Granollers v Kitzbühelu získal první letošní titul

3. 8. 2013, 15:49
Aktuality 3
Marcel Granollers vyhrál turnaj v Kitzbühelu. Osmý nasazený hráč na rakouské antuce porazil ve finále 0-6 7-6 a 6-4 Argentince Juana Mónaca a získal první letošní titul.
Marcel Granollers

Favoritem finálového duelu byl Argentinec a v prvním setu také zvítězil. Juan Mónaco vyhrál první sadu přesvědčivě 6-0 za 23 minut.

Druhý set nabídl zajímavější podívanou. Marcel Granollers získal ve druhé polovině sady soupeřův servis a za stavu 5-4 podával na vítězství v setu. Španěl na servisu sice smazal ztrátu 0-40, game ale nakonec ztratil. Zaváháni Granollerse dlouho mrzet nemuselo, Španěl po nepovedeném gamu začal opět dobře podávat a o vyrovnání se postaral v tie-breaku.

Třetí set nabral rychlý spád a nedaleko od vítězství byla turnajová osmička ze Španělska za stavu 4-0. Mónaco ale zbraně nesložil a ztrátu dvou servisů dokázal smazat v následujících gamech, přičemž v tom desátém odvrátil tři mečboly. K obratu se nadechující Mónaco ale nedokázal potvrdit brejk za stavu 4-5 a na servisu utkání prohrál.

"Dneska jsem byl na půl cesty k letišti," přiznal Granollers. "Ale bojoval jsem a od poloviny druhého setu jsem se začal zlepšovat. Určitě jsem nezačal dobře, ale bylo to také tím, že soupeř hrál skvěle, vůbec nedělal chyby," dodal.

Barcelonský rodák, který je pátým deblistou světa, tak po triumfech v Houstonu (2008), Valencii a Gstaadu (oba 2011) získal svůj čtvrtý titul a potvrdil, že ve finálových duelech se mu daří. Španěl má v zápasech o titul pozitivní bilanci 4-2.

"Skóre nikdy nelže, takže musím Marcelovi pogratulovat. Byl dneska lepší než já," řekl Mónaco.

Ve čtyřhře nepotvrdili roli nasazených jedniček čeští tenisté František Čermák a Lukáš Dlouhý a na deblový titul nedosáhli. Ve finále podlehli 4-6 a 3-6 turnajovým čtyřkám Martinu Emmrichovi a Christopheru Kasovi z Německa.

Německý pár se v úvodní sadě dostal do vedení 3-1, ale Češi srovnali krok. V desátém gamu však selhal při podání Dlouhý a dvojchybou při setbolu poslal soupeře do vedení.

Druhá sada byla vyrovnaná do stavu 3-3. Pak získali Emmrich s Kasem tři hry za sebou a po 62 minutách se radovali z turnajového titulu.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 467.800 eur):

Dvouhra - finále:
Granollers (8-Šp.) - Mónaco (2-Arg.) 0-6 7-6 (7-3) 6-4

Čtyřhra - finále:
Emmrich, Kas (4-Něm.) - Čermák, Dlouhý (1-ČR) 6-4 6-3

Komentáře

3
Přidat komentář
gigin
se vydařil. Jedna perlička. Makám, fakt se snažím. Spoluhráč mne sleduje a říká: Ty dřeš, jako Nagyová....
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A pak přišla magerka s pouty?
Reagovat
smazaný uživatel
Premna
najnesimpatickejsi tenista

uz Hasse mu to daroval
ale
Monaco mu to dal jak na zlatom podnose
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist