Haas je po 7 letech v semifinále Masters, čeká ho Ferrer

28. 3. 2013, 14:47
Aktuality 99
ATP MIAMI - Německý veterán Tommy Haas, který je 18. hráčem světa a nejstarším tenistou v Top 100, si v Miami zahraje po sedmi letech v semifinále turnaje ATP. Djokovičův přemožitel se do něj dostal po suverénní výhře nad Francouzem Simonem. O finále se utká s Davidem Ferrerem.
Tommy Haas

Tommy Haas v Miami vyřadil světovou jedničku a trojnásobného šampiona Novaka Djokoviče a punc cennému skalpu dodal dalším výhrou. Brzy pětatřicetiletý tenista porazil 6-3 6-1 Francouze Gillese Simona a poprvé od Paříže 2006 postoupil do semifinále turnaje Masters 1000.

V osmifinále Haas vyhrál nad Djokovičem hladce ve dvou setech a podobně suverénní představení předvedl i proti Simonovi. V duelu s jedenáctým nasazeným Francouzem nečelil ani jednomu brejkbolu, po servisu získal 78 procent fiftýnů a postoupil za 64 minut.

"První brejk v zápase za stavu 4-3 byl klíčový. Byl to dlouhý game. Zahrál jsem v něm několik dobrých míčků, na které jsem pyšný. Pak jsem první set dopodával a cítil jsem se lépe. Ve druhém setu jsem hned využil své šance a zase jsem hrál tak, jak jsem chtěl. Myslím, že jsem dnes večer odvedl dobrou práci," pochvaloval si 18. hráč světa Haas, který svůj poslední titul z turnaje Masters získal před 12 lety ve Stuttgartu. 


Na cestě do finále se bývalé světové dvojce Haasovi postaví pátý hráč světa David Ferrer, jenž po pomalejším rozjezdu porazil 4-6 6-3 6-0 Rakušana Jürgena Melzera.

Vítěz dvou letošních turnajů Ferrer se v prvním setu ujal vedení 2-0, pak ale s manželem Ivety Benešové přišel třikrát po sobě o servis a musel zavelet k obratu. Ten se mu povedl, ve třetím setu ztratil při svém podání jen čtyři míčky a nakonec tak potvrdil roli favorita.

"V prvním setu a v části druhého jsem byl trochu nervózní," řekl Ferrer po zápase. "Ale snažil jsem se bojovat o každý bod, soustředil jsem se a na konci druhého setu a samozřejmě ve třetím jsem už ze své hry měl dobrý pocit," dodal třicetiletý Španěl, který loni v listopadu získal v Paříži svůj první titulz turnajů Masters 1000. V Miami byl v letech 2005 a 2006 ve finále, prohrál v nich s Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem.



Haas se s o čtyři roky mladším Ferrerem utkal dvakrát a oba duely prohrál. Naposledy spolu hráli ale už před 5 lety v Dubaji. "Je úžasné, čeho (Ferrer) za poslední rok dosáhl. Bude to velká výzva, dlouho jsem s ním nehrál, takže se na to těším," řekl Haas směrem k utkání se třetím nasazeným Španělem.

Druhá semifinálová dvojice vzejde eze čtvrtečních duelů Tomáš Berdych - Richard Gasquet a Andy Murray - Marin Čilič.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
středeční výsledky (27. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (3-Šp.) - Melzer (Rak.) 4-6 6-3 6-0
Haas (15-Něm.) - Simon (11-Fr.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

99
Přidat komentář
Mayo
veru Tomáš vyklepe Andyho v semifinále :D
Reagovat
spaniel
Tak se potvrdilo, ze s Cilicem to bude lepsi zapas nez se Seppim. Radost se divat na nektere jeho utoky, ale k jeho smule byl na druhe strane Andy "vratim i smec do 3 rady" Murray. Neskutecne a asi hodne frustrujici pro soupere, kdyz nestaci ani 2 winnery.
Reagovat
Stan_Borowitz
"V Miami byl v letech 2005 a 2006 ve finále, prohrál v nich s Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem."

Asi jste chtěl napsat semifinále, pane Zabloudile...
Reagovat
Nola
Murrayovci gratulujem, no musím podotknúť, že Marin sa mi v 2.sete veľmi, veľmi páčil, Andy sa nabehal ako na dostihoch, Marin predvádzal miestami oku lahodiace loptičky, je to útočník telom aj dušou, škoda tých školáckych chýb
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy! Těším se na zápas s Ríšou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, snad se simulant dobře připraví a v SF nám ukáže další dávku unfair medical time outů a simulací. Ale však co, na feťáka nebo aroganta to snad bude stačit :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako na Tomášův zápas s Ríšou? Já taktéž, to bude jinačí podívaná:-))
Doufám, že se arogant Berdych dostane do semifinále a tam Můru vyklepne. Teď, když je Nole z turnaje venku, by mi nic neudělalo větší radost:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pochybuju, že by pohé unfair praktiky stačily. Ještě bude muset foukat monstrózní vítr, soupeř bude muset být totálně marný a taky bude muset pomoct rozhodčí, jinak nevim nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se, takovou radost ti neuděláme, přeci jenom 3 poslední zápasy na hardu skončily výhrou pinkálisty a simulanta, vítr nevítr, 3 různé turnaje, troje různé podmínky. A kdyby to fakt nějak nešlo, tak si prostě objednáme větříček :-)))
Reagovat
Fandina
Sonja ... Tomáš není arogant, néééééééééé nééééééééé nééééééééé ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, já ten výraz použila jen proto, že s ním přede mnou laboroval tomasinho;-)
tomasinho- mohli byste, mě už v Miami jiná radost nečeká:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem no, ale tobě to pořád nestačí. Mnohonásobné vyznání nestačí, ani kouska citu v těle. Na ostatní samý úsměv, úsměv sem, úsměv tam, pojď pojď a já nic. Holt jsem si asi takový přístup hodný ledové královny zasloužil a bude se s tím muset smířit. Nebude jednoduché to vše hodit za hlavu, ale nic jiného mi nezbývá. Takže už ode mě budeš mtí pokoj, nebudu plakat tam, kde nic nezmůžu. Házím na tebe bobek :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíte vyžrat radost všude. Hlavně si ji vyžerte na RG, tam vám ji budu přát.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla bych, žes předtím ještě jakous takous šanci měl, ale když si se tuhle přiznal, že si záprdek jak Ferrer, tak si Fandinu ztratil nadobro:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani to by nepomohlo. Holt některý kusy ledu neroztavíš a ani globální oteplování ti nepomůže. A neznáš, že je co malé, je milé? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Znám, Ferrer je milý moc:-)
Reagovat
Fandina
tomasinho ... tak dobře ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš? A to já taky. Teda když chci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čiliče zabíjí forhend a mírná dřevěnost na síti, z bekhendu ukazuje, proč jsem si kdysi myslel, že to bude stabilní hráč top ten, on na to má, rozhodně třeba víc než Tipsarevič podle mě. A to v tom nehrají mé antipatie k Tipsovi. Druhý set už byl lepší, o dost gamů se poměrně bojovalo, zatím odvráceno dost mečbolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, hotovo, opět ve dvou a opět i přes ne zrovna optimální výkon poměrně snadně. Záaps od zápasu čím dál víc náznaků, dneska řekl bych solidní výkon, to, co prostě stačilo. Na Gasqueta by to asi taky stačilo, na Berdycha by bylo třeba určitě přidat. Každopádně obě semi budou zajímavé, už se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
A na hráče svojí postavy hrozný servis, pro mě nepochopitelná věc, budu ho muset zlepšit, nemůže v tak krátkém zápase nabídnout soupeři 18 BP.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, na to, že hrál "4. nejlepší hráč v nejsilnější éře tenisu", tak to byla hrozná bída.

To když hraje veterán z "nejslabší éry tenisu" Haas, tak jsou ty zápasy o dost kvalitnější...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kvalitnější, to je fakt hodně realitvní pojem. Holt ti nejlepší si můžou dovolit hrát hůře, protože ví, že to nějak do závěrečných bojů doklepou. Proč se hnát, že jo?
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda. Djokovič už to doklepal a kdyby Čilič nehrál ještě hůř než Murray, doklepal by i ten. Ale přiznávám, že to píšu pod dojmem prvních šesti gemů, po kterých jsem od televize raději odešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, v 2. setu se to rozběhlo, nci světoborného, ale kvalitní tenis, Čilič šel nahoru, i když chyb se nevyvaroval. Murray se přizpůsobil a taky začal hrát lépe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to jsem měl asi ještě chvíli vydržet... ten začátek byl fakt děsivej. A ještě do toho trvale hučel ten vrtulník, hrozně nepříjemná zvuková kulisa...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, začátek byl hodně tragický, první set celkově dost špatný. Od chvíle, kdy Andy brejknul Marina v 1. gamu 2. setu to začlo být lepší. Marin se uvolnil asi a začal hrát víc s klidem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, to je taková hrůza, že jsem to musela vypnout:-D...Těším se na Tomáše proti Gasquetovi, to bude určitě 100x kvalitnější zápas:-)
Reagovat
Fandina
Sonja, ale když si to vypnula, tak nevíš, jestli se to nezmění ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Silně o tom pochybuju...a jestli se to změní, tak u těchhle dvou hráčů stejně litovat nebudu, že jsem nekoukala dál:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš litovat, druhý set je dobrý, 4. game přes 10 minut, Marin nutí Andyho hrát čím dál lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, došlo mu, že SaMurray je nejlepší pinkálista :DD
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo, jestli se neposune začátek zápasu? Je to psané na půlnoc, ale přece nebudou dvě hodiny čekat...nebo jo?
Reagovat
smazaný uživatel
No teď jsem viděla game, když Murray servíroval na výhru v zápase...a musím uznat, že Čilič fakt zabojoval skvěle;-)...ale Murray...tvl:-D
exitus- Spíš jo:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom 2. set už hrál lépe, dokázal i zaútočit. Marin ho fakt nutí k lepší hře, 2. ste je celkově kvalitnější. No jo, mrhač mečbolů :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je špaténka ten Čilič... No je to celkem hrůza od obou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Marin ! Marin ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy :DDD 4 brejkboly v 1. gamu, všecky zazdí a pak udělá 4 chyby na servisu. Taková klasika no.
Reagovat
carolyn
Prosím nepiš mi žádné vzkazy, není důvod!
Zn: nečtu/mažu
Díky za pochopení
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě musím respektovat. Děkuji za zprávu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jsi neuveritelne netaktni, carolyn.. :-(
Reagovat
carolyn
Sojko, ale to je moje věc! To jak si tyhle věci vyřešíš ty, je taky jen na tobě.
Já a Fandina si nejsme tak blízcí abychom si měnili soukromé zprávy. Pokud se chce na něco zeptat má možnost tady. Buď odpovím nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze je to tvoje vec, ale klikla jsem po vstupu sem na Tommyho.. a prvni prispevek je TOHLE, dotklo se me, ze Fandinu zamerne verejne shazujes. Kdyz se vec tyka vzkazu, patri do nich, myslim si. Uprimne - jsem daleka toho, abych kultivovala zdejsi diskuze, ale u zen jsem nejak zaskocena... Toz tak.
Reagovat
Fandina
sojka, jestli by tady někdo mohl kultivovat diskusi, tak ty a taky tenisově, myslím, že kdo to tu čte, tak to také ví. Jinak mě samozřejmě také mrzí, že když jsem se chtěla něco carolyn zeptat neveřejně, zejména po včerejší diskusi tady o tiché poště, to takto dopadlo. Také si myslím, že na to tady vzkazník je. Poučila jsem se a jedeme dál. V Maimi se už zase hraje tak je na co se koukat.
Reagovat
a.magerova
carolyn: musím uznat, že Tvá prosba směrem k Fandině mi přišla velmi taktní vzhledem k tomu, že jste si s Fandinou nepadly do oka :-))
Fandina napsala, že to bude respektovat.... taky OK.
sojka: musím dnes s Tebou nesouhlasit!!! Holky si to spolu vyjasnily, takže bylo zbytečné to komentovat tak ultimativně :-/
Reagovat
Fandina
a.magerova ... úsměv. Já vždycky, když tu pánové dlouze diskutují, tak si říkám, jak by to bylo mezi námi děvčaty. A hle, dočkala jsem se a není to až tak nezajímavé. Ledacos se člověk zase dozví. Sice mě mrzelo, že mi carolyn neodpověděla neveřejně, ale veřejně, ale už vím proč tomu tak je, nepadly jsme si do oka, jak si psala a to byl právě ten můj dotaz na ní. Tak teď zase nic nevím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
citim to jinak - domnivam se, ze pokud carolyn soukromou vec resi verejne, lze ocekavat pripadnou verejnou odezvu. Mohla klidne (a treba ostre, je to opravdu jeji vec) odpovedet vzkazem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je asi ten carolyn! Viz "Já a Fandina si nejsme tak blízcí ..." Ostatně i to tvrdé y napovídá. Nebo se snad zase mýlím?
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerove, koukam na toho marneho Marina a i zasnila jsem se trochu.. :-)
Reagovat
a.magerova
carolyn je holka a já ji mám moc ráda a je mi jedno, jak si to tu kdo vysvětlí!
Reagovat
Fandina
soječka ... tak nějak to bude, veřejný pranýř, vždycky se někdo přidá, že. Jen nechápu ten význam, proč to carolyn dělá. K čemu je takový nick Fandina se svými ne/rozumy a stálým ... úsměv na konci?
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat
rubens
Pro vás všechny, holky...
Když se otevře dostatečně velký počet dveří, jedny z nich určitě vedou do léta.
( Heinlein )
Reagovat
a.magerova
Od roku 2009 do roku 2012 jsem tu vše řešila veřejně, žádné tajné domlouvání s kýmkoli, přesně jsem věděla co jsem tu napsala a za vše si sama zodpovídala a byla jsem maximálně spokojená....
Loni jsem se nechala vtáhnout do vzkazové hry a od té doby nevím jak bylo s mými soukromými informacemi naloženo..... proto se nedivím, že carolyn není ochotna tohleto absolvovat!!!
sojko vím, že víš o čem mluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas :-)
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tomu rozumím, ale proč při vědomí tohoto mi carolyn v tomto duchu neodpověděla, při vědomí i v obavách, abych to nezneužila, třeba. Mohla mi napsat do vzkazníku cokoli. Takhle ze mě udělala blba. Já se s tím srovnám, nejde o život a už jsem vyřešila mnoho svízelnějších situací než tuto.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tu dlouho a vyvoj registruju, presto si myslim, ze me precenujes, vzkazy nejsou moje parketa, nejsem zadny Richelieu, jen sojka.. :-)
Reagovat
Fandina
a.magerova ... teď budu ošklivá, jestli ses nechala vtahnout do nějaké hry, tak tvůj problém, a zodpovědnost, ale sai šlo stejně jen tady o diskuse, tak bych to tak neřešila. Tady se toho semele ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Ale vždyť Ty jsi ošklivá na TP na kdekoho, tak proč bych já měla být vyjímkou :-))
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tak to jsem nevěděla, že jsem ošklivá na kdekoho. Myslela jsem, že jen na toho kdo je ošklivý na mě. Ale máš pravdu, že někdo musí začít. Tak mi dej příklad, kdy jsem byla na koho ošklivá, abych se měla od čeho odrazit. Napiš vyhledej konkrétně, když už jsme u toho a nebude tě to obtěžovat, to bych si nepřála. Díky za příklad.
Reagovat
spaniel
Tak si myslim ze zlate Federer-Nadal vlakna :D
Reagovat
Fandina
spaniel ... nečti to, je to mezi holkama ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne diplomat rytir Rubens by si mel uvedomit, ze tady neni na kralovskem dvore.. :-))
Reagovat
a.magerova
OK.
Beru si to jako závazek do dalších dnů..... ale počítám, že do konce března to nestihnu, to víš musím chodit i do práce a věnovat se rodině a sem tam kouknout na tenis, bohužel nemám tolik času abych na TP dřepěla 24 hodin denně :-/
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tak zase to tak neřeš, já jsem si z toho zase něco vzala, vidíš mě zlou, asi těžko ti to vyvrátím, ale když by ti to mělo zabrat nějaký čas, tak se na to vykašli. O nic nejde, stejně toto jsou plky. Když už, tak je lepší se dívat na tenis ... úsměv
Reagovat
Fandina
rubens loví mezi písmeny a pořád nic to mu nezávidím, i když takové C nebo Q nebo O je úplně oblé k malování ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Katka vyhrala 6-2 a 6-1!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray,že je velký hráč? mluvíme o tenisu, nebo mi něco uniklo? je to brit a britem zůstane...nic víc nic míň
Reagovat
Heather_Fedex
vlastne je to skot
Reagovat
smazaný uživatel
A to, že je Skot je nzámka toho, že není velký hráč jo? Jako podle mě být 4. nejlepší hráč v nejsilnější éře tenisu je podle mě známka velkého hráče.
Reagovat
carolyn
Gratulka - a ted komu fandit dál? No, myslím že je to jasné :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tommy, když už jsi vyřadil Noleho, koukej aspoň to finále dát!:-) Tam doufám narazíš na Tomáše; pokud ne, tak přeji celkovou výhru:-P
Reagovat
Tomasito
..osobne bych nebyl proti,kdyby bylo finale Tommy vs Tomas :-) ..vcera jsem Tommyho nevidel :-( ..muzete dat nekdo report? :-)
Diky
Reagovat
smazaný uživatel
No největší hrůza by byla, kdyby Tomáš prošel až do finále a tam na něj čekal jeho oblíbený Ferrer:-D
Reagovat
Tomasito
..vsechno je mozne:-) ..ale i toho uz by mohl taky nekdy porazit..tak proc ne ve finale? :-)
..jinak jsem vcera koukal na Davida..a jak mam byt uprimny,tak se mi vuubec nelibil..podle me pokud Tommy zahraje vysoky standard poslednich dnu..tak by nemel chybet ve finale..
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda rychlost (y)
Reagovat
Nola
to nie až taká pecka, ako v minulom kole :D
vidím Tommyho vo finále proti Andymu
víťaz Andy, posun na 2.miesto rebríčka
Tommy proti Nolemu vyhral vďaka trpezlivej obrane, vybehal nemožné, Nole sa cpal k sieti, Tommy ho veselo prehadzoval, nechyboval, na servise bol bezchybný, Andy je obranár, vybehá všetko, má skvelý 1. servis, ak nie teraz tak kedy inokedy?
Reagovat
Tomasito
..souhlasim s Tebou..z Andyho uz se stal velky hrac..a ted uz je jenom na nem,jestli tento turnaj vyhraje..je to momentalne papirovy favorit turnaje,tak uvidime jak s tim nalozi??
..docela bych si pral znova videt souboj Andy vs Tomas..
Reagovat
smazaný uživatel
Souboj Andyho s Tommym by mohl být i docela vyostřený, protože pokud vím, tak se zrovna moc nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
*Případný souboj
Reagovat
Nola
ak Andy vyhrá, posun na 2. miesto ovplyvní nasadenie na turnajoch, síce v Monte Carle je to celkom jedno,/ nehrá Roger/ tam to bude o tom kto schytá Rafu v semi... len či sa ešte niekto z TOP 4 neodhlási z turnaja...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, s Haasem se nemusí? S Berďou bych to chápal. Je mezi nima ta spadlá čapka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj s Haasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej lebo Haas sa nejako tuším vyjadril na to Andyho simulovanie počas duelov...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj něco takového tam bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sports.yahoo.com/blogs/tennis-busted-racquet/tommy-haas-thinks-andy-murray-fakes-181707936--ten.html
Reagovat
smazaný uživatel
Áha, díky. Tommy je můj člověk. Andy na to jednou dojede. Jako Vika teď s kotníkem.
Reagovat
smazaný uživatel
To sem věděl, že tebe tenhle názor hodně potěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, co by mě opravdu potěšilo? Kdyby Andy přestal simulovat. To jej v mojích očích shazuje někam do okresní ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Bože můj, v životě si nevzal žádný medical time out jako vrchní mrdka Tipsarevič, v životě nezdržoval jako to kdysi dělal Djokovič. Ale je to simulant, no jasně. A zapomněl jsem, že když někdo před účinkem prášků nemohl celý set prohrávat a prohrál ho 1:6, tak vlastně simuloval.
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem podávat
Reagovat
smazaný uživatel
A co bys na wehateandymurray.cz čekal?
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde :-)
Reagovat
Pe3k
Gratulace a Respekt Německému sympaťákovi.

Jen mě zaráží, jak takový 35 letý hráč ze slabé éry dokáže přejet Djokovice 2:0 :D
Reagovat
Pe3k
Byla by pecka pokud by porazil i Ferrera...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosíííííím neeeeee.
Máš pravdu ve všem, ale stačí to napsat jednou (za měsíc).
Reagovat
Pe3k
Trošku hysterák ne? Nikdo nemá pravdu ve všem...
Reagovat
Tomasito
..myslim,ze z Tommyho strany je momentalne vsechno mozne..klidne muze cely turnaj i vyhrat..ale muze se klidne stat,ze treba s Davidem prohraje 1:6,1:6..noo,uvidime jak Tommy zahraje,ale bez sanci urcite neni ! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist