Gonzalez si v rodném Viňa del Mar zahraje o čtvrtý titul

8. 2. 2009, 09:57
Aktuality 1
ATP VIŇA DEL MAR - Chilan Fernando Gonzalez postoupil na turnaji v rodném Viňa Del Mar již popáté do finále. O čtvrtý titul z domácího podniku si zahraje s Argentincem Acasusem. Na 17. titul ve čtyřhře nedosáhl český tenista František Čermák.
Fernando Verdasco

Fernando Gonzalez bude na domácím podniku ve Viňa del Mar útočit na čtvrtý titul, celkově již jedenáctý. Osmadvacetiletý Chilan turnajem prošel bez ztráty setu, když v semifinále porazil Uruguayce Pabla Cuevase hladce 6-3 6-2. Stejného soupeře zdolal v boji o finále i loni, k zápasu o titul soupeř Monaco kvůli zranění kotníku na kurt nenastoupil.

"Každým zápasem se tu zlepšuji. Cítím se tu skvěle a už se těším na nedělní finále," rozdával Gonzalez úsměvy. "Ale když mě Acasuso v neděli porazí, vím, že bude pohár v dobrých rukách.

I letos Gonzaleze ve finále čeká Argentinec. O dva roky mladší José Acasuso si hned na svém prvním turnaji sezony zahraje o titul, když v semifinále vyřadil ve třech setech nasazenou dvojku Tommyho Robreda. Acasuso bude usilovat o čtvrtý titul, jeden získal před třemi lety právě v Chile.

"Byl to hodně těžký zápas. S Robredem se ani nic jiného čekat nedalo," řekl Acasuso. "Jsem šťastný, protože tohle je můj první turnaj v sezoně a start je vždy nesmírně důležitý," dodal šestadvacetiletý Argentinec.

Gonzalez si s Acasusem na okruhu ATP zahraje již podesáté. Sedm vítězství si připsal tenista z Chile.

Čermák 17. deblový titul nezískal
František Čermák neuspěl na turnaji v chilském Viňa del Mar ve finále čtyřhry. Dvaatřicetiletý český tenista, držitel 16 deblových titulů z okruhu ATP, a jeho slovenský spoluhráč Michal Mertiňák nestačili v sobotním finále na uruguaysko-argentinskou dvojici Pablo Cuevas, Brian Dabul.

Prémii 25.440 dolarů tak získali jejich soupeři, kteří v obou setech vyhráli 6-3. Čermák a Mertiňák přitom byli ve Viňa del Mar nejvýše nasazeným párem.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Gonzalez (1-Chile) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-2
Acasuso (4-Arg.) - Robredo (2-Šp.) 5-7 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Cuevas/Dabul (3-Urug./Arg.) - Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist