Gonzalez už počtvrté vyhrál domácí turnaj ve Viňa Del Mar

9. 2. 2009, 08:27
Previews 3
ATP VIŇA DEL MAR - Chilan Fernando Gonzalez už počtvrté vyhrál domácí podnik ve Viňa Del Mar. Ve finále antukového turnaje porazil Argentince Josého Acasusa a navázal na tituly z let 2000, 2002 a 2008. Celkově si připsal již jedenáctý titul.
Profily hráčů
Fernando Gonzalez

Chilský tenista Fernando Gonzalez ve finále porazil Argentince Josého Acasusa hladce 6-1 6-3 a turnajem prošel bez ztráty setu.

Pro devětadvacetiletého tenistu znamenal nedělní úspěch jedenáctý turnajový triumf v kariéře. "Myslím, že jsem zde odehrál jedny z mých nejlepších zápasů a jsem rád, že se to stalo v domácím prostředí před diváky, kteří mě vždy silně podporují," dodal před nadšenými tribunami.

Vítěz z roku 2006 Acasuso se na odpor proti někdejšímu pátému hráči světa vzmohl pouze v úvodu druhého setu, kdy držel vyrovnaný stav 3-3. Poté prohrál počtvrté v zápase svůj servis a musel se smířit s osmou porážkou v desátém vzájemném zápasu proti Gonzalezovi.

"Děkuji "Chuchovi" (Acasusovi), že mě na domácím turnaji nechal vyhrát," vtipkoval Gonzalez. "Ale vážně, je to dobrý přítel, výborný tenista a skvělý je hlavně jako člověk," pěl slova chvály na o dva roky mladšího Argentince čerstvý vítěz.

Nejvýše nasazený hráč si na své konto připsal 82 tisíc amerických dolarů.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - finále:
Gonzalez (1-Chile) - Acasuso (4-Arg.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen bych opravil, že Gonzalez triumfoval ve Viňa del Mar v letech 2002, 2004, 2008 a letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapilo mě to snadné vítězství, Acasuso byl až do tohoto fináového zápasu v dobré formě, ale Mistr Forehand asi zahrál opět skvěle...
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem ho proti cuevasovi a ten kluk hrál brutální tenis a padalo mu to tam,hrál jen co potřeboval a stačilo to ale acasuso asi došel na svou psychiku když se nedaří je hned dole celým výkonem nic méně finále jsem neviděl soudím podle výsledku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist