Gulbis se vrátil vítězně, v Kuala Lumpur porazil Petzschnera

25. 9. 2014, 17:52
Aktuality 11
Den po nejvýše nasazeném Japonci Nišikorim zvládl svůj úvodní zápas na turnaji v Kuala Lumpur také druhý hráč v pavouku Ernests Gulbis. Třináctý tenista světa dnes udolal Němce Petzschnera po setech 6-3 6-7 a 6-1.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis je jedním z tenistů, kteří si po US Open udělali přestávku a až tento týden se vrací na okruh. Lotyšský tenista se od konce antukové sezony trápí: na žádném z turnajů neporazil dva soupeře v řadě a na US Open musel překousnout porážku z rakety mladého Rakušana Thiema, nad nímž vedl 2:0 na sety.

Dnešní souboj s Philippem Petzschnerem odstartoval Gulbis nejlepším možným způsobem, rychlým brejkem, který mu stačil k zisku prvního setu. I v následující sadě šel Lotyš rychle do vedení, ale postup do čtvrtfinále si ještě pořádně zkomplikoval. V šesté hře totiž nejprve přišel sám o podání, vzápětí nevyužil brejkbol a v závěru setu získal ve zkrácené hře od stavu 2-1 jedinou výměnu.

Rozhodující sada už ale jasně patřila favoritovi, který od stavu 1-1 získal pět gamů v řadě a po více než dvou hodinách zvítězil 6-3 6-7 a 6-1.

"Nechal jsem ho vrátit do zápasu," konstatoval Gulbis, který si proti Petzchnerovi připsal 15 es. "Za stavu 3-1 jsem udělal dvě hloupé chyby. Je to jen tím, že nemám nahráno dost zápasů, od US Open jsem nehrál. Každá výhra se ale počítá, a tuhle jsem potřeboval. Asi jsme nepředvedli nejlepší tenis, ale jsem spokojený," dodal třináctý hráč světa, kterého v dalším utkání čeká další německý veterán Benjamin Becker.

Svého prvního čtvrtfinále na okruhu ATP od února se v Kuala Lumpur dočkal Jarkko Nieminen. Finský tenista si dnes poradil s třetím nasazeným Leonardem Mayerem z Argentiny, proti němuž nečelil jedinému brejkbolu. Po úspěšně zvládnuté zkrácené hře stačil Nieminenovi jediný brejk ve druhém setu k výhře 7-6 6-4.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 1.022.255 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Gulbis (2-Lot.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:7 (3:7)
Nieminen (Fin.) - Mayer (3-Arg.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:1
Andújar (7-Šp.) - Przysiezny (Pol.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3
Becker (Něm.) - Herbert (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4)

Komentáře

11
Přidat komentář
gigin
já tě mám hrozně moc rád. V ČR je asi málo takových šulínů, kteří tě tak bezmezně milujou tak já. Ale to je fuk. Hraj a žij si jak myslíš.....
Ale moc mne nevysírej, tlamo... Fakt si Boží!! COME, ON!!
Reagovat
Fandina
.-))))))))))))))))))
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/BydQf63IUAAMwI0.jpg:large
Reagovat
gigin
Jinak ale probíhá vše, tak jak má:

Racquet breaking, sarcastic clapping, warning. All checked. Now lift the trophy.
Reagovat
Fandina
Jé, tak to je hezká fotka, ten míček tam, zajímavé ... úsměv
Reagovat
gigin
Pár záchvěvů tam bylo, ale jinak bída. Ten Petzschner to slajzoval z BH jak Bobina a Génius s tím měl trošku trable. V druhém setu měl hned brejk, ale samozřejmě to pak zesral a hukl v TB. Raketa roztřískaná. Sem tam se chytal za to stejné místo jak na USO, když hrál proti Dominikovi. Tak aj ve mne trošku hrklo. Ale pak šel do šatny a třetí set už jakoby v klidu. Uvidíme co dál. Tak COME ON, ERNIE!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si myslím, že Erniemu chyběla motivace, když na okruhu nehrál Nadal. Teď už by se to mělo zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
boze, proc jsem sla pod Gulbise az ted... :-)))
Reagovat
gigin
Jj, dnes to bylo o poznání stejné :)))
Reagovat
a.magerova
Kluci... DOBRÝ !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist