Haas ještě neztratil set, o finále se utká s Fishem

4. 8. 2012, 10:49
Aktuality 20
ATP WASHINGTON - Zajímavé semifinálové duely nabídne turnaj ATP 500 ve Washingtonu. Němec Tommy Haas a Ukrajinec Alexander Dolgopolov se přes tři soupeře dostali bez ztráty set, cesta do finále však vede přes nebezpečné domácí hráče Mardyho Fishe a Sama Querreyho.
Tommy Haas

Tommy Haas se i ve 34 letech dokázal po vleklých zdravotních problémech vrátit zpět do velmi dobré formy. Už v červnu na domácím turnaji na trávě v Halle překvapil triumfem, když ho nestavil Berdych a ve finále ani Federer. Před 14 dny byl ve finále na antuce v Hamburku a nyní je v semifinále na betonu ve Washingtonu. Cestou do něj německý tenista neztratil ani set, ve čtvrtfinále deklasoval 6-1 6-2 krajana Tobiase Kamkeho.

"Dnes byly velmi náročné podmínky. Bylo horko a míček létal jinak. Myslím, že jeho hře to opravdu uškodilo. Pomohl mi řadou nevynucených chyb, ale osobně jsem spokojen s tím, jak jsem hrál," komentovala bývalá světová dvojka Haas, kterému v současném žebříčku patří 36. místo.

O postup do finále se utká s nejvýše nasazeným Mardym Fishem, který byl na jaře na operaci kvůli nepravidelnému srdečnímu tepu, a jenž si před 14 dny v Atlantě podvrtl kotník. I on se ale vrátil na oblíbeném povrchu k dobrým výkonům a ve čtvrtfinále je potvrdil výhrou 6-3 6-4 nad Belgičanem Xavierem Malissem. Letos tak poprvé postoupil do semifinále.

"Očekávám opravdu těžký zápas," řekl Fish před soubojem s Haasem. "Je to skvělý tenista, byl druhý na světě, ale byl často zraněný. Teď ale vypadá, že je se zdravím blízko ideálu, což je pro něj skvělé. Jsme dobří přátelé, bude to zábava," dodal, třicetiletý Američan.

Už sedmé utkání v řadě vyhrál Sam Querrey. Vítěz z Los Angeles vítězí i ve Washingtonu. Třetího nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona porazil 6-4 6-4 a oplatil mu tak porážky z letošních turnajů v Miami a Houstonu. V celkové bilanci vzájemných zápasů ale vede už 7-3.

Querreyho semifinálovým soupeřem bude Alexander Dolgopolov. Druhý nasazený Ukrajinec ani ve třetím zápase v metropoli Spojených států amerických neztratil set, s domácím veteránem Jamesem Blakem však musel poprvé zabrat. V úvodu prohrával 1-4, aby nakonec zvítězil 7-6 6-4.

- ATP 500 WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 1.049.760 dolarů)
páteční výsledky (03. 08. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (1-USA) - Malisse (Belg.) 6-3 6-4
Dolgopolov (2-Ukr.) - Blake (USA) 7-6(3) 6-4
Querrey (8-USA) - Anderson (3-JAR) 6-4 6-4
Haas (4-Něm.) - Kamke (Něm.) 6-1 6-2
Semifinálové dvojice: Fish - Haas, Querrey - Dolgopolov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera Tommy úžasný, nádherný tenis, skvělé backhandy, některé údery fakt světové. Pro tyto zápasy miluji tenis.Škoda, že si prošel tolika zraněními, určitě by to dotáhl na světovou jedničku.Dnešní den je určitě ve znamení skvělého tenisu, přeji Rogerovi a Tommovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho, máme to - finále snů se poskládalo. Já fakt nemám tušení, komu zejtra budu fandit, nejspíš se to nějak rozhodne samo při zápase.

Ale to, co dneska Alex předved, to byl výkon tenisovýho génia. Kdyby dával SportTv v nějakej smysluplnej čas záznam, tak se musíš podívat. Já osobně nevím, jestli jsem někdy viděl Alexe hrát líp, pestřejší hru bys na okruhu nenašel, prakticky každou výměnu měl rozvrženou x úderů dopředu a pokud se nevyhodil, tak neexistovala šance, že by ji prohrál. Hrál proti servismanovi a byl lepší na příjmu i servisu, měl dokonce víc es. Byly chvíle, kdy mě doslova donutil vstát z křesla :)))

Jeden forehandovej slajzovanej return byl tak kvalitní, že si vážně nevybavím z poslední doby lepší. A naprostá rarita je, že mě v jeho podání doopravdy baví dvojruční bekhend, on ho hraje podobně Davyděnkovi, rychle po odrazu a s ohromným švihem, často to má efekt jednoručního. Vítěznej bekhend byl dokonalá ukázka...

Nic no, jak je málo v televizi, tak vždycky zapomenu, jak moc jeho hru miluju, ale stačí jeden lepší zápas a zas je pro mě n.2. Neskutečná zábava to sledovat, škoda, že je takovej náladovej podivín.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem fakt magor, ještě jsem v době začátku zápasu byl vzhůru a přemýšlel, jestli překonat únavu a zapnout to, nebo jít spát. Vybral jsem spaní a teď musí asi litovat. Ani nevíš, jak mě to teď žere. Samozřejmě jsem rád, že Alex ukazuje v plné nahotě svou genialitu, ale jak píšeš, škoda, že ji neukazuje alespoň obzápas a má takové ty své dny. Já jak teď furt čumím na olympiádu jsem úplně zapomněl na Sport TV, že vysílaj pětistovky a tím pádem i tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
No a k finále, vážně taky nevím, komu to přát, oba už získali pěkný přísun bodů. Já ale možná přeci jen Tommymu, může to být klidně i jeho poslední šance na větší turnaj, než se třeba zase zraní. A jako osobnost ho mám rád více než Dolga, i když jeho tenis mě zvedá často z křesla, jak píšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
A záznam je na Sport 2 v 13 hodin, tedy v době, kdy budou holky brát finále debla, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgopolov!!! :) už má brejk, zatím hraje povedenej zápas... když se mu daří, tak se na jeho tenis úžasně kouká. To je tak neortodoxní hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten jeho flat naprosto vynikající podání. Způsob, jakým právě odvrátil stav 0-30 při podávání na výhru setu, byl naprosto fenomenální. Zničehonic změnil volbu úderů, přešel k servis-voleji, začal hrát rychle po odskoku, změnil rytmus hry a bez problémů dopodával. Ten kluk má obrovskej dar.

A teda musím říct, že K-Swiss dělá ty nejodpornější outfity, co kdy spatřily světlo světa.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý výkon , co řikáte na druhé semy dolgo-kvéry ? to bude asi 3seták a myslim si že v závěrečné koncovce to Kvééry zvládne co vy?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera hrál výborně, ale myslim, že hráči jako Dolgopolov mu moc nesedí. Vůbec si netroufám tipovat.
Reagovat
J.M.
Tak Haas už je ve finále. Letos hraje opravdu neuvěřitelně. Hodně mu to přeju, je to jeden z posledních zástupců klasického, krásného tenisu. Jaký rozdíl oproti dnešním generickým plácalistům vyrobeným v jedné a té samé továrně...

A z opačného konce, jediný z mladé generace, kdo ho mohl nahradit, Grigor "Baby Fed", vyletěl hned v prvním kole kvalifikace pro Toronto s Chiudinellim. Zoufalství, zmar a beznaděj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov postráda momentálně formu ale neboj ono to přijde myslím že wibledon 2013 se mu velice vydaří :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepostrádá formu, však udělal dvě antukové semifinále, na olympiádě prošel do 2. kola. Prostě takové zápasy se ještě budou u něho občas stávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Postrádá formu? Wtf :)
Reagovat
smazaný uživatel
06. 06. 2011 896. v žebříčku ATP
04. 07. 2012 25. v žebříčku ATP

Obrovskej respekt si zaslouží.

A sponzora... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
TOMMY!!! Geniální výkon, naprosto precizní bekhendy, return byl prostě úžasnej. Roger by se od něj pořád moh nějaký věci učit. Nepochopím nikdy, jak mohla Heather bejt tak nasraná, že zrovna s ním Roger prohrál, když má Haas den, tak by moh porazit kohokoliv.

Ve 34 letech nám rozsekal světovou 13. a pokud turnaj vyhraje, tak už bude blízko světový dvacítce. A to byl ještě rok a půl zpátky asi 700.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, škoda, že Haasovi není tak o 5-6 let míň, dokázal by ještě spoustů věcí, snad už ho nezradí zdraví, moc mu držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou souhlasím. Roger je mým nejvíce oblíbeným hráčem, ale Tommovi některé údery jsou fakt famozní. Myslím si, že ta prohra Rogerovi zas až tak nevadila, Tommy může fakt porazit, pokud bude mít formu, každého.
Reagovat
smazaný uživatel
Boží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, jsem si s Chazym říkali před turnajem, že by mohl Tommy vyhrát, nebo dojít do finále s Dolgopolovem. Zatím nám to vychází, tak snad se kluci pochlapí i dneska a oba Američany do finále nepustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by mohl byt peknej match! Mam rad oba, ale trosku preji vic Mardymu:) Kdyz prohraje budu taky celkem spokjeny...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist