loni ji v rozhodujícím zápase porazila Anna Karolína Schmiedlová a po roce se Giorgiová znovu utká se Slovenkou. Její poslední překážkou bude Dominika Cibulková, která si dnes poradila s Pauline Parmentierovou.

Cibulková zvítězila ve dvou setech, ale práci si hodně zkomplikovala, když v úvodním setu nedotáhla vedení 5-2. Parmentierová srovnala a za stavu 5-5 měla dokonce tři brejkboly v řadě. Slovenská tenistka si ale podání udržela a zbytek zápasu jasně ovládla: získala posledních osm her v řadě a 113. hráčku světa porazila 7-5 6-0.

"Byla jsem psychicky silná, i v těch těžkých momentech v prvním setu," komentovala svůj zápas nasazená osmička. "Ve druhém setu jsem hrála ještě agresivněji. Na kurtu jsem dominovala a nedala jí moc šanci. Ten druhý set byl nejspíš jeden z nejlepších, které jsem kdy odehrála."

Giorgiová se s Cibulkovou utká potřetí v kariéře. V obou předcházejících zápasech se z vítězství radovala Italka, která uspěla předloni na antuce v Římě i loni na tvrdém povrchu v Istanbulu.

Výsledky - Katovice (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Giorgiová (5-It.) - Ostapenková (3-Lot.) 6:4, 6:3
Cibulková (8-SR) - Parmentierová (Fr.) 7:5, 6:0

Komentáře

18
Přidat komentář
horska.kraslice
Cibulková zas vříská svoje kamóny po každé chybě Camilly, je to nechutné.
Reagovat
Cico93
to nie sú kamóny :-)
Reagovat
horska.kraslice
Ať je to obsahově cokoliv, ale je to hrozný a nechutný vřískot při chybě soupeřky. A vzhledem k tomu, že Camilla ve druhém setu totálně odpadla a sázela jeden metrový aut za druhým, tak si Dominika málem vyžvala plíce.
Reagovat
horska.kraslice
překlep - vyřvala
Reagovat
Cico93
Tak niekedy to preháňa to je jasne.
Reagovat
sprchon
Já to měl naštěstí bez zvuku. :D Škoda Camilky... Třetí finále v Katovicích a opět prohraný. Ale Cibula si pro to šla, no.
Reagovat
Cico93
to áno, riadne nabudená bola dneska.
Reagovat
VlS
postupují do finále. Gratulka holky.
Reagovat
VlS
Lucku zas nemůžu nikde najít. Má někdo funkční link?
Reagovat
miledus
n e n í
Reagovat
EllNino
Super Elena, nejde jí nepřát, to bude pěkný finále :)
Reagovat
VlS
moc pěknej výkon, zaslouženě jde do finále.
Reagovat
VlS
A pěknej rozhovor na kurtu, působí sympaticky a bezprostředně.
Reagovat
VlS
Vesnina hraje fakt dobře. 5:2 ve třetím, ale Sára to nevzdá, to si bude muset vzít Vesna sama.
Reagovat
EllNino
Tak na tuhle přestřelku se moc těším a je mi jedno, jestli vyhraje Camila, nebo Domča :) Snad bude k vidění kvalitní tenis :)
Reagovat
VlS
Jo, to bude třaskavé
Reagovat
FulnekUltras
Mám to stejně. Hlavně mě dnes potěšilo vítězství Prdelky ;) nad sveřepým rusoidním naducánkem... ;)
Reagovat
Pedronegro
naducánek, cha, cha, dost dobrý :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist