Goffin vyhrál i své druhé finále, trofej si odváží také z Mét

21. 9. 2014, 21:59
Aktuality 2
ATP MÉTY - Belgičan David Goffin proměnil i svou druhou finálovou účast na okruhu ATP v zisk titulu. Na halovém turnaji v Metách dnes porazil Joaa Sousu z Portugalska a navázal na premiérový triumf z letošního Kitzbühelu.
Profily hráčů
David Goffin

Před dvěma lety David Goffin nakoukl na pár měsíců do Top 50, když na sebe upozornil především účastí v osmifinále Roland Garros a třemi postupy do čtvrtfinále turnajů ATP. Loni však výsledky zopakovat nedokázal a vypadl z elitní stovky.

Po letošním Wimbledonu se ale třiadvacetiletý Belgičan dostal do parádní formy, když vyhrál 34 ze 36 zápasů. Nejprve během tří týdnů ovládl tři antukové challengery v nizozemském Scheveningenu, polské Poznani a finském Tampere a přitom ve všech 15 vítězných zápasech neztratil jediný set. Následně si antukovém turnaji v rakouském Kitzbühelu zahrál poprvé finále na okruhu ATP a nakonec vyválčil i premiérový titul.

O svou neporazitelnost přišel až po sérii 25 výher ve čtvrtfinále turnaje ve Winston-Salemu proti Janowiczovi, ve 3. kole US Open pak podlehl Dimitrovovi. Od té chvíle ale už znovu jen vítězí. Po dvou hladkých výhrách v baráži Davis Cupu proti Ukrajincům nenašel přemožitele na halovém turnaji v Métách a získal svůj druhý titul.

Jediný set Goffin ztratil ve čtvrtfinále proti domácí nasazené jedničce a dvojnásobnému šampionovi Tsongovi. V dnešním finále si poradil 6-4 6-3 s Portugalcem Joaem Sousou.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
nedělní výsledky (21. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Goffin (8-Belg.) - Sousa (6-Portug.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Fyrstenberg/Matkowski (3-Pol.) - Draganja/Kontinen (4-Chorv./Fin.) 6-7(3) 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Gratulka. Škoda, že jsem to neviděla. Věřím, že to byl hezký výkon. Jen tak dál Davide. Držím palce. Go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin se po Wimblu vrátil jako jinej hráč, pět titulů, jedno sf a třetí kole USO a prohra s Dimim za kterou se nemusí nijak stydět, to je fantastická vizitka, snad mu to vydrží a konečně naplní svůj potenciál co ukázal v r.2011..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist