Görgesová v Aucklandu zastavila Andreescuovou a poprvé obhájila titul

6. 1. 2019, 09:29
Aktuality 4
WTA AUCKLAND - Julia Görgesová v novozélandském Aucklandu poprvé v kariéře obhájila titul a zároveň má poprvé dvě trofeje z jednoho turnaje WTA. Ve finále třicetiletá Němka otočila nepříznivý vývoj utkání s osmnáctiletou kanadskou kvalifikantkou a překvapením úvodu sezony Biancou Andreescuovou a získala svůj celkově 7. titul.
Julia Görgesová

Julia Görgesová ještě nikdy nevyhrála jeden turnaj WTA dvakrát. Povedlo se jí to až ve 30 letech v Aucklandu, kde to navíc dokázala během dvou let a úspěšně tak obhájila titul.

Už ve čtvrtfinále měla německá tenistka namále, když proti Eugenii Bouchardové musela odvracet mečbol. Kritickou situaci však ustále a dnes si na Novém Zélandu zahrála potřetí za poslední čtyři roky finále. A podruhé v něm byla úspěšná.

Görgesová přitom nezačala souboj s osmnáctiletou senzací úvodu sezony Biancou Andreescuovou dobře. V prvním setu si ani jednou neudržela podání a po půl hodině ho prohrála 2-6. A když ve druhé sadě přišla o vedení 4-2, prohrávala 2-6 a 4-5 a byla tři míčky od porážky. 

Nezkušená Andreescuová se ale vyšperkování životního týdne zalekla, znervózněla a poslední krůčky na cestě k triumfu udělat nedokázala. Görgesová získala 9 z 10 posledních gamů a zvítězila 2-6 7-5 6-1.



"Byla jsem dlouho horší hráčkou na kurtu. Byla jsem blízko porážce. Ale nepřestávala jsem věřit, že se to může obrátit a teď jsem šťastná, že jsem do poslední chvíle bojovala," radovala se Görgesová po svém celkově 15. finále, v němž získala 7. titul. 

"Bianca na sebe může být pyšná, má za sebou úžasný týden a určitě se brzy dočká i titulu. Vím, že tyhle zápasy jsou psychicky náročné, obzvlášť pro tak mladou hráčku," dodala německá šampionka.

152. hráčka světa Andreescuová v Aucklandu prošla kvalifikací, během dvou dnů vyřadila dvě bývalé světové jedničky Venus Williamsovou a Caroline Wozniackou, proti které si připsala premiérový skalp členky Top 10 a poprvé si zahrála semifinále a následně i finále na turnaji WTA.

"V tuhle chvíli ve mě převládá zklamání. Ale na druhou stranu jsem rozhodně nečekala, že bych tady mohla udělat takový výsledek. Je to parádní začátek roku a doufám, že mi to pomůže ke skvělé sezoně," řekla Andreescuová.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 01. 2019)
• Dvouhra - finále •
Görgesová (2-Něm.) - Andreescuová (Kan.) 2-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
Další titul hráčky "over30". Nedělá někdo statistiky? :o)
Reagovat
Frick
Loni se to povedlo 2x Parmentierový a pak Kerberový (v Sydney to bylo ještě před "30", takže jen Wimbledon), Buzarnescu, T. Marii a Sie Su-wei.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý zápas. Jule v 1. setu bez 1. servisu (cca 40% úspěšnost), ale nástup do 2. setu se jí povedl.
Bianca otočila z 2:4 na 5:4, ale závěr nezvládla. I když i Jule byla při dopodávání 2. setu nervozní (dvojchyba).
Ve 3. setu rozhodly zkušenosti na straně Jule a únava (Bianca hrála i kvalifikaci). Líbil se mi přístup Biančiny trenérky Virginoe Tremblay.
Tak ať je Bianca fit na kvalifikaci AO.
Reagovat
EllNino
z 2:6 4:5 ... Biance už pak došlo ...i tak neuvěřitelný týden :) BUdoucnost zářivá :)

Jule obhájila, rozhodně skvělý vstup do nového roku, začátky a konce sezón jí poslední dobou titulově vycházejí :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist