Görgesová si po čtyřech letech zahraje o titul. Jméno soupeřky se kvůli dešti dozví zítra

8. 1. 2016, 06:37
Aktuality 8
WTA AUCKLAND - Julia Görgesová ukončila čtyři roky dlouhé čekání na své šesté finále na turnaji WTA. V Aucklandu si německá tenistka zahraje o celkově třetí titul a první mimo antuku díky dnešnímu vítězství nad Rakušankou Tamirou Paszekovou Na jméno finálové soupeřky si ale musí počkat, druhé semifinále mezi Wozniackou a Stephensovou bylo kvůli dešti přerušeno a dohrávat se bude v sobotu.
Julia Görgesová

Bývalá světová patnáctka Julia Görgesová si v předchozích třech sezonách zahrála pouze dvě semifinále na menších turnajích a ve světovém žebříčku se tak pohybovala v druhé světové padesátce, několik týdnů byla dokonce i mimo Top 100. 

Rok 2016 však odstartovala na 50. místě a hned po svém první vystoupení se může těšit na své nejlepší umístění od léta 2013. Sedmadvacetiletá Němka totiž tento týden v Aucklandu porazila už čtyři soupeřky a poprvé od podzimu 2012 postoupila do finále.

Görgesová na Novém Zélandu vyřadila české tenistky Lucii Hradeckou a Barboru Strýcovou, včera otočila souboj s Japonkou Nao Hibinovou a dnes zvládla semifinále s Tamirou Paszekovou. Rakušanku porazila snadno 6-4 6-2 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 3-2.

Finále na turnaji WTA ve dvouhře si Görgesová zahraje pošesté v kariéře. Ve sbírce má zatím dvě antukové trofeje, které vybojovala v sezoně 2010 v Bad Gasteinu a o rok později na domácí půdě ve Stuttgartu.

V Aucklandu si tedy Görgesová zahraje o první titul z tvrdého povrchu, na kterém prohrála finále v Lucemburku, Dubaji i Linci.

Druhé finálové místo zůstává po dnešku neobsazené, neboť semifinále mezi Caroline Wozniackou Sloane Stephensovou bylo kvůli dešti přerušeno a odloženo na sobotu. Blíže k vítězství má zatím Američanka, která vede nad loňskou finalistkou v prvním setu 5-2 a má dva brejky k dobru.

Loňská finalistka Wozniacká cestou do semifinále ztratila pouze dvanáct gamů ve třech duelech, proti Stephensové ale nestíhá útočnému stylu své soupeřky. Dvaadvacetiletá Američanka, jež už byla 11. hráčkou světa, tak má zatím dobře nakročeno do svého teprve druhého finále na okruhu WTA. Loni v létě triumfovala ve Washingtonu.

Déšť dnes zkomplikoval také deblové semifinále, ve kterém mají blízko k vítězství Barbora Strýcová s Dankou Koviničovou. Česko-černohorskou dvojici dělí od postupu do finále jen dva míčky, počasí jejich zápas proti tandemu Erakovicová/Solerová přerušilo za stavu 6-4, 5-4 a 30-15 při podání soupeřek.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (08. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (3-Dán.) - Stephensová (7-USA) 2-5* ... přerušeno kvůli dešti
Görgesová (Něm.) - Paszeková (Rak.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Koviničová/Strýcová (Č. Hora/ČR) - Erakovicová/Solerová(N. Zél./Šp.) 6-4, 5-4 a 30-15* ... přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Ani se nedivím, viděla jsem zápas s Hráďou a jevila se mi ve velké formě a Tamiru jsem viděla s Fran a hrála také super.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to může Caro jedině pomoct...
Reagovat
dadaft
tak Vlčí očička se s tím zatím nemažou, sází to na lajny jako nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznat, že Sloane je zatím suverénní. Kdybych to viděl jenom z dálky, tak bych si myslel, že Caro hraje proti Sereně...
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nadsena, ze je tommr zpet, ale ta "prumerna Gorgesova" se mu opravdu nepovedla, videla jsem ji jen se Strycovou, ale jeji forma byla evidentni a hra mela i trvalou vnitrni kazen, je srovnana a hraje dobre. A Carol jeste lip, co Sloane nevim, tak jsem se tesila....
Reagovat
EllNino
Tak tak ...vypadá to že ji tenis už zase baví a Barca s ni prohrála se ctí ;-)
Reagovat
tommr
to hodnocení "průměrná" jsem myslel v kontextu celý její kariéry. Připouštím, že momentálně je asi v dobrý formě, ale ještě na začátku lonskýho roku se plácala na hraně první stovky ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist