H+H jsou ve finále a mají jistou medaili!

3. 8. 2012, 15:08
Aktuality 95
Český tenis nevyjde na olympijských hrách medailově naprázdno. Jistotu minimálně stříbrného kovu máme díky Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké, které dnes ve dvou setech porazily nejlepší pár světa Huberová/Raymondová a postoupily do finále.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

České fedcupové reprezentantky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká podobně jako v předešlém zápase vstoupily do semifinále ve velkém stylu. Lisa Raymondová si sice ještě udržela podání, když odvrátila brejkbol, ve čtvrté hře už se ale při servisu Liezel Huberové Češky dočkaly a šly do vedení 3-1. Především Hlaváčková vládla na returnu i na síti, při vlastním podání byly obě dominantní a za 34 minut vyhrály první set hladce 6-1.

Ve druhém setu už byly gamy při českých servisech mnohem vyrovnanější, Hlaváčková s Hradeckou ale náporu Američanek dlouho odolávaly. Naopak se jim především díky chybám Huberové znovu podařil brejk a vedly 4-2 a 5-3.

Když v desátém gamu podávala Hlaváčková na postup, Raymondová s Huberovou přitvrdily na síti a dostaly se do vedení 40:0. Tři brejkboly sice ještě vítězky loňského Roland Garros odvrátily, ale při čtvrtém už kapitulovaly a zámořské tenistky vyrovnaly na 5-5.

Američanky v této fázi zápasu viditelně ožily; dařilo se jim na síti a ve dvanácté hře jim to dokonce přineslo setbol. O jeho osudu se rozhodovalo v nejlepší výměně zápasu, kdy Hradecká ostřelovala Američanky zezadu a Hlaváčková ji doplňovala skvělými reflexivními voleji na síti. Po několika výborných úderech z obou stran nakonec skončil volej Američanek v autu.

O osudu druhého setu tak rozhodovala zkrácená hra, v níž byly české tenistky znovu lepší. Za stavu 2:2 zahrála Andrea Hlaváčková kiks, ze kterého se vyklubal přesný lob, a od té chvíle už Češky neztratily ani bod. Pár, který v Londýně mohl společně hrát jen díky tomu, že se účasti v jejich prospěch dobrovolně vzdala Květa Peschkeová, vyhrál zkrácenou hru 7:2 a postoupil do olympijského finále.

"Vysloužily jsme si nejsnovější víkend, jaký jsme si mohly představit. Máme den volna a pak boj o zlato a v nejhorším stříbro, což je prostě nádherný pocit. Tohle je to nejlepší, co se nám mohlo stát," zářila Hlaváčková, nejlepší hráčka na dvorci, která zápas při mečbolu ukončila vítězným returnem po čáře. "Já jsem se bála hrát o bronz, kdyby to nevyšlo, to by bylo psychicky hodně náročný," řekla.

Pokud se v druhém semifinále potvrdí papírové předpoklady, měly by si Hlaváčková s Hradeckou v neděli zopakovat duel se sestrami Williamsovými z nedávného wimbledonského finále. Ten prohrály 5-7 a 4-6. Američanky čeká semifinálový duel s Ruskami Kirilenkovou a Petrovovou až v sobotu.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Huberová/Raymondová (1-USA) 6:1, 7:6 (7:2).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

95
Přidat komentář
smazaný uživatel
SUPEEEEEEEEEEEER VELKÁ GRATULACE!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
Petra si to pohnojila. Proti Aze by šance v malym finále byla.

Jako sorry, ale co to, když světová jednička prohraje 1:6, 2:6...
A snad co hůře, řečí kurzů to snad ani není překapující

Není to trochu pokřivený a nemá tady tenis po CW zase další slabou jedničku?
Reagovat
tommr
už jsem to psal i ve vedlejším vlákně: světová jednička by určitě měla klást větší odpor. Ten výkonnostní rozdíl je pro Viku dost nelichotivej ...
Nicméně až tak zle jako Caro na tom Vika určitě není. Získala už AO a na všech velkejch turnajích se dostává hodně daleko ...
Reagovat
Heather_Fedex
budme radi, ze tenhle rok se stala svetovou jednickou hracka, kt. vyhrala gs ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Petra by měla i na to přejít přes Mášu, ale to je jedno, když nepřešla přes Makiri.

Nemyslím, že by Vika byla slabá jednička. Pokud vezmu její letošní výsledky, tak snad s výjimkou Říma, kde uhrála kolo s tím, že na to v dalším kvůli zranění háže bobek, tak došla hodně daleko, má solidní výsledky. I když třeba osmifinále na RG taky není žádná sláva.

Serena na rychlých površích, tedy i trávě, bude se svým tvrdým a agresivním podáním vždycky těžko k poražení, ostatně těch pět Wimbledonských titulů (a bylo by jich ještě víc, kdyby jí další nesebrala Venus) hovoří za vše. Je to jedna z nejlepších hráček historie a podle toho to taky vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že podobné komentáře jsou úplně mimo... Serena je momentálně v takové formě, že nikomu nedává ani sebemenší šanci.

tommr: A tobě by třeba vadilo, kdyby Petra neměla GS a stala se jedničkou? Já myslím, že nevadilo a určitě by ses jí zastával, jako já se zastávám Caro... I když u tebe nevím, ty jsi takový věčný negativista. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už jsi viděl tommra se Petry zastávat? ;-)
Reagovat
Frick
ale sspoň těch 6:3, 6:4 - třeba

6:1, 6:2, takhle končej zápasy TOP hráček v prvních kolem GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, po zápase s Flavií byl docela spokojený. :) Víš co, já se snažím být vždycky pozitivní a negativní lidi moc nemusím. Ale já prostě věřím, že tommr má Petru strašně rád a ty zápasy hodně prožívá. A takových fanoušků, co pořád pochybovali, těch už jsem taky pár zažil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední tři výsledky Sereny:

Věra - 6:1, 6:0
Caro - 6:0, 6:3
Vika - 6:1, 6:2

To už asi není náhoda, ne? Ať mi nikdo neříká, že ty holky jsou tak špatné... Prostě Serena je tak dobrá, v tom to je.
Reagovat
Frick
Tak ale Vika se snad ještě o řád lepší Zvonareva nebo CW, ne?

Uvidíme zítra. Šarapka je asi to nejtěžší soupeřka pro Serenu, ne?

Nebo pro ni osobně by to asi byla Sam?
Reagovat
smazaný uživatel
Já se taky snažím být pozitivní a optimistický, mě negativismus štve. A asi proto se s tommrem tak často dohaduju, proto mám problém uvěřit tomu, že tommr má Petru fakt rád. Ne snad kvůli jeho věčným kritikám, ale protože jí nevěří. Ale snad se v něm pletu a celý problém je ten, že to vyjadřuje pro mě dost nešťastným způsobem..
Reagovat
smazaný uživatel
Máša na Serenu neumí a pochybuju, že zrovna na trávě se na tom něco změní.
Reagovat
tommr
momentálně je pro Serenu určitě nejtěžší soupeřka Sharapovová. Ještě loni bych věřil, že Serenu může nejvíc potrápit Petra, ale to už dávno neplatí. U Stosurový se na USO jednalo o úlet, kterej se už nikdy nebude opakovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuješ, jak jsme se včera bavili o tom, že hráč je jen parkrát do roka v laufu a zbytek musí uhrát jinak?
Tak Serena je teď právě v tom laufu. Už se s ním letos jednou potkala, bylo to v Charlestonu. Tam hrála přesně takhle. V semifinále vymetla Stosur a ve finále Lucku Š.
Pak v Madridu už tak nehrála, to samé v Římě než odstoupila pro zranění. Sice vyhrávala zápasy, ale už ne takovýmto způsobem. A ve Wimbledonu hrála hůř než teď a také vyhrála, ale podstatně víc se v některých zápasech nadřela. O Stanfordu nemá cenu psát, tam to bylo hrozné, to se dalo čekat.
Takže ty řeči o nedůstojnosti Viky nejsou spravedlivé. Já nerad Serenu vychvaluji, ale některé její údery jsou opravdu dechberoucí a když se jí v zápasech daří minimalizovat UE a koncentrovat se celý zápas, hraje opravdu dobře....
Takhle jsem to myslel včera, když jsem psal o těch laufech a záložních plánech.
A právě věřím, že se to Petra také naučí.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč, ale přijde mi, že se v různých diskuzích snažíš rýpat a znevažovat výkony tenistek. Nebo se mýlím?
Kdo má oči, tak vidí, že skóre není o tom, že by soupeřky byly špatné, ale že Serena hraje tak dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si v Madridu celkem v klidu došla pro titul, takže bych řekl, že její lauf tam ještě minimálně dozníval.
Co se týče shazování Viky, já se jí naopak zastal. ;-)
O Petru strach nemám, ona chce bojovat, chce se zlepšovat, být nejlepší. A potenciál na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme si nerozuměli. Já s tebou právě souhlasil v tom, že shazování Viky a dalších není na místě, nemyslel jsem to na tebe.:)
V Madridu hrála celkem v pohodě, ale ne úplně to top, máš ale pravdu, mohlo to tam doznívat.
S tou Petrou taky souhlas. Já jen, že tě tu vidím v diskuzi, tak jsem se k tomu ještě vrátil.:)
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že já mám vůbec s kritikou ve sportu problém. Vím, že podat jakýkoli dobrý výkon je kus práce, potu, energie, snahy, myšlení a to všechno dohromady je vždy na ocenění ne na kritiku a je jasné, že se hraje proto, aby vyhrál ten lepší a kdo to je to právě rozhoduje zápas. Oba dva v něm musí podat výkon a vždy když tu čtu kritiky na tenis nebo jiný sport tak tomu prostě nerozumím. Sleduji ho proto, že chci vidět pěknou hru a mám z toho radost a fandím taky proto, že mám radost, kdež ten, koho jsem si vybrala k fandění to dokáže i to, že ten druhý mu tak dobře sekundoval. Nesnáším kritiky sportu. Nerozumím jim a mrzí mě to.
Reagovat
smazaný uživatel
Plně s tebou souhlasím. Ještě dodám, že já sám se necítím být fundovaným odborníkem na tenis a sport vůbec. A z toho titulu nemám potřebu na základě toho minima informací, co prosáknou ven skrz média, vytvářet nějaké teorie o tom, co a proč je špatně, kdo za to může a jak to vyřešit. To přenechám jiným, já se cítím být fandou, tedy tím, kdo má chválit, když se daří, podporovat, když se nedaří a vždy věřit. To je moje role.
Reagovat
Frick
Nevim no, Když vidim 1:6, 2:6, tam mi prostě přijde, že tohke by Petra uhrála taky. Bral jsem to tak, ale že je Petra + ty tři GS vítězky, které jsou "někde" jinde. Jenže teď to vypadá tak, že někde jinde je jen SW a tři další hráčky by si to mohly v rovnym boji rozdat o dvě placky, ostatně tak hovořily i outright kurzy před ČF - na SW 2,00, na Azu, Mašu a Peťulku kolem 6,00-7,00
Reagovat
Frick
...tak by to vypadalo, kdyby ta Ovečkinova krasavice neřekla "nět"...
Reagovat
Frick
Tak samozřejmě škoda, že Radwaňská neporazila CW na Masters

:-D
Reagovat
Frick
Přijde mi, že se zbytečně okradly o dva velký společný úspěchy ve svý kariéře.

1) Tipsa - Berdych, září 2010
Školy nemám - pokud tenista srovná sety z 0:2 na 2:2 většinou už je schopen dokonávat obrat? Kdyby to Berdych dal ten TB 4. setu, dokonal by to v pátý sadě? Tady mi přijde, že sobě i Radkovi prohrál mísu. Na konci roku měli oba formu a Frantící by je (byť u sebe) nedali.

2) No a teď nyní. Já myslím, že mít lepší formu, tak se o to zlato rvát mohli. Deblová sehranost + singlová kvalita = ideální kombinace?
Reagovat
smazaný uživatel
Deblová sehranost? Ty mě bavíš! Že spolu hrají dvakrát do roka, tak jsou sehraní?
Reagovat
Frick
Jelkož jsme se o ně mohli (až na jeden případ) vždy opřít, tak ano - JSOU SEHRANÍ!
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož se Roger a Del Potro rozhodly, že si pronajmou centrkurt, měl jsem aspoň čas na svůj komentář. :D

Masha - Makiri: Masha má medaili, to je fantazie! :) První set rozhodl brejk Mashy na 4:2, což byl taky jediný brejk v první sadě. Druhý set byl určitě vyrovnanější. První brejk ukořistila Makiri a vedla 3:2. Jak se ale o Mashe říká, že je mistryní v odvracení brejkbolů, tak na olympiádě je mistryní v rebrejcích. :) V důležitém zápase proti Sabine se jí povedly tři a dneska proti Makiri získala rebrejk taky ve správný moment... Bylo to 3:3, vzápětí se Masha čistou hrou dostala do vedení. Pak přišel rozhodující brejk na 5:3 a stačilo dopodávat. Masha v tom posledním gemu prohrávala už 0-30, ale otočila to a využila druhý mečbol. Už první mečbol vypadal hodně nadějně a ten druhý naštěstí vyšel, protože jinak bych to taky nemusel přežít. :D Co říct, mám obrovskou radost a jsem na Mashu neuvěřitelně pyšný! No schválně, kolik sportovců udělalo medaili hned na své první olympiádě? :)

H+H: Nádhera, moc holkám gratuluju! :) Věřil jsem, že by dneska mohly vyhrát, přestože hrály s nasazenými jedničkami. Ovšem Andrejka s Luckou jsou silný pár a opět to potvrdily. První set probíhal až nečekaně hladce, Američanky vyhrály jediný gem silou vůle. Taky ve 2. setu to vypadalo výborně, ale bohužel se nepovedlo dopodávat za stavu 5:4. Za stavu 5:6 dokonce holky odvracely mečbol, ale zvládly to a možná tím získaly psychickou výhodu do tie-breaku. No a ve zkrácené hře to prostě vyšlo. Když jsem viděl, jak se Andrejka pěkně kroutí a že na mečbol bude returnovat ona, tak jsem řekl: "Andrejko, dej to tam!" Andrejka poslechla... Bylo hezké, jak potom byly holky dojaté. Medaile jim bude slušet. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl tenis a teď fotbal...

USA - Nový Zéland: Americké fotbalistky jsou v semifinále! :) Viděl jsem posledních 20 minut. Holky bránily těsné vedení 1:0 a pak na hřiště přišla Sydney Leroux. Ta viditelně rozhýbala hru a dala pojistku na 2:0, kterou rozhodla o postupu. Jsem rád, že se prosadila moje třetí nej hráčka z týmu. Je to mladá naděje, která obvykle střídá, ale je moc šikovná. :) V semifinále budou hrát holky s vítězem zápasu Británie - Kanada.
Reagovat
smazaný uživatel
* Roger a Del Potro se rozhodli... Už blbnu. :D

Teď koukám, že Roger vyhrál. Gratulace!

A hurá na Viku! :)
Reagovat
rib
k tvému dotazu o medaili při premiéře olympiády - asi takoví sportovci budou a možná jich ani nebude málo :-))) Např. Ondřej Synek vloni v Pekingu získal stříbro a dnes zase, tak schválně, jestli Máša za 4 roky bude taky ve finále ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že nějací budou, ale zas tolik podle mě ne. :) U Mashy je to taky hodně ovlivněné tím, že nebyla v Pekingu...
Reagovat
tommr
jen jedna malá technická: Američanky v zápase neměly žádnej mečbol ale pouze jeden setbol ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, díky za opravu. To je tak, když si to po sobě nepřečtu. :D

Hm, Vika to má zatím hodně těžké. Asi jako všechny holky před ní...
Reagovat
rib
nebo taky Hlaváčková s Hradeckou - první start a hned medaile :-)))
Reagovat
tommr
tak už to vypadá na rozhodnutej zápas a Masha se tak na jeden den stane zase světovou jedničkou. Zítra si to ale asi Vika zase vezme zpátky, protože očekávám, že ve finále vyhraje Serena a Vika ukořistí bronz ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
rib: To máš pravdu, ale myslel jsem spíš jednotlivce. :)

tommr: Můžu si ukroutit hlavu, Serena hraje neskutečně...
Reagovat
rib
Myslím, že ve týmové hře (kam bych řadila debla) je to taky ojedinělé :-), já tě jen tak zlobím, líbí se mi tvůj nekritický pohled na Mášu, zahleděný do dáli...
Reagovat
VlS
taky jedna technická - žebřík bude až k pondělku, takže pokud výsledek dopadne podle předpokladu, tak si to nevezme zpátky. Ale zasloužila by si to, třeba Makiri překvapí.
Reagovat
tommr
novej oficiální žebříček se sice objeví až v pondělí, ale o tom jak bude vypadat budeme mít jasno už zítra touhle dobou ...
Jinak z tvý poznámky není úplně zřejmý kdo si co zaslouží. Myslel si tím, že by Vice patřilo kdyby spadla na druhý místo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale třeba takoví hokejisti v Naganu, tam byla asi většina českého týmu na prvních hrách. Ale věnujme se Londýnu... No, to je hezké že se ti můj pohled na Mashu líbí. Já taky nevím, co bych měl kritizovat, když je Masha ve finále olympiády. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nic, ale já bych radši ve finále repre turnaje viděl hráčky, které za reprezentaci hrají vždy a ne jen, když se jim to hodí. Ale když si to ty hráčky neuhrajou, co nadělám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já k tomuto tématu možná něco napíšu po finále. :) Jinak já jsem hlavně proto, aby na olympiádě hrály ty nejlepší... Proto mě třeba mrzí neúčast Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion si za to může jen a pouze sama, podmínky kvalifikace znala dlouho dopředu. Že nebyla ochotná se jim přizpůsobit, to je její problém..
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, máš pravdu... Ale vždycky jsem chtěl, aby ve všech sportech byli na olympiádě ti nejlepší. Třeba v mužském fotbal to tak bohužel není. Mám dojem, že to není ani v boxu, ale tyhle sporty nesleduju... To samé si přeju v hokeji nebo v basketu, aby tam prostě byli hráči z NHL a NBA. Bohužel je situace taková, že možná už tam dlouho nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fajn, bohužel je to dost nereálné..
Reagovat
Frick
Ještě k Radkovi - Mohly bejt jeho výkony v deblu lepší, kdyby jim po Wimbledonu vše obětoval - vypustil by singla a zkusil nějaký turnaje v deblu a mixu?
Reagovat
Fandina
Těžko zkoumat co by bylo kdyby bylo. Je to tak, že se hraje turnaj, tentokrát OH, ale i jakýkoli jiný je vlastně prověrkou schopností jednotlivého hráče jak zahraje. Tam se rozhodne. V tom okamžiku. O ničem jiném to není. Dá se předpokládat, jak hrál ten dotyčný v podobné situaci, povrch, počet setů, protihráči a podle toho předpovídat jak by mohl uspět, ale to je tak všechno. Rozhoduje se na místě a vyhraješ-li jeden zápas, jdeš na druhý atd. Kdo vyhraje nejvíc zápasů, ten vyhraje celý turnaj. Štěpánek by na základě toho, že letos vyhrál debl GS a další turnaj a úspěšně hraje v DC, měl šance na lepší úspěch i na OH. Nestalo se.
Reagovat
Frick
Je vůbec pravděpodobný, že by dneska hrála Serena singl a za hned potom i debl nebo se debl asi odloží na zítřek?

Říkám si, že by byla ideální kombinace vyšťavený Sereny (= dlouhý zápas a Azou) a debla ještě dnes, ovšem je to reálný - z časovejch důvodů?

Navíc Kirilenko má za sebou taky singla, nicméně, tam to koukám bylo rychlý...
Reagovat
tommr
Serena hraje oba zápasy na CC kde je střecha i osvětlení takže není důvod proč by se její druhej zápas neměl dneska odehrát. Kdyby se měl ten debl přesunout tak by to navíc znamenalo, že by zítra musela odehrát dokonce tři zápasy a to je prostě vyloučený ...
V každým případě je tohle určitá výhoda pro naše holky at už budou hrát zítra ve finále proti Williamskám nebo proti Ruskám - jak Serena tak Kirilenková toho určitě budou mít plný zuby ... :)
Reagovat
tommr
ted ale koukám na oficiální rozpis a podle něj se finále ženskýho debla hraje až v neděli:

Day 8
Date: 4 August
Start time: 12:00

Session description

- Men's doubles: gold/bronze medal matches, and victory ceremony

- Women's singles: gold/bronze medal matches, and victory ceremony

- Mixed doubles: bronze medal match

--------------------------------------------------------------------------------

Day 9
Date: 5 August
Start time: 12:00

Session description

- Men's singles: gold/bronze medal matches, and victory ceremony

- Women's doubles: gold/bronze medal matches, and victory ceremony

- Mixed doubles: gold medal medal match, and victory ceremony

takže na tom kdy a jak dlouho budou Serena/Kirilenková hrát debla vůbec nezáleží, protože do neděle se z toho určitě zotaví ...
Reagovat
Frick
Spíš mi jde o to, aby S.W. byla vyšťavená na to deblový semi a H+H to hrály s Ruskama.
Reagovat
tommr
tak to je zase jiná věc. To bude záležet na tom jak rychle si Serena s Vikou poradí a jak dloho se budou tahat Djokovic s Murraym. Zatím to vypadá, že Serena sfoukne Viku jako svíčku a ani se přitom moc nezapotí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a Masha je ve finále! :-) Dnes se mím favoritkám daří :-)
Reagovat
tommr
tenhle výsledek se dal čekat. Dnešní jasná výhra Sharapovový jen dokázala, že včerejší prohra Petry s Kirilenkovou nebyla způsobená nějakým mimořádným výkonem Rusky, ale jen špatnou hrou Petry ...
Reagovat
petrulinka
Hele slovo "mým" se píše s tvrdým "y" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekat se to dalo. On totiž málokdy dokáže outsider dvakrát za sebou podat stejně kvalitní výkon, Rosol by mohl vyprávět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se řekne jasná výhra, ale ve spoustě gemů to byla bitva. Makiri měla malý počet winnerů i nevynucených chyb, ale hraje prostě chytře...
Reagovat
tommr
Kirilenková je hráčka první dvacítky takže asi nikdo nemoh čekat, že jí Masha přejede dvakrát 6:0 v suchým tričku. Výhra ve dvou setech bez TB je pro mě poměrně jasnej výsledek bez ohledu na to jak dlouho se hráčky o jednotlivý hry přetahovaly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :D
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace holkám!!! Jsou prostě boží!!! Je fakt, že se mi za stavu 4:2 taky vzpomnělo na Tomáše s Radkem, ale u nich jsem věřila, že to dotáhnou do zdárného konce. A jak Lucce vhrkly slzy do očí, tak jsem začala bulet s ní. Moc a moc jsem jim to přála:-)
Reagovat
petrulinka
A samozřejmě velký dík Květě, že holkám přenechala svoje místo na olympiádě a věřím, že má stejně velkou radost jako holky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boží :))) ještěže je máme.
Reagovat
tommr
no na OH je máme jen díky tomu, že se Peschkeová vzdala nominace. Takže za tu medaili patří velkej dík i Květě ... :)
Reagovat
Paseka
Gratulace holky!! Aspon vy dve jste to zachranily !!!! SUPER.
Reagovat
tommr
dneska byly H+H zejména v prvním setu jasně lepší než Američanky, který zůstaly svý pověsti trochu dlužný. Za stavu 6:1 4:2 jsem si vzpomněl na osud našeho pánskýho deblu, ale historie se naštěstí neopakovala ... :)
Pochvalu zaslouží hlavně Andrea, která byla dneska jasně nejlepší hráčka na kurtu. Její returny a hra na síti byly chvílema opravdu fantastický ... :)
Lucka jí v prvním setu zdatně sekundovala, ale v závěru druhýho setu jí nějak začaly docházely síly a dělala spoustu zbytečnejch chyb. Nevím jestli se na ní projevil ten včerejší večerní zápas se Štěpánkem nebo jestli to bylo jen její psychickou labilitou. Celkově si ale svoje taky odehrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mužu tě uklidnit, nebyl jsi jediná kdo si za stavu 6:1 a 4:2 pro nás vzpoměl na Štěpanek/Berdych a jejich zápas 2. kola :-)
Reagovat
Frick
Jinak i kdyby to B+S v tom 2. setu dotáhli na 6:6, tak asi by v TB na ně neměli, co?
Reagovat
tommr
o tom se může jen spekulovat. Ve třetím setu ale měli B+Š hodně dlouho navrch takže je docela možný, že by ten TB urvali ... :)
Reagovat
nouma
Nádhera dnes pro oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že nakonec v tenise cinkne placka. Jen je škoda, že jenom jedna..
Reagovat
Frick
Tak. Je to škoda. Kdo ví, co bude za 4 roky. Chce se mi říct, že v Riu už strašit W+W nebudou, ale zrovna v tom deblu by klidně mohly. Snad by už byly za zenitem. Ale Andree + Lucce by bylo 30/31 ta také není málo, ale snad na debal by to stačilo.

Petra by v 26 měla být v pohodě, pokud jí nezlomí astma, Berdych snad v 31 ještě také. Otázka je, jestli se objeví nekdo další. Možná ten Petřin zajoch? U dvojčat to bohužel vidím na plácání se kolem 30. - 70. místa WTA....
Reagovat
tommr
taky jsem čekal, že těch medailí bude víc, ale ted jsem spokojenej i s tou jednou. Na začátku her to totiž vypadalo na úplný fiasko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Životnost deblistů a deblistek je přeci jenom vyšší než singlistů a singlistek. Koneckonců Květě je 37, Huberové 39 a obě patří mezi nejužší deblovou špičku. Ledaže by holkám začaly tikat biologické hodiny a zatoužily by po potomstvu. ;-)

Petra v 26, pokud ji nezradí zdraví, bude na tom ještě lépe než dnes.

Co se Pavláska a Veselého týče, to ukáže čas, těžko předvídat..
Reagovat
smazaný uživatel
Já až do konce věřil Petře, že medaili urve, ale bohužel, no.
Reagovat
Frick
A jak by mohla porazit jednu z letošních vítězek grandslamů, když letos nedala nikoho (maximum Kerberová tak..)....

Petra by se měla pokusit uhrát něco na hardech, udržet se v TOP 8, vyhrát doma Fed Cup (ten může být nevděčný, protože domácí výhra nad Srbkama bude spíš povinnost než nějaký megasukces a případná porážka obrovské zklamání) a dát o sobě vědět na Masters "Jsem tu a příští rok se mne zase bojte"
Reagovat
tommr
ona by i ta bramborová medaile byla velkej úspěch a k tý měla Petra opravdu hodně blízko - k tomu, aby jí získala nepotřebovala porazit nikoho ze silný trojky Azarenková, Sharapová, Serena ...
Jinak s tou druhou částí tvýho příspěvku stoprocentně souhlasím. Snad bych ještě dodal, že by to chtělo udělat letos aspon jeden titul - třeba i z nějakýho menšího turnaje jako je Linec ... :)
Reagovat
Frick
Nevim, mne by brambora netěšila o nic více jak 5.- 8. místo...
Reagovat
tommr
no já v tom teda vidím velkej rozdíl. Už sám postup do semifinále by byl velkej úspěch a porážka s někým ze silný trojky Azarenková, Sharapová, Serena by nebyla žádná ostuda. Navíc by si Petra připsala i pár plusovejch bodů do žebříčku ... :)
Reagovat
Jan
Postup Petry do semifinále jsem považoval za povinnost vzhledem k jejímu postavení. S Kirilenkovou snad měla i na výhru, ale zahodila dost míčů, tak to nevyšlo. Až v semifinále by mi nevadilo, kdyby prohrála, odpovídalo by to jejím současným možnostem. Zas byla zraněná a nevíme jak se jí hrálo a jestli nebyla utlumená práškama. vypadalo to tak.
Reagovat
tommr
jj přesně takhle jsem to myslel. Prohrát se Sharapovovou v semifinále by mě už tak moc nemrzelo - Petra na ní letos prostě nemá. Prohra s Kirilenkovou je ale poměrně velký zklamání. Dnešní semifinále ukázalo jasně, že Kirilenková byla k poražení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká, Bartoliová, Kerberová, Erraniová, Ivanovičová.. Porazila dost kvalitních hráček na to, aby mohla myslet na medaili. Tím spíš, když ani Máša s Vikou tu zatím nehrají nijak přesvědčivě. A pokud Petra letos s top hráčkou prohrála, byl to vždy těsný souboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě by Mášu Petra klidně mohla dát. Ona totiž Máša zatím taky nijak zvlášť nezáří. A Makiri spíš předvedla, co je to Rosol efekt. ;-)
Reagovat
Frick
Tak možná ty první dva souboje s Mášou v Melbourne (kde získala set) a ve Stuttgartu (kde měla setball), ale na RG + W už mi přijde, že na výhru neměla..
Reagovat
smazaný uživatel
Na RG to bylo asi nejjednoznačnější, byť zase jenom o pár míčích, že by Máša Petru nějak výrazně přehrávala, to rozhodně ne. Ve Wimbledonu se letos nepotkaly, Máša vypadla v osmifinále s Lisickou, Petra ve čtvrtfinále nestačila na Serenu, opět po poměrně vyrovnaném boji. Že to bylo ve dvou setech svědčí o tom, že Serena, na rozdíl třeba od zápasu se Švedovovou nebo Radwaňskou nepolevila po celý zápas, což znamená, že z Petry měla určitou obavu.
Reagovat
a.magerova
Jste naše zlatíčka !!!
Reagovat
Frick
Dá se proti nim nějak hrát? Udržet si podání a doufat ve znervóznění favoritek v TB?

Bohužel mi přijde, že jsou neporazitelní a tak jako se hraje v ženskym basketu jen o stříbro, tak tady zrvona tak...
Reagovat
smazaný uživatel
To se bude řešit, až Williamsky postoupí :-)
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu s nima sehrály docela vyrovnanou partii. Hodně bude záležet i na tom jak dalece bude Serena utahaná z finále nebo z boje o třetí místo ...
A navíc má pravdu dovodo - Williamsky ještě ve finále zdaleka nejsou - Rusky nejsou žádný ořezávátka a klidně je můžou vyřadit ... :)
Reagovat
Frick
Kdo se potkal ls formou. Bohužel, byla to jen H+H a tak se naše bilance z tenisu asi ustálí na 0-1-0. Je to první medaile z tenisu po 16 letech, ale vzhledem k tomu, že se daly placky brát, velmi reálně, na dalších 3 frontách, je to trochu za očekáváním. U B+Š chyběla forma, u P.K. forma + asi nebyla 100% fit...
Reagovat
Jan
Jak včera mluvily o soupeřkách, jak jsou dobré, tak jsem si říkal, že to určitě prohrají a budou bojovat jen o bronz a vida. Letos jim to jde náramně. Loni samozřejmě taky, když vyhrály RG. A třeba se ve finále urodí překvapení proti asi Williamskám. A i kdyby ne, splnily minimálně na 100 % svoji misi. Taky mě překvapuje, jak hrají klidně, aspoň to tak na mně působí, jakoby bez nervů, i v tom letošním finále Wimbledonu. Zatímco já byl nervózní i když jsem to sledoval jen zlehka. Velká gratulace holkám. Jsou to super baby.
Reagovat
tommr
v závěru druhýho setu tam nějaký ty nervy byly - hlavně u Hradecký - ale celkově to zvládly opravdu dobře ... :)
Reagovat
Andrew89
Nádhera...krásnej zápas, obrovská gratulace holkám...!:) Děkujeme!
Reagovat
Nancy_z
Holky hrály skvěle a medaili si zaslouží, teď už můžou hrát bez nervů a třeba ve finále překvapí. Moc bych jim to přála!
Reagovat
VlS
Holky super výsledek, minimálně stříbro je doma.
Reagovat
Fandina
Lucie a Andree k medaili na OH ... nádherný zápas, nádherný výsledek a do finále ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist