Gojowczyk zaplatí za skreč na French Open 25 tisíc eur

31. 5. 2018, 21:40
Aktuality 4
Za nedohraný zápas prvního kola udělilo vedení French Open německému tenistovi Peteru Gojowczykovi pokutu 25.000 eur (645.000 korun). Podle pořadatelů nebyl už před zápasem zdravotně fit. Při výši pokuty vycházeli z nového sazebníku, který rada zastupující všechny čtyři grandslamy zpřísnila před touto sezonou.
Profily hráčů
Peter Gojowczyk

Gojowczyk vzdal v pondělí Cameronu Norriemu z Británie za stavu 1-6, 0-2 s vysvětlením, že má bolesti v kyčli a nemůže pokračovat. O dva dny dříve odehrál finále v Ženevě. Po příjezdu do Paříže se podle svých slov cítil dobře a nedělní trénink absolvoval bez problémů.

Za první kolo dostal Gojowczyk odměnu 40.000 eur. Kdyby odstoupil ještě před začátkem utkání, dostal by polovinu a druhých 20 tisíc eur jeho náhradník, takzvaný lucky loser. Takto osmadvacetiletý německý tenista 5000 eur prodělal.

Z 256 hráčů a hráček v prvním kole skrečovali jen dva. Druhým byl Marcos Baghdatis z Kypru. Ještě před začátkem antukového grandslamu vzdalo účast deset tenistů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Jak to bylo u Gojowczyka samozřejmě nevím, ale Baghdatisovi nevěřím ani slovo. Snad nejvíce skrečující hráč na okruhu. Jestli ten nejede v nějakých sázkách nebo jiných pochybných kšeftech, tak už nevím....
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, Baghdatis je hráč, který zdravý neprohrává... kdyby neměl tak chatrné zdraví, spory mezi fandy Rogera a Rafy, potažmo Novaka, se dnes nemusely vůbec vést.
Reagovat
Krisboy
Jako na potvoru ho zrovna onehdá ráno před finále AO tuším 2006 postihnul akutní záchvat úplavice a Roger toho mazaně využil...
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že on je takovej smolař, že ty akutní záchvaty dostává už v prvních kolech. To se pak těžko bojuje o tituly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist