Goffin vyhrál poosmé v řadě a po týdnu je znovu ve finále

7. 10. 2017, 08:19
Aktuality 7
ATP TOKIO - David Goffin si týden po triumfu v Shenzhenu zahraje finále i v Tokiu. Loňský výsledek čtvrtý nasazený Belgičan obhájil poté, co v semifinále zdolal ve dvou tie-breacích Argentince Diega Schwartzmana a svou neporazitelnost tak prodloužil už na osm utkání. O čtvrtý titul si zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem, který bude po zdařilém obratu proti Marinu Čiličovi bojovat o premiérový triumf.
David Goffin

Turnajová čtyřka David Goffin dnes porazil ve vyrovnaném souboji 7-6 7-6 Argentince Diega Schwartzmana. Šestadvacetiletý Belgičan díky tomu protáhl vítěznou sérii na osm zápasů, poté co minulý týden získal na turnaji v Shenzhenu první titul na ATP Tour od roku 2014. Loni Goffin v japonské metropoli podlehl ve finále Australanu Nicku Kyrgiosovi.

Goffin, který si na letošním Roalnd Garros poranil kotník a na několik týdnů vypadl ze hry, se zároveň posunul na desáté místo v žebříčku letošní sezony. To při potvrzené absenci zraněných Novaka Djokoviče a Stana Wawrinky zajišťuje postup na Turnaj mistrů do Londýna.

Přemožitel Jiřího Veselého z druhého kola Adrian Mannarino po téměř třech hodinách nečekaně zdolal nasazenou jedničku Marina Čiliče, který v předchozích třech zápasech v Tokiu neztratil ani set. Devětadvacetiletý Francouz se v druhém finále v sezoně a čtvrtém v kariéře pokusí získat první titul na ATP Tour.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.706.175 dolarů
sobotní výsledky (07. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Mannarino (Fr.) - Čilič (1-Chorv.) 6-7(5) 6-4 6-0
Goffin (4-Belg.) - Schwartzman (8-Arg.) 7-6(3) 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
fialka
super duel, úžasné výmeny. Rafa v prvom dominoval, ale 2.set pos.al. Dima to využil a bezpochyby si ho zaslúžil. V treťom Rafa opäť zapol a bolo rozhodnuté.

Rafa, gratulujem. No, ruku na srdce, straty servisov sú trestuhodné. To sa mu vo finále nemusí vyplatiť. Gyros/Alex si podania postrážia a ťažko sa bude otáčať.
Ktorého z nich by som vo finále viac uvítala, si nedovolím povedať.
Reagovat
fialka
no, skopčím tam, kde koment patrí. :)
Reagovat
fialka
Pekne David, titul mu veľmi prajem. Vo finále by Mannarina mal zdolať. Ten síce nadelil Čiličovi kanára, ale David je lepší.
Reagovat
mahycek
Zase to Grigorovovi( Dimitrov má přezdívka) utíká ten 3 set. Do p.dele, k.rva fiks.
Reagovat
Tuttovka
Koukáte někdo na zápas Dimitrov Nadal?
Reagovat
letityfanousek
Poslední dobou hraje systémem "to je nuda, přidáme trošku horroru a napětí". Fandím mu, ale nesázím na něj, mám jenom jedny nervy
Reagovat
Fandina
:-)) musím souhlasit. Mně je nějakým způsobem sympatický, ale hraje strašně nevyzpytatelně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist