Gremelmayr se zlobí. Kvůli olympiádě

5. 8. 2008, 11:34
Aktuality 9
Rozhodnutí sportovní arbitráže v Lausanne poslat na olympijské hry Rainera Schüttlera určitě potěšilo německého veterána, zato pořádně naštvalo jeho krajana Denise Gremelmayra. Právě on měl být původně tím, kdo se do Pekingu podívá. Na vině je německý olympijský výbor, tvrdí Gremelmayr.
Denis Gremelmayr

Denis Gremelmayr sice v prvním kole turnaje v Los Angeles porazil Itala Fogniniho a vyhrál první zápas na turnajích ATP od začátku května, to ale bylo jen slabou náplastí na zklamání z toho, že se nepodívá na olympijské hry.

Sportovní arbitráž CAS totiž včera rozhodla ve prospěch Rainera Schüttlera, který se na ni obrátil. Momentálně 34. hráč světa splnil kvalifikační kritéria národního olympijského výboru, ale podle ITF na olympiádě hrát neměl. V době uzávěrky pro Peking 9. června byl totiž až 89. v žebříčku ATP a neměl tak nárok v Číně hrát. Podle včerejšího rozhodnutí CAS má ovšem vzhledem ke svému současnému postavení právo být dodatečně zařazen poté, co se odhlásilo několik hráčů figurujících před ním.

"Není to Rainerova chyba. Hrál moc dobře ve Wimbledonu, dostal se až do semifinále, i když to bylo až po olympijské uzávěrce. Ještě jsem s ním nemluvil, ale není důvod stěžovat si na něj," řekl Gremelmayr po své výhře v Los Angeles.

Na vině je podle něj německý olympijský výbor, který Schüttlera dodatečně nominoval a nedal tak na názor tenisové federace (DTB), jež doporučila Gremelmayra. Proto si sedmadvacetiletý tenista v budoucnu nechce hrát na uraženého a trestat DTB. "Budu rád, když budu moci nastupovat za Německo v Davis Cupu. Není to chyba Německé tenisové federace, ale olympijského výboru. Byl to můj sen, hrát za svou zemi na olympijských hrách. Co s tím ale nadělám?" lituje Gremelmayr.

Místo toho se nyní chce soustředit na turnaje ve Spojených státech, na nichž se bude připravovat na US Open. "Trénuju už dva týdny. Sezona na tvrdém povrchu je pro mě hodně důležitá. Nemůžu volat ATP nebo ITF každé dva dny a ptát se, jaká je zrovna situace," chce Gremelmayr zapomenout na nepříjemnosti kolem olympijské nominace. "Je to pro mě smutné. Hrál jsem letos dobře, ale to už je teď za mnou a budu se soustředit na hard."

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Za nemecko by mel jet Haas a Kohlschreiber.Maji nejvic sanci na betone neco uhrat.Urcite vic nez Kiefer se Schuettlerem.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda ze nejde haas...ten ma momentalne formu ale sam sa vzdal nominacie..predsa len mal sezonu znicenu zraneniami(ako obvykle)..inak nebyt tych zraneni je rok co rok v prvej desiatke..milujem ten jeho jednorucny vrazedny backhand..ten ma lepsi iba federer..
Reagovat
smazaný uživatel
Sen je to pro každeho,ale zas tak smutnit nemusi, 2 turnaje se mu povedli ale jinak nic.. moc vidět nebyl, Rainer se na wimbledonu předvedl,ten tam pojede zaslouženě,ale celkově mi to připada takove zmatene,všichni tam chtěj ikdyž třeba jsou trošku bez chance třeba Capdeville či Vanek,ten si tam jede vyloženě na dovolenou,to mi přijde uplně na nic,maji tam jet jen representanti ze všech statu a ne parta 2 dobrych tenistu a pak dalšich 8 flakaču,co stejně hrat nebudou!
Reagovat
dabelsobul
No prave ze tam vsichni nechteji, spousta hracu je zranena, takze zbyde misto i na hrace jako Jirka Vanek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vim,že tam třeba Andy a Mardy jet nechtěj atd,ale třeba ten Vaněk to mě dostava,co tam chce dělat??! jen koukat?proč třeba nepojedou tenisti z Pakistanu-Querishi?Maroca?atd prostě co sice moc nevidime,ale aspon by bylo vic tymu a vic na co koukat,takhle mi přijde že je tam statu min a vedle těch co budou hrat jedou jen divaci ktere zabiraji misto...
Reagovat
dabelsobul
V Estorilu a Barcelone prakvapil, to jo. Ale prohrat 9 zapasu v rade, to mi prijde jako dost na to, aby rikal " Hrál jsem letos dobře.." :). Mozna tak "Dva turnaje se mi povedly, tak chci na olympiadu.." :)
Reagovat
smazaný uživatel
co se povedlo SHITlerovi?? jenom Wimbledon nic víc, takže nevím o co go, když se hádají kdo hrál líp. Prostě byl v době kdy se dělá entry list na olympiádu na lepší pozici a hotovo a nezáleží, kdo jak hrál dobře, taková jsou pravidla a měl jet Gremelmayr a basta a SHITler může jít leda tak ví kam!!!
Reagovat
dabelsobul
On nerekl ze hral lip, rekl ze "Hral dobre..." :) Jinak chapu, ze mel ject Gremelmayr, a ne Schuttler.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist