Haas nestačil na Johnsona, Hewitt a Karlovič vzdali

20. 2. 2014, 13:29
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Už ve druhém kole turnaje v Delray Beach vyhasly naděje nasazené jedničky Tommyho Haase. Německý veterán na Floridě nestačil na domácího Steva Johnsona, který neprohrál už devět utkání v řadě. Na Floridě dohráli také Lleyton Hewitt a Ivo Karlovič, kteří vzdali kvůli zranění.
Tommy Haas

Tommy Haas měl v úvodu sezony potíže s ramenem, kvůli kterému odstoupil během zápasu na Australian Open. Následně oznámil angažování nového trenéra Alexandera Waskeho a po třech týdnech pauzy se dostal do finále turnaje v Záhřebu.

Bolesti ramena však zcela nevyřešil a problémy ho limitují dál. Minulý týden v Rotterdamu skončil ve druhém kole na Janowiczovi a po přesunu z Evropy do zámoří se do čtvrtfinále nedostal ani v Delray Beach. Nejvýše nasazený hráč v utkání proti domácímu Stevu Johnsonovi využil jen 3 z 12 brejkbolů a prohrál 4-6 6-2 6-7.

"Měl jsem několik šancí, ale dělal jsem příliš zbytečných chyb. V prvním setu jsem neproměnil spoustu brejkbolů, pak nemůžu chtít vyhrát. A ten tie-break jsem odehrál špatně," zlobil se na sebe německý veterán, který v dubnu oslaví už 36. narozeniny. "Ale soupeř dobře podával a celkově byl těžký sokem," pochválil svého přemožitele vítěz turnaje z roku 2006.

Čtyřiadvacetiletý Američan tak vyhrál už devátý zápas v řadě, neboť v Delray Beach prošel kvalifikací a před dvěma týdny triumfoval na challengeru v Dallasu. Proti Haasovi si 142. tenista světa připsal teprve druhý skalp hráče Top 20.

"Tommy je neuvěřitelný tenista, na tohle vítězství nikdy nezapomenu," radoval se Johnson. "Důležité bylo, když jsem v prvním setu za stavu 5-4 udržel podání, přestože jsem prohrával 0-40. A nakonec jsem odehrál skvělý tie-break," komentoval americký tenista, kterého v boji o premiérové semifinále čeká Španěl Feliciano López.

Ve druhém skončil i Lleyton Hewitt, který už před 15 lety v Delray Beach slavil svůj druhý z celkově 29 titulů. Australan, jenž v pondělí oslaví 33. narozeniny, v zápase s krajanem Marinkem Matosevicem prohrál první set v tie-breaku, po kterém kvůli zranění pravého ramena vzdal.

"Rameno mě začalo bolet včera a je to podobné, jako před týdnem v Memphisu. Je to pro mě frustrující, vyhrajete první kolo a pak vás začne něco bolet," smutnil bývalý nejlepší tenista světa. "Nevím přesně, v čem je problém, ale nemůžu podávat. Do servisu nemůžu dát velkou sílu," dodal Hewitt.

Matosevic se ve svém už třetím letošním čtvrtfinále utká v repríze předloňského finále s tehdejším šampionem Kevinem Andersonem, kterému k postupu z druhého kola stačilo odehrát jediný game. Proti Ivu Karlovičovi si udržel podání a Chorvat se už ke svému servisu nepostavil, zápas vzdal kvůli žaludečním potížím.

Ve výborných výkonech pokračuje i po přesunu z evropských hal Marin Čilič. Chorvat, který v posledních dvou týdnech odehrál 10 zápasů a prohrál pouze v nedělním finále v Rotterdamu proti Tomáši Berdychovi, smetl za 55 minut hry Němce Benjamina Beckera.

"Dnes foukal nárazový vítr. druhém setu jsem ztratil podání, ale rychle jsem se zkoncentroval a hrál jsem dobře, jako v prvním setu," komentoval Čilič. "Mám formu a moje sebevědomí se zvyšuje," přiznal chorvatský tenista, jenž si o postup do čtvrtfinále zahraje s domácím mladíkem Ryanem Harrisonem.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 539.730 dolarů)
středeční výsledky (19. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (7-Chorv.) - Becker (Něm.) 6-1 6-3
Dvouhra - 2. kolo:
Johnson (USA) - Haas (1-Něm.) 6-4 2-6 7-6(2)
Anderson (4-JAR) - Karlovič (Chorv.) 1-0 skreč K.
F. López (6-Šp.) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-4 6-2
Matosevic (Austr.) - Hewitt (8-Austr.) 7-6(2) 0-0 skreč H.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
jak ale dokaze ten Marin byt najednou protivny! :-)) Ryan ne snad uplny des, kresala jsem jiskricky nadeje na treti set, na FH byl uz i znat progres, ovsem vsechny klicove veci z BH zbacal a Marin s tim pocital.. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist