Gonzalez s Robredem dohráli. Vyřadili je outsideři

26. 9. 2008, 13:56
Aktuality 0
Den plný překvapení zažila mužská soutěž turnaje v Pekingu. Ani 16. hráč světa Tommy Robredo neukončil vítěznou sérii izraelského daviscupového hrdiny Dudiho Sely. Přemožitel Davida Ferrera z minulého kola porazil dalšího Španěla hladce 6-4 6-1. V semifinále už je také Němec Bjorn Phau; hráč druhé stovky světového žebříčku vyřadil turnajovou trojku Fernanda Gonzaleze.
Tommy Robredo

Izraelský reprezentant Dudi Sela prožívá zřejmě zatím nejšťastnější období své kariéry. Minulý víkend se především díky němu Izrael probojoval do Světové skupiny Davis Cupu. Tento týden na půlmilionovém turnaji v Pekingu už dokázal porazit pátého hráče světa Davida Ferrera a jeho tažení dnes nedokázal zastavit ani Ferrerův krajan Tommy Robredo.

Třiadvacetiletý Sela začal proti šestému nasazenému hráči nervózně. Brzy ztratil servis a prohrával 1-3, postupem času ale agresivní hrou dostával Španěla čím dál víc pod tlak, díky čemuž dokázal zvrátit nepříznivý vývoj úvodní sady. Druhý set už byl v jeho režii, za 78 minut zvítězil Sela 6-4 6-1.

"Cítil jsem velkou sebedůvěru. Věděl jsem, že dnes nemám co ztratit... Věděl jsem, že hraju dobře a že můžu vyhrát, a vyplatilo se to," řekl po svém postupu do semifinále Sela. "Věděl jsem, že musím útočit, protože kdybych to nedělal, začal by si mě vodit."

Druhým velkým překvapením dneška je vítězství 137. hráče světového žebříčku Bjorna Phaua nad jedenáctým tenistou světa Fernandem Gonzalezem z Chile. Gonzalez měl už v minulém kole namále v utkání s Go Soedou, Phau na rozdíl od Japonce ale obrat v zápase nedopustil a za necelé dvě hodiny zvítězil 6-3 4-6 6-3.

Podle papírových předpokladů neskončil ani duel mezi čtvrtým nasazeným Richardem Gasquetem a turnajovou sedmičkou Rainerem Schüttlerem. Gasquet sice vstoupil do utkání lépe a získal první sadu, pak už se ale prosadil německý veterán, který zvítězil 4-6 6-3 6-4.

Posledním semifinalistou se stal druhý nasazený Andy Roddick. I americký favorit měl však namále. V souboji dvou bývalých světových jedniček prohrál se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem první set hladce 2-6, nicméně v dalších sadách už vlastní servis neztratil a i díky 23 esům vyhrál 6-3 6-4,

Výsledky - Peking:

Muži - čtvrtfinále:
Roddick (2-USA) - Ferrero (Šp.) 2:6, 6:3, 6:4, Sela (Izr.) - Robredo (6-Šp.) 6:4, 6:1, Phau (Něm.) - Gonzalez (3-Chile) 6:3, 4:6, 6:3, Schüttler (7-Něm.) - Gasquet (4-Fr.) 4:6, 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice: Roddick - Phau, Sela - Schüttler.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist