Haas je po třech letech v semifinále, v Mnichově ho čeká Čilič

4. 5. 2012, 22:59
Aktuality 0
ATP MNICHOV - Tommy Haas si v Mnichově poradil po Tsongovi i s Marcosem Baghdatisem a poprvé od léta 2009 postoupil do semifinále. V něm narazí na dalšího nasazeného soupeře - předloňského finalistu Marina Čiliče.
Tommy Haas

Tommy Haas byl před třemi lety v semifinále Wimbledonu a následně i v Los Angeles, v březnu 2010 ale musel na operaci s kyčlí a více jak rok se i vinou dalších zdravotních problémů na kurtech neobjevil. Vrátil se až loni na French Open, ale téměř rok po návratu měl na kontě jediné čtvrtfinále.

Tento týden na domácím klání v Mnichově se však dostal trochu nečekaně poprvé od léta 2009 do semifinále turnaje ATP. Po deklasování krajana Berrera a hladké výhře nad světovou pětkou Tsongou si dnes poradil i s osmým nasazeným Marcosem Baghdatisem, kterého porazil 6-1 7-6.

Bývalá světová dvojka, ale aktuálně až 134. hráč světa Haas v prvním setu využil oba brejkboly, sám žádnému nečelil a vyhrál 6-1. Ve druhé sadě naopak odvrátil všechny tři brejkboly i setbol a v tie-breaku rozhodl o svém vítězství.

Mnichovský finalista z roku 2000 Haas, který se má příští týden představit na challengeru v Praze, si o své celkově 22. finále zahraje s finalistou turnaje BMW Open z roku 2010 Marinem Čiličem. Chorvatský tenista dnes v repríze tehdejšího finále zdolal Rusa Michajla Južného.

"Pokaždé spolu odehrajeme těžký zápas," řekl Čilič po zápase trvajícím 2 hodiny a 45 minut. "Řekl bych, že úroveň dnešního souboje byla velmi vysoká. Ve druhém setu hrál Misha (Južnyj) neuvěřitelně, třeba parádním bekhendem odvrátil mečbol. Jsem rád, že jsem se zase dokázal zlepšit, i když jsem na začátku třetího setu přišel o podání," komentoval chorvatský tenista.

O druhé místo ve finále si zahraje domácí šampion ze sezony 2007 Philipp Kohlschreiber a druhý nasazený Feliciano López, kteří vyřadila australské soupeře. Němec porazil Marinka Matosevice, Španěl si poradil i s pomocí 14 es hladce za necelou hodinu hry s Bernardem Tomicem.

"Jsem šťastný za to, jakým způsobem jsem dnes dokázal vyhrát. Je to dobrý výsledek. Měl jsem z něj (Tomice) respekt, protože je to jeden z nejtalentovanějších hráčů současnosti. Má skvělou skvělé ruce a return," řekl López na adresu devatenáctiletého Tomice a před semifinálovým soubojem s Kohlschreiberem dodal: "Už několikrát jsme spolu hráli a vždy to bylo velmi těsné. Je to skvělý hráč a navíc bude v domácím prostředí. Ale doufám, že mám šanci."

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 450.000 eur)
páteční výsledky (04. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
F. López (2-Šp.) - Tomic (5-Austr.) 6-4 6-2
Čilič (3-Chorv.) - Južnyj (6-Rus.) 6-3 6-7(6) 6-3
Kohlschreiber (4-Něm.) - Matosevic (Austr.) 6-0 7-6(5)
Haas (Něm.) - Baghdatis (8-Kypr) 6-1 7-6(3)

Semifinálové dvojice: Čilič - Haas, Kohlschreiber - F. López.

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Cabal/Farah (4-Kol.) 1-6 7-6(5) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist