Gulbis je po 7 měsících ve čtvrtfinále. Isnera na Floridě čeká Tomic

1. 3. 2012, 12:06
Aktuality 5
ATP DELRAY BEACH - Předloňský šampion Ernests Gulbis si v Delray Beach zahraje po sedmi měsících ve čtvrtfinále. V něm ho čeká Australan Matosevic, který se tak daleko dostal poprvé v kariéře. Šlágrem čtvrtfinálových duelů bude souboj Isnera s Tomicem.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis předloni v Delray Beach získal svůj premiérový titul z turnaje ATP a druhý si pak připsal loni koncem července v Los Angeles. Během následných sedm měsíců ale ani jednou nepostoupil do čtvrtfinále a na posledních šesti turnajích dokonce nikdy nepřešel přes první kolo.

Až tento týden v Delray Beach se po sedmi porážkách v řadě dočkal vítězství, a když po výhře nad Fallou otočil i souboj s Belgičanem Stevem Darcisem, po dlouhé době se může těšit na čtvrtfinále.

"Bylo to těžké utkání, protože v prvním setu jsem se nebyl schopný najít rytmus hry. Nepředvedl jsem svůj nejlepší tenis, ale bojoval jsem a jsem rád, že jsem postoupil," komentoval třiadvacetiletý tenista z Lotyšska.

O postup do semifinále si Gulbis zahraje s Marinkem Matosevicem, který na Floridě prošel kvalifikací a v 26 letech se poprvé na okruhu ATP dostal až do čtvrtfinále. Australan v hlavní soutěži vyřadil Chorvata Iva Karloviče a ve druhém kole otočil zápas s šestým nasazeným Rusem Alexem Bogomolovem.

"Byl to náročný zápas a jsem strasšně šťastný, že jsem poprvé ve čtvrtfinále," radoval se 173. hráč světa Matosevic. "Jeho (Bogomolovovu) hru jsem znaldocela dobře, věděl jsem, že vrátí spoustu míčků, a tak jsem se snažil hrát agresivně. Dobře jsem hrál hlavně na 'big points','" komentoval recept na úspěch Australan, který začátkem února na domácí půdě v Caloundře získal třetí challengerový titul a nyní neprohrál už 10 zápasů v řadě.

V duelu dvou domácích tenistů uspě nejvýše nasazený John Isner, který v duelu s Ryanem Sweetingem odvrátil všech pět brejkbolů a zvítězil 6-3 6-4.

"Dnes jsem se už cítil mnohem lépe než včera," řekl Isner, který na Floridě bojuje s přechodem z haly do venkovních podmínek. Když jsem v minulosti hrál turnaje v takové vlhkosti, tak jsem s tím vždy dost bojoval," přiznal šestadvacetiletý Američan, jenž hraje poprvé jako světová jedenáctka. "Ještě to není ideální, mohl bych se cítit lépe, ale ta změna k lepšímu tam znát je."

V pátečním čtvrtfinále se Isner utká s turnajovou osmičkou Bernardem Tomice. Devatenáctiletý Australan si poradil 6-1 7-5 s až 287. hráčem světa Američanem Timem Smyczekem, který se v úvodním kole postaral o vyřazení Rakušana Melzera.

Isner se s Tomicem dosud neutkal a dá se očekávat souboj 'těžkých vah'. Oba tenisté sázejí na agresivní pojetí hry a opírají se o tvrdé servisy.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
středeční výsledky (29. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Isner (1-USA) - Sweeting (USA) 6-3 6-4
Tomic (8-Austr.) - Smyczek (USA) 6-1 7-5
Matosevic (Austr.) - Bogomolov (6-Rus.) 4-6 6-1 6-3
Gulbis (Lot.) - Darcis (Belg.) 6-7(6) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomic asi vyhraje,teda doufám :D
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně. Š***n začal makat. kdyby to měl v pale tak je někdejinde. Talent jak C*p.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Gulbise Lendla!
Reagovat
smazaný uživatel
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports HD, frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola od 90-100 cm

v SD rozlišení - 13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
Vojtiik
Ernieho zase bavi jeden turnaj, tak ho vyhraje.. klasika:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist