Grandslam pořád můžu vyhrát, říká Berdych

29. 12. 2016, 10:07
Aktuality 20
Tomáš Berdych si i v jednatřiceti letech na grandslamový titul stále věří. Rodák z Valašského Meziříčí už dosáhl ve své dlouholeté kariéře téměř na všechno - je hráčem Top 10, vyhrál alespoň jeden turnaj na každém povrchu, ve sbírce má triumf z podniku série Masters - ale vytoužený grandslamový vavřín mu stále chybí.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (©Getty Images)

Jednatřicetiletý Tomáš Berdych si stále myslí, že svou hru může posunout na vyšší úroveň. Pro nadcházející sezonu má český tenista znovu vysoké ambice.

"Už se nesoustředím na to, zda bude moje sezona jako celek povedená. Chci se zaměřit hlavně na grandslamy a podniky série Masters. Vím, že pokud budu zdravý, tak budu mít opět vyrovnané výsledky, ale rád už bych konečně vyhrál nějaký velký turnaj," řekl Berdych.

Novináři se české jedničky zeptali i na to, co by rád ve své hře změnil. "Rád bych hrál uvolněněji, protože potom je moje hra ještě agresivnější. Dařilo se mi to, když jsem byl mladší, ale čím jste starší, tím víc se asi kontrolujete," uvedl rodák z Valašského Meziříčí.

"Vlastně jsem takový i mimo kurt. Máloco mě dokáže rozhodit, stejně jako na kurtu. V tenise se hodně odráží vaše osobnost. Kluci, co jsou divocí mimo kurt, většinou třeba více riskují i v zápasech. Jenže osobnost je něco, co se asi nedá změnit," dodal.

Berdych musel letos vynechat US Open kvůli akutnímu zánětu slepého střeva. Poprvé v kariéře se tak nezúčastnil grandslamového turnaje. A co si myslí o tom, že dosud žádný grandslam nevyhrál?

"Nemyslím si, že by to byl nějaký psychický blok. Během těch dvou týdnů musíte udělat všechno správně. Je to jako puzzle, všechny dílky musíte posbírat a musí do sebe zapadat," řekl vítěz 13 titulů na okruhu ATP Tour.

"Mohou rozhodovat jen malé detaily. Něco se může pokazit na začátku, uprostřed nebo i na konci turnaje. Pokud si ale věříte, tak je to podle mě správná cesta a jen tak dosáhnete svých cílů. Pokud se tak nestane, ale udělali jste pro to maximum, tak se nic neděje."

Český tenista si uvědomuje, že jsou ve hře stále i tenisové hvězdy jako Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovič a teď i Andy Murray a že se nahoru derou další hráči.

"Bez hráčů jako je Roger nebo Rafa bych asi takhle dobře nikdy nehrál. Kdyby nehráli, nejspíše bych tu seděl s jedním grandslamovým titulem, nebo taky ne. Vždycky je tam to 'kdyby'."

Berdych vstoupí do nové sezony už dnes. V Abú Dhabi si zahraje v rámci exhibičního turnaje Mubadala World Tennis Championship s Rafaelem Nadalem. V prvním lednovém týdnu čeká jednatřicetiletého českého tenistu v katarském Dauhá první ostrý start a následně se přesune do Melbourne.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
letityfanousek
Ale má to takovou pachuť jako třeba jak vyhrál ten bruslař na olympiádě když všichni soupeři spadli a on ne, takže vyhrál. Nebo když vyhrál kdysi Gaudio, to finále to bylo něco. Takže by to bylo něco z podobného soudku. Větší šanci na výhru GS mají podle mne Pavlásek, Šátral, Kolář, Michnev, Šafránek, Jaloviec, Konečný, Jarda Pospíšil, Michalička, Papík, Kellovský, Staněk, Nejedlý, Salaba a snad i Becuzzi. Představa, že by GS vyhrál Berdych mi nahání hrůzu. Nevěřím, že by to s mužským tenisem dopadlo tak katastrofálně, aby tahle událost nastala. Pokud ano, hned začnu trénovat na Wimbledon, to bych mohl stihnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nic nevyhraješ.
Reagovat
Frick
Měl od začátku roku 2006 okolo STOVKY (!!!) pokusů vyhrát ATP 1000 turnaj, kde motivace/účast největších hvězd nemusí být tak drtivá jako na GS a nedal to ani jednou.
Reagovat
Frick
...to zrovna není moc dobrý předpoklad pro výhru GS....
Reagovat
Roger_Federer
Neverim tomu, ze tohle mohl Berdych vubec rict.

"Jednatřicetiletý Tomáš Berdych si stále myslí, že svou hru může posunout na vyšší úroveň."
Reagovat
George_Renel
Já zase nevěřím tomu, jak můžeš citovat něco co Berdych neřekl. Přečti si to ještě jednou. Je to pouze a jen dedukce autora . To co řekl TB je v uvozovkách....
Reagovat
smazaný uživatel
mozno myslel stvorhru
Reagovat
Krisboy
Nebo PlayStation.
Reagovat
janek_da
Jestli to tady bylo, tak je si aspoň dobré znovu pustit

https://www.youtube.com/watch?v=EluLLw25SXU
Reagovat
janek_da
Hlavně zdraví a sebevědomí pane Berdychu. Zbytek přijde sám.
Reagovat
Lunej..
můžeš skoro všechno, když budeš CHTÍT.
Reagovat
aligo
Leda ve snu
Reagovat
Carlos_Moya
V prdeli leda Tomáši :-) Teď už jsou tam jiní hladoví vlci, svou šanci jsi propásl!!!
Reagovat
panzer.dragon
Roger si šel zatrénovat, celkem mazec ten počet lidí :-)

https://pbs.twimg.com/media/C01VXXYUUAA6w0N.jpg:large
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/hopmancup/status/814409630822477824?lang=cs
Reagovat
panzer.dragon
Apart from not missing a shot in 10 minutes (and half of those were half-volleys), his calf muscles look like a dynamite.

z útrob twitteru
Reagovat
gigin
Rafa, Roger. Všeci by chtěli. Ogaři neblbněte, však těch GS zase není tolik.
Reagovat
panzer.dragon
zatim je to cajk, jeden roger, jeden rafa a jeden birdman + v jednom finále může bejt zverev, ve druhym finále gyros a ve třetim thiem, zbejvá teda jeden vítěz grand slamu a jeden finalista
Reagovat
Krisboy
Jasně, pořád je spousta volných trofejí a finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist