Gruzínec Basilašvili porazil Del Potra a ovládl turnaj ATP 500 v Pekingu

7. 10. 2018, 19:24
Aktuality 11
ATP PEKING - Nečekaným triumfem Nikoloze Basilašviliho skončil turnaj mužů v Pekingu. Gruzínský tenista ve finále porazil světovou trojku Argentince Juana Martína Del Potro a necelý čtvrt roku po premiérovém triumfu slaví druhý titul. Opět z turnaje ATP 500.
Nikoloz Basilašvili

První dvě finále na okruhu ATP prohrál ve dvou setech. Letos už ale Nikoloz Basilašvili finálové zápasy zvládá a navíc na větších turnajích kategorie ATP 500. V červenci triumfoval z pozice kvalifikanta na antuce v Hamburku a tento týden nečekaně zvítězil na tvrdém povrchu v Pekingu.

Šestadvacetiletý Gruzínec v prvním kole otočil zápas s Jackem Sockem a pak už neztratil ani set. Porazil Španěla Fernanda Verdaska, Zverevova přemožitele Tunisana Maleka Jazírího, Brita Kylea Edmunda a v dnešním finále překvapil proti světové čtyřce Juanu Martínu Del Potrovi

Basilašvili v zápase spáchal 5 dvojchyb, zatímco soupeř si pomohl 11 esy, během utkání však dokázal odvrátit všech sedm brejkbolů. Po sto minutách hry zvítězil 6-4 6-4, připsal si třetí skalp hráče Top 10 a svou dosud nejcennější výhru.

"Jsem šťastný, protože vyhrát takový turnaj se vám nepovede každý den. Nebyl jsem tady favoritem, ale dařilo se mi zvládat klíčové okamžiky. Dnes mi v kritických situacích pomohl servis, který mě opravdu podržel," komentoval Basilašvili, který se ve světovém žebříčku posune na 23. místo a poprvé tak bude figurovat v elitní třicítce.



Del Potro hrál letos už šesté finále, ale počtvrté prohrál. Triumfoval pouze v Acapulku a Indian Wells, kde získal první titul z turnajů Masters 1000. Celkově má po dnešku ve finálových duelech bilanci 22-13.

Oba se nyní přesunou do čínské Šanghaje. Basilašvili se na úvod utká s Kanaďanem Denisem Shapovalovem, Del Potro ve druhém kole čeká na vítěze zápasu mezi Richardem Gasquetem a Leonardem Mayerem.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3.401.860 dolarů
nedělní výsledky (07. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Basilašvili (Gruz.) - Del Potro (1-Arg.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) - Marach/Pavič (1-Rak./Chorv.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gruzínec hral výborne, hral presne to isté, čo s Rafom a stacilo to na pohodlnú vyhru s finalistom USO.

Ked si zlepší prístup a skonsolidu výkonnost moze atakovat prvu 10-15 rebricka.
Reagovat
Kozoroh
DelPo byl nemocný, pro tvou informaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano?..

Skrečoval, prípadne sa odhlasil zo Sangaja?
Reagovat
EllNino
Pěkně :) Dvě pětistovky se počítaj :) celkem rarita, když jinak zase tolik nezáří
Reagovat
Nola
nieco ako Martin Klizan par rokov nazad
Reagovat
smazaný uživatel
vychodnemu bloku ide neska karta :D
Reagovat
Nola
videla si finale? ako to vyzeralo?
Reagovat
smazaný uživatel
ee, nevidela
Reagovat
steve79
To je teda velky sok. Videl jsem kousek utkani a Del Potro prostr nemel svuj den. Neni to stroj
Reagovat
Nola
nevidela som dnes ziadne finale, ale docitala som sa, ze bol chory, mal horucku a planoval odstupit uz v SF, ale Fogna ho predbehol... asi nebol 100 percent fit a mozno veril, ze aj v takom stave sa mu zadari, zase Nicoloz ak mu tam pada, vie hrat paradny tenis, nieco ako Fogna, ked je v laufe, videla som zapas na USO s Rafom, palil to tam z kazdej pozicie, asi dnes bol v podobnom laufe....

verim, ze sa da DelPo dohromady, skor ako v stredu asi hrat nebude
Reagovat
steve79
To nebude, ale pak ceka kazdy den zápas. To taky neni sranda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist